Относно трудното палене на топъл TDS
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Относно трудното палене на топъл TDS
Колеги, според мен трудното палене на топъл ТДС, се дължи на износеността на двигателя, защото при топъл двигател подгревните свещи не се включват и мотора пали от създадената от него компресия, така че колкото по-износен двигател, толкова по-малка компресия и от там толкова по труден старт. That's my opinion!
- Kartoff
- младши ентусиаст
-
- Кара: F11 535xd LCI
Може и да е така, но може и да не е... При мен се получаваше така в началото като купих колата и на топъл двигател не искаше да пали... Обаче когато правих диагностика при покупката ми бяха казали, че е избягала центровката и аз после ходих да я направят и от тогава няма проблеми и на топло и на студено си пали на половин оборот
Е, все пак изрично им казах за проблема и, че искам да го оправят...

- Svetlio.Angelov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 528i
- Мечтае да кара: M6
- Детайли за колата: Light travels faster than sound. This is why some people appear bright until you hear them speak
- Bavarishe
- старши ентусиаст
-
- Кара: `Е34 ТДС-ъ 95
- Мечтае да кара: `Е34`E32 `E38 `E31
- Kartoff
- младши ентусиаст
-
Dr. Lektar написа:А къде ходи за тази центровка?
Ходих в "Супер Дизел" и след като ми направиха центровката и всичко си дойде на мястото човека там каза, че ако пак започне така да прави ще може още малко да се коригира и след това вече трябва нова верига... Това е точно заради разтягането на веригата с течение на времето...
- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
- Svetlio.Angelov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 528i
- Мечтае да кара: M6
- Детайли за колата: Light travels faster than sound. This is why some people appear bright until you hear them speak
Kartoff написа:Dr. Lektar написа:А къде ходи за тази центровка?
Ходих в "Супер Дизел" и след като ми направиха центровката и всичко си дойде на мястото човека там каза, че ако пак започне така да прави ще може още малко да се коригира и след това вече трябва нова верига... Това е точно заради разтягането на веригата с течение на времето...
Благодаря!
- Kartoff
- младши ентусиаст
-
- ICE
- Ледения
-
здр
колеги значи има три пречини зада не пали тдс топла!!!!
1.ВЕРИГАТА СЕ СМЕНЯ НА 200 000 250 000 КМ ТАКА ПРОЦЕДИРАТ В ГЕРМАНСКИЯТ БОШ СЕРВИЗ
2.ПРОБЛЕМИ С ЕЛ ПЛОЧКАТА !!!!
3.ИЛИ ИЗДУХАН ДВИГАТЕЛ !!
1.ВЕРИГАТА СЕ СМЕНЯ НА 200 000 250 000 КМ ТАКА ПРОЦЕДИРАТ В ГЕРМАНСКИЯТ БОШ СЕРВИЗ
2.ПРОБЛЕМИ С ЕЛ ПЛОЧКАТА !!!!
3.ИЛИ ИЗДУХАН ДВИГАТЕЛ !!
- ICE
- Ледения
-
Аз бих категоризирал причините така:
причина №1:
Вярно е, че с годините веригата се разтяга,
и това довежда до проблем при паленето на топъл двигател.
причина №2:
Тук е разликата!!! ... с годините се скапва и стартера!!! Да, точно така, СТАРТЕРА!
След отремонтиране, лагери, оси и т.н. всичко си идва на мястото! Проверено при 525 tds (на един приятел)!
причина №1:
Вярно е, че с годините веригата се разтяга,
и това довежда до проблем при паленето на топъл двигател.
причина №2:
Тук е разликата!!! ... с годините се скапва и стартера!!! Да, точно така, СТАРТЕРА!
След отремонтиране, лагери, оси и т.н. всичко си идва на мястото! Проверено при 525 tds (на един приятел)!
колега
Значи това за стартера се самнявам. Аз всичко си смених по стартера и пак така палеше. Смених и веригите направих основен ремонт и сега всичко е наред.
Един момент.
1.При износен двигател ще пали трудно предимно когато двигателя е студен.
2.Ако е разтегната веригата ще пали трудно винаги.
3.Ако проблемът е в стартера или в акумулатора, стартера ще ти върти по-бавно съответно ще пали по-трудно предимно на студен двигател.
Провери си свещите, но мисля че проблема ти е в ГНП-то и точната диагноза се казва "ИЗНОСЕНА ХИДРАВЛИЧНА ГЛАВА"
Оправя се с около 600-700 лева (ремонт+части).
1.При износен двигател ще пали трудно предимно когато двигателя е студен.
2.Ако е разтегната веригата ще пали трудно винаги.
3.Ако проблемът е в стартера или в акумулатора, стартера ще ти върти по-бавно съответно ще пали по-трудно предимно на студен двигател.
Провери си свещите, но мисля че проблема ти е в ГНП-то и точната диагноза се казва "ИЗНОСЕНА ХИДРАВЛИЧНА ГЛАВА"
Оправя се с около 600-700 лева (ремонт+части).
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2