защо я измих....
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
41 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- RORO
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше 30,38,39 вече само Гранд Чероки
- Мечтае да кара: Грейдер на Ибиза
защо я измих....
Днес след като видях как готино си е измил един пич двигателя реших и аз хоп ето го чисто нов до тук добре трагнах си аз от работа и на "
Константин Величков"
за миг изгасна мотора сам си запали но от тогава на таблото работи само километража и нищо друго ама нищо нараво
защо ли ми трябваше да я мия мамкаму?какво ли и има
,проверих предпазителите всичко е ок какво ще да и е помагайте моля,предварително ви благодаря.
Константин Величков"

- IAV
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 528iA
Ти просто не нзаеш в какъв "ФИЛМ " си се вкарал !!
Директно пали някъде да я закачат на стенд и да кажат за какво става въпрос-Силно ти препоръчвам Дару Кар!!!
Но се приготви за много ГОРЕЩ ВЯТЪР!!!
УСПЕХ!
Директно пали някъде да я закачат на стенд и да кажат за какво става въпрос-Силно ти препоръчвам Дару Кар!!!
Но се приготви за много ГОРЕЩ ВЯТЪР!!!
УСПЕХ!
BMW Service Team
- ivantchoG
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1985 BMW E30 M10B18
Роро, на автомивка ли ти я миха, или сам с пароструйката? Моя е мит вече няколко пъти, като само последния път бяха строшили едната лула на делкото
. Но хората завиват ел.частите, после ги продухват с въздух. Палиш и караш! Най-вероятно миенето е помогнало на някоя скрита повреда да стане явна. Евентуално имаше ли "чистене отвътре" - може да са подръпнали кабелите за таблото при чистенето?
Не знам къв е мотора, ама стенда надали ще покаже нещо ...

Не знам къв е мотора, ама стенда надали ще покаже нещо ...
".....Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо....." К.Иречек, 13.12.1881
Бате Сашо - Пази имената!

- RORO
- младши ентусиаст
-
- ///MILEN
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30 31? , E34 525 TDS , E34 525 IX
Всички куплунги и букси са пълни с вода трябва да се продухат с въздух и после със контактен спрей УСПЕХ
- RORO
- младши ентусиаст
-
Милене ти на право ме вьрна кам живота ве бате мислиш ли ,че ако подсуша кабели куплонги пак ще поеме?
- ivantchoG
- старши ентусиаст
-
Той, мотора не е виновен
.
Ако нямаш компресор подръка и поне пали, покарай на отворен капак в жегите. Колкото по-дълго на загрят мотор, толкова по-добре. И, да, не е лошо да откачиш акумулатора. Никой не може да каже къде из коша ти сега тече ток и прави окис, окис, окис. И после верно става Горещ ветар
.

Ако нямаш компресор подръка и поне пали, покарай на отворен капак в жегите. Колкото по-дълго на загрят мотор, толкова по-добре. И, да, не е лошо да откачиш акумулатора. Никой не може да каже къде из коша ти сега тече ток и прави окис, окис, окис. И после верно става Горещ ветар

".....Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо....." К.Иречек, 13.12.1881

- ///MILEN
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30 31? , E34 525 TDS , E34 525 IX
- RORO
- младши ентусиаст
-
- GEORGIEV
- Е30 Fanatic
-
- Кара: от онея старите....
- Мечтае да кара: магазинска е30-ка
Моя го мия много често щото няма кора отдолу
и всичката мизерия в дъжд отива по него обаче го поливам здраво отвсякъде и само един път не ми гаснеше лампата на маслото и се оказа че точно куплунга се е накиснал здраво
Така че продухай си куплунзите или я остави на слънце с отворен капак и тряа се оправи 

- RORO
- младши ентусиаст
-
Махнах минуса,и я заключих рьчно.но преди това пробвах пак ама
но пьк установих ,4е не ми вьрти и вентилатора на парното
?предпазител НОМЕР 20 е на ред?

- RORO
- младши ентусиаст
-
- ivantchoG
- старши ентусиаст
-
Споко бре, кат се наспиш, повечето неща ще са изсъхнали. Като изсъхне всичко, квото не работи ще го оправиш. Сега сума неща могат да работят/не работят когато си искат. Освен откачането на акумулатора в тъмното няма какво повече да направиш май. Утре продухай капачката на делкото и отвътре, кабелите до свещите и де що видиш куплунг по коша.

- Дилян Пенчев
-
E30 Fanatic!
-
- Кара: Е36 328g
- Мечтае да кара: Е30 Cabrio, Е30 с голям мотор, Е30 М3 SportEvo
Аз мотор съм мил около 20 пъти може и повече... и трите ми мотора на Е30-ката са мити та дори и на -15 градуса когато ми замръзна предния капак и после не можах да го отворя да се похваля
Ако всичко по мотора е наред със уплътнения и кабели нямаш никакви грижи... жалко че колата не ми е в движение иначе те водя на ОМВ на пароструийката и за 2 лв го правя чисто нов и после паля и карам и си свиркам
На М20-ките единственото което страда от миенето е задържане на вода при свещите и като са горещи не е много хубаво за това там не се пръска много и на студен мотор! Другото което е ТПС-а (тротъл позишън суйч) под дросела се намира и понеже е надолу с главата влиза влага (не само при миене) и вътре корозира... моя се беше прекарал и го свалих, подмених микроконтактчето почистих контактните пъпки на пластинките, гресирах хубаво и поставих силикон и от тогава съм го отварял грам влага не е имало
Така че, проблема при тебе е бил на лице но просто се е изострил при миенето на мотора

Ако всичко по мотора е наред със уплътнения и кабели нямаш никакви грижи... жалко че колата не ми е в движение иначе те водя на ОМВ на пароструийката и за 2 лв го правя чисто нов и после паля и карам и си свиркам

На М20-ките единственото което страда от миенето е задържане на вода при свещите и като са горещи не е много хубаво за това там не се пръска много и на студен мотор! Другото което е ТПС-а (тротъл позишън суйч) под дросела се намира и понеже е надолу с главата влиза влага (не само при миене) и вътре корозира... моя се беше прекарал и го свалих, подмених микроконтактчето почистих контактните пъпки на пластинките, гресирах хубаво и поставих силикон и от тогава съм го отварял грам влага не е имало

Така че, проблема при тебе е бил на лице но просто се е изострил при миенето на мотора

Какво се мъчиш да четеш тука, не пише нищо интересно вече

- RORO
- младши ентусиаст
-
Ок. мерси ще се радвам ако е така това са просто рутинни почистваниа но защо ли си мисля/понеже сам шеф на кьрьците/,4е ще излезе нещо по сериозно така ме кара да мисля неработещото моторче на парното и здравиат му "бушон"
41 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3