Таблото което се бъгва странно-оправих го!
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- VENBO
- младши ентусиаст
-
- Кара: 335i Turbo
- Мечтае да кара: без жена му да дава акъли.
Таблото което се бъгва странно-оправих го!
320-ка М52. Повреме на движение на най-необичайни места /когато си поиска/ всички уреди /със стрелките/ угасват-отиват на нула, както угасва и дисплея с километрите. 10-тина секунди след това светват лампите за масло, акумулатор, чек-а за маслото /все едно е на контакт/ и всичко заработва нормално -все едно съм я изгасил и съм я запалил..??! По-надолу колегите от е34 подфорума са обяснили как се оптстранява проблема за което много им благодаря 

Последна промяна VENBO на 04 Апр 2008, 16:45, променена общо 1 път

- cucko
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530d touring
Аз съм имал същия проблем!Какви ли не опитаи даже и на електротехних носих таблото...
Дефектът го дава защото са ти пипали километрите и даде на късо в платката на таблото и така че няма изход!Но няма проблем за колата ти -таблото само те информира!
Единствения вариент е да си купиш ново табло аз го намерих за 50 лв.и сега нямам никакъв проблем!Успех и не се разкарвай да се мъчиш да ти правят таблото..
Дефектът го дава защото са ти пипали километрите и даде на късо в платката на таблото и така че няма изход!Но няма проблем за колата ти -таблото само те информира!
Единствения вариент е да си купиш ново табло аз го намерих за 50 лв.и сега нямам никакъв проблем!Успех и не се разкарвай да се мъчиш да ти правят таблото..
- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
Re: Голяма молба-Таблото се бъгва странно!
Имам чувството, че почти всички Е36 имат този проблем. В моя случай гаснат всички стрелкови и цифрови индикатори, като светят само лампите на осветлението на таблото, на зареждането на акумулатора и на маслото. Много се рових в тези теми и останах с впечатлението, че само смяната на таблото е решението. Вчера го свалих, проверих контактите, но никаква полза от това. Някои от форума твърдят, че това се дължи на превъртането на километража. Скапвал се е софтуера, други споменават студени спойки и т.н.
- ивчо3
- старши ентусиаст
-
cucko написа:Аз съм имал същия проблем!Какви ли не опитаи даже и на електротехних носих таблото...
50 лв. за ново табло?! някой беше писал за цена над 200 лв. Или ти си го сменил с "ново", старо табло?
- VENBO
- младши ентусиаст
-
Благодаря ви колеги за бързите отговори. Да сте живи и здрави! Доста се бях притеснил. Ще сменя таблото щом е от него. А аз мислех некви филми-компа се е преебал, електрониката се скапва, мани мани 

- cucko
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530d touring
Прав си ивчо3 не може да се оправи...пък и за да си спестиш нерви и време търси друго сложи го и виж какъв е ефекта...надявам се че няма да бъдеш разочарован...защото аз като покарах 2-3 км. с новото табло и въздъхнах...по-доволен бях от колкото да ми го оправят ако беше възможно ама не е възможно!
p.s.Абе на старо го намерих за 50 лв. и то си беше запазено само че нямаше лампичките за осветяване на таблото при включване на фарове...така и не ги видях щото беше през деня...после извадих от моето табло и ги сложих без проблем даже доще лесно за има няма 5-10 мин. да сваля таблото,да поставя клушките и обратно на мястото си!
p.s.Абе на старо го намерих за 50 лв. и то си беше запазено само че нямаше лампичките за осветяване на таблото при включване на фарове...така и не ги видях щото беше през деня...после извадих от моето табло и ги сложих без проблем даже доще лесно за има няма 5-10 мин. да сваля таблото,да поставя клушките и обратно на мястото си!
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
доста силно казано е че го имат почти всички Е36 ,ако не е пипан километража таблото си работи спокойно поне до 17тата година( на толкова ми беше 320ката като замина)
- ивчо3
- старши ентусиаст
-
Най-лошото при смяна на таблото с друго втора употреба е, че няма никаква сигурност как ще работи в последствие. Моята кола, като я взех, таблото си работеше напълно нормално в продължение на 6000 км., докато в един момент..........
- ивчо3
- старши ентусиаст
-
Alexi написа:доста силно казано е че го имат почти всички Е36 ,ако не е пипан километража таблото си работи спокойно поне до 17тата година( на толкова ми беше 320ката като замина)
На колко стари автомобили не са им превъртани километражите?

Здравейте,
Някой пробвал ли е това което е описано в е34 раздела http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=54763.? Да ли при е36 ги има тези кондензатори?
п.п Забравих да добавя, ако ще взимате друго табло внимавайте да е от същата кола, същата година със същите показалци. Иначе може да ви се случи разминаване на оборотомера и километража и да не функционират някои индикации както се случи при мене.
Поздрави
Някой пробвал ли е това което е описано в е34 раздела http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=54763.? Да ли при е36 ги има тези кондензатори?
п.п Забравих да добавя, ако ще взимате друго табло внимавайте да е от същата кола, същата година със същите показалци. Иначе може да ви се случи разминаване на оборотомера и километража и да не функционират някои индикации както се случи при мене.
Поздрави
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
ивчо3 написа:Alexi написа:доста силно казано е че го имат почти всички Е36 ,ако не е пипан километража таблото си работи спокойно поне до 17тата година( на толкова ми беше 320ката като замина)
На колко стари автомобили не са им превъртани километражите?До сега съм имал само една такава на реални километри. Но това веднага си личи по някои неща, примерно: състоянието на купето вътре, скоростния лост превключването на скоростите и кожата около него, състоянието на двигателя, коланите и т.н.
а какво пречи да гледаш тия неща като я купуваш и да дадеш примерно 1000 повече но после само да караш
- VENBO
- младши ентусиаст
-
Колеги, оказа се проблема в кондензаторите за които пишат колегите от е34 подфорума. Смених ги и всичко си работи безпроблемно.

- Morridin
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Бавно....
- Детайли за колата: 40-ска с газ ;)
Тая тема в е34 подфорума е изтрита, за жалост....Някой може ли да качи обяснение къде точно са тия кондензатори?
- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
Изтрита ама друг път, как ще се затрие такова важно нещо. Има важни теми, там е истината. Също така си проверете чек-контрола /записано е инфото за ДВГ-то и т.н./, една малка платка с 8 крака, от вибрациите се чупят спойките, хвърлете им един поглед. И последно темата, те са две са: Амнезия на таблото, най-отдолу. http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=21888
15 мнения
• Страница 1 от 1