Таблото което се бъгва странно-оправих го!

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 335i Turbo
Мечтае да кара: без жена му да дава акъли.

Таблото което се бъгва странно-оправих го!

Мнение от VENBO » 06 Мар 2008, 16:52

320-ка М52. Повреме на движение на най-необичайни места /когато си поиска/ всички уреди /със стрелките/ угасват-отиват на нула, както угасва и дисплея с километрите. 10-тина секунди след това светват лампите за масло, акумулатор, чек-а за маслото /все едно е на контакт/ и всичко заработва нормално -все едно съм я изгасил и съм я запалил..??! По-надолу колегите от е34 подфорума са обяснили как се оптстранява проблема за което много им благодаря :)
Последна промяна VENBO на 04 Апр 2008, 16:45, променена общо 1 път
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530d touring

Мнение от cucko » 06 Мар 2008, 17:04

Аз съм имал същия проблем!Какви ли не опитаи даже и на електротехних носих таблото...
Дефектът го дава защото са ти пипали километрите и даде на късо в платката на таблото и така че няма изход!Но няма проблем за колата ти -таблото само те информира!
Единствения вариент е да си купиш ново табло аз го намерих за 50 лв.и сега нямам никакъв проблем!Успех и не се разкарвай да се мъчиш да ти правят таблото..

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318is, 1995 м42

Re: Голяма молба-Таблото се бъгва странно!

Мнение от ивчо3 » 06 Мар 2008, 17:09

Имам чувството, че почти всички Е36 имат този проблем. В моя случай гаснат всички стрелкови и цифрови индикатори, като светят само лампите на осветлението на таблото, на зареждането на акумулатора и на маслото. Много се рових в тези теми и останах с впечатлението, че само смяната на таблото е решението. Вчера го свалих, проверих контактите, но никаква полза от това. Някои от форума твърдят, че това се дължи на превъртането на километража. Скапвал се е софтуера, други споменават студени спойки и т.н.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ивчо3 » 06 Мар 2008, 17:15

cucko написа:Аз съм имал същия проблем!Какви ли не опитаи даже и на електротехних носих таблото...
Дефектът го дава защото са ти пипали километрите и даде на късо в платката на таблото и така че няма изход!Но няма проблем за колата ти -таблото само те информира!
Единствения вариент е да си купиш ново табло аз го намерих за 50 лв.и сега нямам никакъв проблем!Успех и не се разкарвай да се мъчиш да ти правят таблото..

50 лв. за ново табло?! някой беше писал за цена над 200 лв. Или ти си го сменил с "ново", старо табло?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от VENBO » 06 Мар 2008, 17:17

Благодаря ви колеги за бързите отговори. Да сте живи и здрави! Доста се бях притеснил. Ще сменя таблото щом е от него. А аз мислех некви филми-компа се е преебал, електрониката се скапва, мани мани :D
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530d touring

Мнение от cucko » 06 Мар 2008, 17:18

Прав си ивчо3 не може да се оправи...пък и за да си спестиш нерви и време търси друго сложи го и виж какъв е ефекта...надявам се че няма да бъдеш разочарован...защото аз като покарах 2-3 км. с новото табло и въздъхнах...по-доволен бях от колкото да ми го оправят ако беше възможно ама не е възможно!

p.s.Абе на старо го намерих за 50 лв. и то си беше запазено само че нямаше лампичките за осветяване на таблото при включване на фарове...така и не ги видях щото беше през деня...после извадих от моето табло и ги сложих без проблем даже доще лесно за има няма 5-10 мин. да сваля таблото,да поставя клушките и обратно на мястото си!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 06 Мар 2008, 17:30

доста силно казано е че го имат почти всички Е36 ,ако не е пипан километража таблото си работи спокойно поне до 17тата година( на толкова ми беше 320ката като замина)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ивчо3 » 06 Мар 2008, 18:01

Най-лошото при смяна на таблото с друго втора употреба е, че няма никаква сигурност как ще работи в последствие. Моята кола, като я взех, таблото си работеше напълно нормално в продължение на 6000 км., докато в един момент..........

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ивчо3 » 06 Мар 2008, 18:05

Alexi написа:доста силно казано е че го имат почти всички Е36 ,ако не е пипан километража таблото си работи спокойно поне до 17тата година( на толкова ми беше 320ката като замина)

На колко стари автомобили не са им превъртани километражите? :mhihi: До сега съм имал само една такава на реални километри. Но това веднага си личи по някои неща, примерно: състоянието на купето вътре, скоростния лост превключването на скоростите и кожата около него, състоянието на двигателя, коланите и т.н.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: в шоуто на тройките

Мнение от swh_bmw » 06 Мар 2008, 18:20

Здравейте,
Някой пробвал ли е това което е описано в е34 раздела http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=54763.? Да ли при е36 ги има тези кондензатори?

п.п Забравих да добавя, ако ще взимате друго табло внимавайте да е от същата кола, същата година със същите показалци. Иначе може да ви се случи разминаване на оборотомера и километража и да не функционират някои индикации както се случи при мене.
Поздрави

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 06 Мар 2008, 22:22

ивчо3 написа:
Alexi написа:доста силно казано е че го имат почти всички Е36 ,ако не е пипан километража таблото си работи спокойно поне до 17тата година( на толкова ми беше 320ката като замина)

На колко стари автомобили не са им превъртани километражите? :mhihi: До сега съм имал само една такава на реални километри. Но това веднага си личи по някои неща, примерно: състоянието на купето вътре, скоростния лост превключването на скоростите и кожата около него, състоянието на двигателя, коланите и т.н.

а какво пречи да гледаш тия неща като я купуваш и да дадеш примерно 1000 повече но после само да караш

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от VENBO » 04 Апр 2008, 16:42

Колеги, оказа се проблема в кондензаторите за които пишат колегите от е34 подфорума. Смених ги и всичко си работи безпроблемно.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Бавно....
Детайли за колата: 40-ска с газ ;)

Мнение от Morridin » 11 Апр 2008, 11:39

Тая тема в е34 подфорума е изтрита, за жалост....Някой може ли да качи обяснение къде точно са тия кондензатори?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mitak_88 » 11 Апр 2008, 12:05

ми дано колега погледне пак темата че и на един приятел таблото така се сговнясва....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Хилядолетен сокол

Мнение от NikiNikolov » 12 Апр 2008, 9:38

Изтрита ама друг път, как ще се затрие такова важно нещо. Има важни теми, там е истината. Също така си проверете чек-контрола /записано е инфото за ДВГ-то и т.н./, една малка платка с 8 крака, от вибрациите се чупят спойките, хвърлете им един поглед. И последно темата, те са две са: Амнезия на таблото, най-отдолу. http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=21888

Назад към E36