Хипер,мега странен проблем...изгорял главен компютър????

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: мадамите да крещят :)

Хипер,мега странен проблем...изгорял главен компютър????

Мнение от Rundev » 23 Окт 2009, 13:50

Здравейте колеги,отново пиша от името на наш колега,нерегистриран тук и скаран с компютрите който ми се оплака.Пича кара 320-ка преди феиса,живее в Германия.Та карал си на широк път (можеби магистрала) и тъкмо ускорявал с колата и приблизително на 130км/ч достигнал (музиката била усилена) при което колата забучила муцуна при тая скорост спряла да ускорява и нищо не светнало по таблото.Едвам спрял!!! :shock: :shock: :shock: След което решил да върти наново ключа да запали......НИЩО..... :shock: :shock: :shock: :wtf: :wtf: никаква реакция,нито светнало нещо по таблото,нито звук........ НИЩО :shock: :shock: :shock: Решил че е акумулатор.Дошли приятели,дали ток..... :shock: :shock: :shock: отново нито една лампа несветнала където и да било,НИЩО! :wtf: Казали му че можеби е изгорял главния компютър!?!!?? Е...му меча.... :shock: :shock: Тва възможно ли е ??????? Какъв може да бъде проблема,някой чувал ли е досега за такова нещо?
Изображение

Потребител
Аватар

Re: Хипер,мега странен проблем...изгорял главен компютър????

Мнение от BoT » 23 Окт 2009, 13:58

Дизел? Бензин? Олио? Бушони ? Звучи като да няма контакт колата.А пък в Германия да ти кажат " може би" ,странно ?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от carmanf1 » 23 Окт 2009, 14:09

Звучи ми като липса на маса.....

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Rundev » 23 Окт 2009, 16:40

Бензинка,бушоните са ОК :confused: :confused: А как така ще изчезне изведнъж масата и колата ще забучи муцуна?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW '02 318i, Peugeot '94 306

Мнение от prel » 23 Окт 2009, 17:21

Има един приопатрон, който гръмва и прекъсва плюса на акумулатора, когато компютъра "засече катастрофа"! Да не би комютъра да си е помислил, че е станала катастрофа? На око мисля, че не може да се познае дали тоя патрон в гръмнал или не.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Rundev » 23 Окт 2009, 17:29

:shock: :shock: :shock: ужас тва не го знаех,възможно ли е да е прекъснал всичко?То има логика да не стане пожар нещо при катарстрофата ама да гръмне докато ускоряваш..... :shock: :shock: Преди малко ми каза че диагностиката нежелае да се закачи към компа на колата?Дали е наистина е този пиропатрон??
Изображение

Слави
Аватар

Мнение от © » 23 Окт 2009, 17:38

http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=52578
имаше още една тема за този пиропатрон и как се побългарява, но нещо не мога да я открия
иначе по принцип "компютрите" на БМВ горят много рядко (даже почти никога), освен ако не се е напълнил с вода (при Е36)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Rundev » 23 Окт 2009, 17:45

Ок Слави ясно,а трябва ли да се чуе гръм или нещо от сорта и да прекъсва абсолютно всичко ли та да няма една индикираща лампа??? Колата била тотално мъртва!!! Описа ми го все едно, с ключа за входната врата и самата врата да се мъча да запаля колата долу пред блока! :shock:
Изображение

Слави
Аватар

Мнение от © » 23 Окт 2009, 18:10

честно казано аз не съм се сблъсквал с този пиропатрон, но звучи вероятно той да създава проблеми ... или пък нещо съвсем различно :shock:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW '02 318i, Peugeot '94 306

Мнение от prel » 23 Окт 2009, 19:25

Абе като се замисля, може и да не е от него така като казваш, че нищо по колата не свети! Аварийните светлини как са? Мисля, че когато той изгърми прекъсва само най-големите консуматори, но например аварийните светлини остават да светят....
Знам ли, да каже някой запознат. Тия работи не ги казвам от личен опит, а от това, което съм чел, иначе при мен има записана грешка свързана с този патрон, но колата ми си работи нормално. А иначе дори да предположим, че е изгорял компа, което според мен е невероятно, все някъде ще има ток :)
Ако не е този патрон, може би бушони, релета, изгорял кабел дори!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320D 1999г.

Мнение от bmw_racing » 23 Окт 2009, 21:02

Въсможно е и компа да е изгорял.Миналата година бащами си взе Сузуки Самурай 1.3инжекция ,джипа го взехме с изгорял комп. и нямаше никакви токове вкл. аварийните , но заради компа нз какво е било станало но и ауспуха беше гръмнал се едно си хвърлил граната в него.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Rundev » 23 Окт 2009, 21:04

prel написа:Абе като се замисля, може и да не е от него така като казваш, че нищо по колата не свети! Аварийните светлини как са? Мисля, че когато той изгърми прекъсва само най-големите консуматори, но например аварийните светлини остават да светят....
Знам ли, да каже някой запознат. Тия работи не ги казвам от личен опит, а от това, което съм чел, иначе при мен има записана грешка свързана с този патрон, но колата ми си работи нормално. А иначе дори да предположим, че е изгорял компа, което според мен е невероятно, все някъде ще има ток :)
Ако не е този патрон, може би бушони, релета, изгорял кабел дори!

Никаде бе човек ни звук ни стон ни най-малка лампа.То тва е плашещото. :roll:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от BoT » 23 Окт 2009, 22:19

Не може да закачиш скенер на кола без захранване !!! Ловете се за мулти(метъра)цета.Успех !

Слави
Аватар

Мнение от © » 23 Окт 2009, 22:22

bmw_racing написа:Въсможно е и компа да е изгорял.Миналата година бащами си взе Сузуки Самурай 1.3инжекция ,джипа го взехме с изгорял комп. и нямаше никакви токове вкл. аварийните , но заради компа нз какво е било станало но и ауспуха беше гръмнал се едно си хвърлил граната в него.

преди много време аз съм сменял 3 пъти (три за неразбралите :mhihi: ) компютър на вектра, така че това нищо не значи
симптомите там не бяха такива

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 320 2.2 » 24 Окт 2009, 0:01

ако е главен компютър сам сагласен да не работи нищто но ако е патрон на батерията както писа колегата по горе остават да работят аварийни и сас сигурност работи осветлението в купето ако не се лажа като гръмне патрона осветлението се включва автоматично

Следваща

Назад към E46