Таблото

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 X5; F10 M5 Stage 2

Таблото

Мнение от b2 » 07 Юни 2004, 10:18

Значи не ми светеше oilservice-a цветните диоди и инспекшана изобщо и както бях гледал във форума хора с такъв проблем трябвало да се свали таблото да се сменят батерийте.Та така взех аз два акумулатора от оказаните и смело свалям таблото да сменям батерийките да ми светва и тоя пуст инспекшън, че ме дразни като не работи и като отворих таблото след доста мъки вътре какво да вида - вътре жици нарязани, накъсани вързвани увивани с тиксо - УЖАС :x . И забелязах, нали на таблото има 3 куплунга а при мен идват само 2 кабела - и те влизат само в крайните дупки - средната стои празна - при вас имате ли кабел, който да вкарате в тоя куплунг или то е нещо специялно и трябва да си стои така празно. Освен това като видях вътре кво става - самата платка на инспекшъна цялата обгоряла,разтопена - абе ужас, ама мисля че може да се пробва да се оправи или дори да си взема ново табло но въпроса ми е дори и ново табло да си взема като го нямам тоя средния кабел сигурно пак няма да ми свети инспекшъна, прав ли съм :?:
Иначе другите уреди на таблото си работят без проблеми - лампичките, оборотомер, скоростомер.
П.С: един не толкова важен въпрос ама да ви питам: Вие като се настаните нормално и удобно на седалката си виждате ли си индикаторите за мигачите :D Аз сигурно месец и половина вече стана я имам и сега забелязвам, че има индикатори то тоя сенник(незнам дали така се казва дето стърчи като кузирка над таблото малко) съвсем го закрива и трябва доста да си наведа главата да ги видя :lol: пък не съм чак толкова висок към 1.88 :lol:
Dark Side of the Force is а pathway to many abilities some considered to be unnatural.

Летящия холандец
Аватар
Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.

Мнение от ///Явор » 07 Юни 2004, 10:56

тоя средния е за борд комп.а платката с батериите я имам
Изображение
С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Re: Таблото

Мнение от Penchev » 07 Юни 2004, 11:15

b2 написа:П.С: един не толкова важен въпрос ама да ви питам: Вие като се настаните нормално и удобно на седалката си виждате ли си индикаторите за мигачите :D Аз сигурно месец и половина вече стана я имам и сега забелязвам, че има индикатори то тоя сенник(незнам дали така се казва дето стърчи като кузирка над таблото малко) съвсем го закрива и трябва доста да си наведа главата да ги видя :lol: пък не съм чак толкова висок към 1.88 :lol:

Отляво на седалката ти има една ръчка - като я дръпнеш си нагласяш ъгъла на облегалката.... бутни я силно надолу и седалката ти ще се потъне надолу и вече би трябвало да ги виждаш... :lol:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от b2 » 09 Юни 2004, 10:26

Пенчев, да май си прав ама аз нещо не съм свикнал да стоя така.. Благодаря ти, аз питах щото те и без това не ми се изключват автоматично мигачите поне да ги виждам как мигат там, че хич не се сещам да ги изключвам :lol:

та значи да не отварям нова тема - Някой има ли ел. схемата на таблото и по-точно на тая платка дето ми е изгоряла на мен - на ойлсървиса и инспекшъна дето са батериите. Дали ще я има в сервизните софтуери - как бяха ETK/TIS или нещо такова не съм запознат. Някой ако ги има и ако може да провери ще съм много благодарен или да ги търся да си ги дърпам :lol:
Dark Side of the Force is а pathway to many abilities some considered to be unnatural.

Сватбаря
Аватар

Мнение от Penchev » 09 Юни 2004, 12:25

И аз много се чудих по тоя въпрос дали от някъде няма да изровя схеми.. .на мен ми трябваше за централното... губеше ми се някъде маса... и не можах да намеря схеми никъде :roll: Не съм гледал в ТИС и ЕТК и не знам дали има :wink:
Аз дадох на един майстор жичкаджия 15 лв и за 10 мин ми го оправи :lol: Вика ооо БМВ ... Е30... не ти работи центалното ей сега си готов ... и само свали кората под волана и за 10 мин превръзва някви жици и всичко си тръгна ток :D
Нека някой друг ако знае да напише за ел.схеми, по принцип и аз живо се интересувам :wink:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: мфил
Детайли за колата: 120D

Схеми

Мнение от Evanko » 09 Юни 2004, 13:10

Имам една книга за БМВ 3 та серия и накрая има доста схеми на ел. инсталацията. Ако нещо Ви интересува ще ги копирам.
Това Галактиката е голема работа, фактически!!!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от b2 » 27 Юни 2004, 10:20

да не отварям нова тема..
платката беше яко прегоряла и разтопена ама уж я оправихме, за което съм много щастлив - добре че е баща ми :lol:
и наистина инспекшъна вече свети ама да попитам нормално ли е да свети само на контакт - като запаля двигателя и си изгасват диодите..
първия път като сложихме вече ремонтираната платка светеха 3те червени диода и лампичката oil service. сега като го занулихме светят само зелените.
Нормални ли са тези признаци и при вас ли е така да знам да се радвам ли или да търся нова платка :lol:

Сватбаря
Аватар

Мнение от Penchev » 27 Юни 2004, 10:47

Така е :idea: Браво съживили сте я 8) :arrow: Като ти е занулен Инспекшъна, светят само зелени и то само на контакт.. в процес на намаляване е така до момента в който ти светне жълто или червено и те светят и докато двигателя работи :idea:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: на 1,6 бара
Мечтае да кара: 911

Мнение от bmwdriver » 27 Юни 2004, 10:49

Точно така трябва да е :D Като запалиш диодите светят няколко
секунди и след това гаснат :wink:
'91 Е36 32?i 24V- тия с детските болести и многото екстри 8)
Изображение
Driver's Racing Team
KBDremap

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от b2 » 27 Юни 2004, 11:01

благодаря ви момчета :lol: :ok:

Назад към E30