Огромен проблем
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- KO3AP
- Потребител
-
- Мечтае да кара: Gina
Огромен проблем
Здравейте, колеги! Имам проблем с BMW-то си 320d 2000 година 136 коня. Проблема е следния колата не пали. Пробвахме с 3 помпи и 3 електроники с нов електронен блок и EWS. Няма високо налягане на дюзите. Когато дам на контакт температурата на таблото се качва до края и едно реле зад жабката цъка с честота.
не знам вече какво да пробвам ако имате идеи, моля споделете. Благодаря.
Вече искам да
или ще се

не знам вече какво да пробвам ако имате идеи, моля споделете. Благодаря.
Вече искам да
или ще се

- Biankonero
- младши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Re: Огромен проблем
KO3AP написа:Здравейте, колеги! Имам проблем с BMW-то си 320d 2000 година 136 коня. Проблема е следния колата не пали. Пробвахме с 3 помпи и 3 електроники с нов електронен блок и EWS. Няма високо налягане на дюзите. Когато дам на контакт температурата на таблото се качва до края и едно реле зад жабката цъка с честота.не знам вече какво да пробвам ако имате идеи, моля споделете. Благодаря.
Вече искам да
или ще се
![]()
Колега, дай малко предистория. Изведнъж е започнала да не пали колата, и сте пробвали със смяна на ГНП, а после и с друго ЕКУ - така ли? От така прочетеното, мога да ти кажа със сигурност, че щом дадеш на контакт и стрелката на температурата отива веднага накрая, това значи че таблото и уредите ти не кореспондират с компютъра. И нали знаеш че EWS-а обикновено върви с чипа за запалването? Той кореспондира с него. Т.е. ако пробвате с друго ЕКУ и EWS ви трябва и чипа за запалването от колата, от която са, отделно синхронизация на другия комп. С оригиналния комп и EWS пак ли така се държи таблото като дадеш на контакт?
- KO3AP
- Потребител
-
Съжалявам пропусна да кажа, че и ключ смених с EWS-а всичко както си му е реда. Колата имаше проблем с помпата - прословутия транзистор беше гръмнал. Сложихме един IRF3205 и всичко беше ОК, до един ден, в който спря да пали. Първоначално палеше много трудно със старт газ, но стоеше само на обороти натискам педала на газта до края и нищо 1000 оборота. После спря изцяло да пали. Решихме да пробваме с помпа и така сменихме няколко по-точно три. Зацепването е точно - правим го с дорник и цялата процедура по сваляне и качване на помпата трае около един час. Е колата не запали. Сменихме умната дюза - пак не иска. ECU-то е EWS-a и ключа и пак не иска. Пробвам да я вържа с BMW carsoft не иска да се върже в двигателя. Не знам какво да правя вече, моля за помощ!
- milennyc
-
-
- Кара: Другите да му завиждат.....
- Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
- Детайли за колата: MNOGO BARZA
Колега това с 3 помпи и 3 ел. блока.....
щом сменяте помпа тя трябва да се зацепи към ангренажа по строго определен начин за всяка помпа...., а първо се почва от диагностика на самата помпа, замерване на нейни компоненти, преглеждане на механични повреди..... а това с EWS-a е на 99% не нужно. А и както колегата ти е казал само смяна на ЕВС ей така няма да се получи.... така тази кола няма да запали никога 
п.п А високото показание на температурата е че не сте закачили буксата на термодатчика на колата при разкачането на помпата, трябва да смениш майстора
щом сменяте помпа тя трябва да се зацепи към ангренажа по строго определен начин за всяка помпа...., а първо се почва от диагностика на самата помпа, замерване на нейни компоненти, преглеждане на механични повреди..... а това с EWS-a е на 99% не нужно. А и както колегата ти е казал само смяна на ЕВС ей така няма да се получи.... така тази кола няма да запали никога п.п А високото показание на температурата е че не сте закачили буксата на термодатчика на колата при разкачането на помпата, трябва да смениш майстора
- katronski_br
- ентусиаст
-
- Кара: с кеф...
- Мечтае да кара: МИГ29
- Детайли за колата: Е90 бензин 129 к.с. 2007.
ти подгряващи свещи провери ли?
В началото бе самолетен двигател..... и Господ каза: ''Нека бъде BMW''
- milennyc
-
-
katronski_br написа:ти подгряващи свещи провери ли?
A те за какво са му да ги проверява? Това е дизел не е бензин
- Biankonero
- младши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Колега, щом и на диагностиката не ти намира двигателя - нещо не е наред при връзването на ЕКУ-ЕВС - нещо някъде сте объркали по веригите или по буксите. А върти ли изобщо двигателя без да запали, или не само няма искра, а не завърта изобщо? Според мен намери някой вещ по електрониката да провери всичко. Тия неща не са за обикновен майстор.
- katronski_br
- ентусиаст
-
milennyc написа:katronski_br написа:ти подгряващи свещи провери ли?
Те ,колега, са му за да подгряват че да пали, ако не работят значи няма да пали. Именно защото е дизел а не бензин трябва да ги види работят или не, От къде на къде за какво са му да ги проверява???
- milennyc
-
-
katronski_br написа:milennyc написа:katronski_br написа:ти подгряващи свещи провери ли?
Те ,колега, са му за да подгряват че да пали, ако не работят значи няма да пали. Именно защото е дизел а не бензин трябва да ги види работят или не, От къде на къде за какво са му да ги проверява???
, така така..... разбираш ги ти тези работи. Само да знаеш че тези свещи не ПОДГРЯВАТ винаги а само под определена температура. Та голяма е разликата в запалителната система на дизела и бензина - katronski_br
- ентусиаст
-
колко разбирам ти си нямаш и на идея и можеш само да предполагаш и да се изказваш неподготвен.не подгряват винаги а само като е студено акоя е напекло слънцето не подгряват така ли?
според теб на дизела неможе да са му проблем и може и да си пали без свещи така ли? само при бензина??
кажи ми че не разбирам...
според теб на дизела неможе да са му проблем и може и да си пали без свещи така ли? само при бензина??
кажи ми че не разбирам...
- milennyc
-
-
Освен ако не живее на Северния полюс, там ще е проблем
- katronski_br
- ентусиаст
-
при мен беше проблем при 45 градуса на сянка миналата година
смениха ми свещите и проблема си остана
оказа се реленцето им на тези свещи- беше изгоряло
след смяната му взе да си пали идеално
пак повтарям при температура над 40 градуса
смениха ми свещите и проблема си остана
оказа се реленцето им на тези свещи- беше изгоряло
след смяната му взе да си пали идеално
пак повтарям при температура над 40 градуса
- milennyc
-
-
Браво на майсторите при 40 градуса, сменят реле на погревни свещи и колата се оправя....

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Toва лято една Е46ца не даваше индикация за проблем дори и с 3 изгорели подгревни свещи...предполагам дори и четвъртата да беше дала фира - пак щеше да запали (при три изгорели - от втория оборот пали) - вие сами си правете сметката 
- KO3AP
- Потребител
-
Като ви слушам не знам какво да си мисля. Какви свещи какви 5 лева бе хора.
Вие знаете ли при колко градуса свещите започват да подгряват??? Ако не знаете вземете и прочетете нещо, че да се научите. За да се изразява компетентно мнение е необходимо да има и малк ознания за нещата, а не да говорим наизуст. Колкото до колата всичко вече е наред. Проблема бе открит и отстранен.
Вие знаете ли при колко градуса свещите започват да подгряват??? Ако не знаете вземете и прочетете нещо, че да се научите. За да се изразява компетентно мнение е необходимо да има и малк ознания за нещата, а не да говорим наизуст. Колкото до колата всичко вече е наред. Проблема бе открит и отстранен.
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2