СОФИЯ - сбирки е46, сбирка 14.04.2024г - Железница

Регионална структура на БМВ Клуб България за гр. София

Модератори: mitaka7, Общи модератори

член на клуба
Аватар
Кара: само 2 вратки

Re: 3-та национална е46 сбирка,30-31.03-Чифлика

Мнение от Stoicho » 27 Мар 2013, 9:22

rve написа:Бойче, ако се кандидатираш на парламентарните избори е единственият вариант да ида да гласувам. Само ти ще ни оправиш :bowdown:

Мисля,че бързо ще съберем гласове,за парламентарна група,ако реши да се кандидатира :mhihi: Може да бъде с лозунг "БМВ на всеки километър" 8)
"Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество - винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава.А.Б."

РазБОЙниКА
Аватар
Кара: го на тройки
Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
Детайли за колата: Черна

Мнение от Apassionata » 28 Мар 2013, 22:24

Stoicho написа:
rve написа:Бойче, ако се кандидатираш на парламентарните избори е единственият вариант да ида да гласувам. Само ти ще ни оправиш :bowdown:

Мисля,че бързо ще съберем гласове,за парламентарна група,ако реши да се кандидатира :mhihi: Може да бъде с лозунг "БМВ на всеки километър" 8)

И на всеки метър из паркинГАТ :lol: :mhihi:

Някой, който има детенце, да му гепи фулмастерите, повече цветове, че ще тряят да си отбелязваме попаденията в мишените :bang: :mhihi:

Също така, някой ако има КОНУСИ, оранжАви, зелени, пенбени, да ги товари :)
Последна промяна Apassionata на 29 Мар 2013, 9:53, променена общо 1 път
Изображение

///Мтусиаст
Аватар
Кара: ///М3 и още нещо

Мнение от rve » 29 Мар 2013, 0:20

Понеже остана само един ден, а тук още нищо не се споменава за колоната да подсетя софийската група, че като гледам ще е големичка, да се организира за колоната и да си излъчи водач. Поне миналата година колоната беше приятна част от преживяването а бяхме само 13 коли, така че сега имате златна възможност за нещо наистина впечатляващо. За препоръчване е водачът да не е с Е90-ка :mhihi:

Само да припомня безкрайно простите правила за правилно движение в колона, а то всъщност е само едно - всеки спазва постоянна дистанция (в зависимост от скоростта) от колата пред него. Така колоната не се разкъсва и всичко се определя от водачът. М-каджийте да се съобразяват с останалите и да не раздават много-много :mhihi:

Apassionata написа:7. Официална част :roll: :mhihi:

Подготвени сме и за това вече :clap:

РазБОЙниКА
Аватар

Мнение от Apassionata » 29 Мар 2013, 1:08

Абе вие на последната спявка се опитахте мене да ме излъчите за водач, та съм се настроила, не че държа де, даже изобщо... Жорко също имаше желание с неговия приятел... Обаче аз си мисля, че М-ките трябва да са най-отпред, три в различни цвята /Черно, Червено и Сиво/, ще е хубава гледка/снимки. Аргументът водачи да не са те беше, че ще дават много газ :mhihi: Мисля на място да го решим, аз предлагам да е Краси, писах му сега, ама Луната спи :lol: Ще има уоики-токи в първата и последната кола /Митака с 90-ката/...

За правилата в движение в колона, повечето сме пътували - внимателно, стегнато, на безопасна дистанция, без много излишни изпреварвания между нас, изпреварваме другите коли по пътя последователно и се прибираме в дясната лента, на Магистралата мисля да намалим до примерно 80-90, и някой от последните да ни изпревари, снимайки клип, както направихме преди с Разбойника... Драго с Гоу-Прото май няма да пътува с нас, така че ще помоля хората, които са по двама да снимат в движение колите... На паркинга при хотела е доста нагъчкано и там не стават кой знае какви снимки. Някъде по селата също може някой да изпревари всички, да спре и да снима минаващата колона... При тръгване от Паркинга на Джъмбо, може да се завъртим малко повече бавничко и там също някой да снима клип-че ;)

За лепенето на стикерите ще взема "фъс-фъс" вода, да вземе още някой, че ше е големото лепене на Джъмбо, нали знаете кви мехури остават, ако не се намокри стикера ;) :lol: Аз го разбрах на някой преден събор, Жорката на миналия май, хахахха
Последна промяна Apassionata на 29 Мар 2013, 9:54, променена общо 1 път
Изображение

Е46нтусиаст
Е46нтусиаст
Аватар
Кара: M3 E46
Мечтае да кара: M3 E46
Детайли за колата: BMW E46 M3 '03 - Carbon Black & Manual Gearbox

Мнение от Runnaway » 29 Мар 2013, 8:32

Дам, това със стикерите беше греда. Без водичка не става.

Относно колоната - познавайки Краси и Фанатика не знам колко е редно М-ка да води колоната поради една единствена причина - тези коли вървят сами и то много, много бързо. Миналата година на връщане Краси кара след мен и то буквално на бронята ми, та се налагаше да карам с 130-140, което не за предпочитане. Ако първата от 20 коли кара със 130 - последната трябва да се движи със 150, което не правилно. Мисля, че скорост между 110 и 120 за водещата кола е абсолютен максимум.

Този, който води колоната трябва да кара наистина плавно и няма да е никак лошо да му ТУРИМ на 100именов Го Про-то, което ме навежда на мисълта самият той да води колоната, ако има желание. :bchug:

И освен за дистанцията в колоната ще помоля хората също така да НЕ ИЗПРЕВАРВАТ - както тръгнем от София, така да стигнем до Български извор и както тръгнем от Български извор - така да стигнем до Чифлика като причината е само една - изпреварванията водят до включвания между колите, а при колона от 20-тина автомобила това води до възникването на рискови ситуации.

:) Ако някой има въпроси - 0 88 88 747 81 - Георги
"Съборът" >>> ЦЪК!
"Поредният работен ден" - до Част 7 >>> ЦЪК!
"Разходката" >>> ЦЪК!

РазБОЙниКА
Аватар

Мнение от Apassionata » 29 Мар 2013, 9:12

110 на магистралата, абсолютен максимум :kuku: Жорка стегни се, нема пътуваме 4 часа... Нормална, нито ниска, нито прекалено висока скорост, според пътя, обстановката, трафика и пр... И не знам кой го твърди това с разликата във скоростта на първата и последната и защо, как па така е толкова голяма не ми е ясно, нали се движими всички... Може няква разлика да има като се ускорява, но тя е временна... Искам някой да ми го обясни на място там, със схеми, уравнения, интеграли и прочие, хахахха Ако има такава разлика нали последната ще стане първа постепеннно бе, или аз нещо не вдявам, хаххаха

Не знам за кое Гоу Про говориш /още едно ли имаме?/ и що па да е на първата кола, да си снима напред пийзажа? :conf: :roll: :lol: Ако има такова тряя да е на някоя от най-задните коли, тя да изпреварва за да снима...
Последна промяна Apassionata на 29 Мар 2013, 9:14, променена общо 1 път
Изображение

ШОП
Аватар
Кара: e87lci

Мнение от BMDrago » 29 Мар 2013, 9:14

Последно 20: пътувам със Софийската колона, GOPRO не успях да взема, ако 100именов даде неговото, ще снимаме :roll: Ако снимам клип, ще ви реда да направим някаква скромна хореограийка :mhihi: бирата и билбордовете са у багажника и те така
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: с Adaptive Drive
Мечтае да кара: F06 с B58

Мнение от 100imenov » 29 Мар 2013, 9:35

Runnaway написа:няма да е никак лошо да му ТУРИМ на 100именов Го Про-то, което ме навежда на мисълта самият той да води колоната, ако има желание. :bchug:

Благодарим за офертата,ама имам малко по-странен стил на каране,като например да изпреварвам всичко по-голямо от мен,с цел добра видимост и като знам,че зад мен има хора които се съобразяват с темпото,ще ми е неспокойно дали всичко е ок,не че не съм отговорен де :mhihi:,но може да съм 2ра кола или,ако не е дразнещо за повечето да си се разхождам из колоната :mrgreen:

///Мтусиаст
Аватар
Кара: ///М3 и още нещо

Мнение от rve » 29 Мар 2013, 10:09

Go Pro -то може да го сложите на водещата кола и да снима назад. Според мен тази перспектива е по-ефектна.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330d CBR 600RR
Мечтае да кара: F82 ,S1000RR

Мнение от xerial » 29 Мар 2013, 10:43

Добрее утре колко часа и място на срещата , че нещо или го няма като инфо още или съм го пропуснал в суматохата :mhihi:

:yes: :bchug:
Изображение Изображение

РазБОЙниКА
Аватар

Мнение от Apassionata » 29 Мар 2013, 10:48

Стр.148 :P :winky: :mhihi:

1. 9.30 - Събиране на Софийската група на Паркинга на "Джъмбо" на Ботевградско шосе
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330d CBR 600RR
Мечтае да кара: F82 ,S1000RR

Мнение от xerial » 29 Мар 2013, 10:52

Apassionata написа:Стр.148 :P :winky: :mhihi:

1. 9.30 - Събиране на Софийската група на Паркинга на "Джъмбо" на Ботевградско шосе

Яснооооо :oops: :mhihi:

Ей все ще има някой не разбрал :mhihi: :mhihi:

:bchug:
Изображение Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Мнение от vavilon » 29 Мар 2013, 16:42

Стикер и гола вода, не се лепи! :mhihi:
Трябва да е доволно сапунена водата (веро). Иначе, пак балони ще има от сърце. :yes:

Любимец на Кралицата
Аватар
Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
Мечтае да кара: M3 CSL

Мнение от ///M_Martin » 29 Мар 2013, 16:53

напомням за всички,които искат да са част от афтър партито до/в басейна да си носят бански и чехли :D

ентусиаст
Аватар
Кара: само черни класики!!!

Мнение от Pitbull_Germany » 29 Мар 2013, 18:19

vavilon написа:Стикер и гола вода, не се лепи! :mhihi:
Трябва да е доволно сапунена водата (веро). Иначе, пак балони ще има от сърце. :yes:

Баш с доволно веро нема да стане :mhihi: С водица си става прекрасно. Ако успея да си стигна днес до работилницата, ще взема един-два ракела и сме готови за норматив време :)

Runnaway написа:Относно колоната - познавайки Краси и Фанатика не знам колко е редно М-ка да води колоната поради една единствена причина - тези коли вървят сами и то много, много бързо. Миналата година на връщане Краси кара след мен и то буквално на бронята ми, та се налагаше да карам с 130-140, което не за предпочитане. Ако първата от 20 коли кара със 130 - последната трябва да се движи със 150, което не правилно. Мисля, че скорост между 110 и 120 за водещата кола е абсолютен максимум.

Жорка, пак се обърка...обратното е. Последният кара с 60 обикновено :mhihi: Ама това при колоната към събора. За утре не вярвам да има такива проблеми.

Личен съвет - нека води колоната някой опитен, който е наясно, че има цифра коли зад него и преценява изпреварванията по това...че да не стане някой мазаляк по път (чукам на дърво).
--------------------------------------------------------
Fuck the Cola, fuck the pizza...all you need is 6 v redica!!!
Хубава кола, която не върви, е като хубава жена, която не прави секс!!!
http://www.metacafe.com/watch/181257/bmw_from_hell_2/

ПредишнаСледваща

Назад към София и София окръг