Хипер,мега странен проблем...изгорял главен компютър????
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Rundev
- младши ентусиаст
-
- Кара: мадамите да крещят :)
Хипер,мега странен проблем...изгорял главен компютър????
Здравейте колеги,отново пиша от името на наш колега,нерегистриран тук и скаран с компютрите който ми се оплака.Пича кара 320-ка преди феиса,живее в Германия.Та карал си на широк път (можеби магистрала) и тъкмо ускорявал с колата и приблизително на 130км/ч достигнал (музиката била усилена) при което колата забучила муцуна при тая скорост спряла да ускорява и нищо не светнало по таблото.Едвам спрял!!!
След което решил да върти наново ключа да запали......НИЩО.....
никаква реакция,нито светнало нещо по таблото,нито звук........ НИЩО
Решил че е акумулатор.Дошли приятели,дали ток.....
отново нито една лампа несветнала където и да било,НИЩО!
Казали му че можеби е изгорял главния компютър!?!!?? Е...му меча....
Тва възможно ли е ??????? Какъв може да бъде проблема,някой чувал ли е досега за такова нещо?

Re: Хипер,мега странен проблем...изгорял главен компютър????
Дизел? Бензин? Олио? Бушони ? Звучи като да няма контакт колата.А пък в Германия да ти кажат " може би" ,странно ?
- carmanf1
- младши ентусиаст
-
Звучи ми като липса на маса.....
- Rundev
- младши ентусиаст
-
Бензинка,бушоните са ОК
А как така ще изчезне изведнъж масата и колата ще забучи муцуна?

- prel
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW '02 318i, Peugeot '94 306
Има един приопатрон, който гръмва и прекъсва плюса на акумулатора, когато компютъра "засече катастрофа"! Да не би комютъра да си е помислил, че е станала катастрофа? На око мисля, че не може да се познае дали тоя патрон в гръмнал или не.
- Rundev
- младши ентусиаст
-

http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=52578
имаше още една тема за този пиропатрон и как се побългарява, но нещо не мога да я открия
иначе по принцип "компютрите" на БМВ горят много рядко (даже почти никога), освен ако не се е напълнил с вода (при Е36)
имаше още една тема за този пиропатрон и как се побългарява, но нещо не мога да я открия
иначе по принцип "компютрите" на БМВ горят много рядко (даже почти никога), освен ако не се е напълнил с вода (при Е36)
- Rundev
- младши ентусиаст
-
Ок Слави ясно,а трябва ли да се чуе гръм или нещо от сорта и да прекъсва абсолютно всичко ли та да няма една индикираща лампа??? Колата била тотално мъртва!!! Описа ми го все едно, с ключа за входната врата и самата врата да се мъча да запаля колата долу пред блока! 

честно казано аз не съм се сблъсквал с този пиропатрон, но звучи вероятно той да създава проблеми ... или пък нещо съвсем различно 

- prel
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW '02 318i, Peugeot '94 306
Абе като се замисля, може и да не е от него така като казваш, че нищо по колата не свети! Аварийните светлини как са? Мисля, че когато той изгърми прекъсва само най-големите консуматори, но например аварийните светлини остават да светят....
Знам ли, да каже някой запознат. Тия работи не ги казвам от личен опит, а от това, което съм чел, иначе при мен има записана грешка свързана с този патрон, но колата ми си работи нормално. А иначе дори да предположим, че е изгорял компа, което според мен е невероятно, все някъде ще има ток
Ако не е този патрон, може би бушони, релета, изгорял кабел дори!
Знам ли, да каже някой запознат. Тия работи не ги казвам от личен опит, а от това, което съм чел, иначе при мен има записана грешка свързана с този патрон, но колата ми си работи нормално. А иначе дори да предположим, че е изгорял компа, което според мен е невероятно, все някъде ще има ток

- bmw_racing
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 320D 1999г.
Въсможно е и компа да е изгорял.Миналата година бащами си взе Сузуки Самурай 1.3инжекция ,джипа го взехме с изгорял комп. и нямаше никакви токове вкл. аварийните , но заради компа нз какво е било станало но и ауспуха беше гръмнал се едно си хвърлил граната в него.
- Rundev
- младши ентусиаст
-
prel написа:Абе като се замисля, може и да не е от него така като казваш, че нищо по колата не свети! Аварийните светлини как са? Мисля, че когато той изгърми прекъсва само най-големите консуматори, но например аварийните светлини остават да светят....
Знам ли, да каже някой запознат. Тия работи не ги казвам от личен опит, а от това, което съм чел, иначе при мен има записана грешка свързана с този патрон, но колата ми си работи нормално. А иначе дори да предположим, че е изгорял компа, което според мен е невероятно, все някъде ще има ток![]()
Никаде бе човек ни звук ни стон ни най-малка лампа.То тва е плашещото.

Не може да закачиш скенер на кола без захранване !!! Ловете се за мулти(метъра)цета.Успех !
bmw_racing написа:Въсможно е и компа да е изгорял.Миналата година бащами си взе Сузуки Самурай 1.3инжекция ,джипа го взехме с изгорял комп. и нямаше никакви токове вкл. аварийните , но заради компа нз какво е било станало но и ауспуха беше гръмнал се едно си хвърлил граната в него.
преди много време аз съм сменял 3 пъти (три за неразбралите

симптомите там не бяха такива
ако е главен компютър сам сагласен да не работи нищто но ако е патрон на батерията както писа колегата по горе остават да работят аварийни и сас сигурност работи осветлението в купето ако не се лажа като гръмне патрона осветлението се включва автоматично
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2