как може да се разбере дали ламбдасондата е сменяна
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- jakson
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: E38
- Детайли за колата: Седан , 1993 , 1.6 I , М40
как може да се разбере дали ламбдасондата е сменяна
Колеги как може да се разбере дали ламбдасондата е сменяна ? Колата е купено на старо и незнам какво са правили по нея . Ходих на диагностика , казаха , че ламбдата работи . Това означава ли че е читава ? По нея пише ли дата на производство или нещо такова ?
Re: как може да се разбере дали ламбдасондата е сменяна
Aко е сменяна с Bosch, гумения шлаух към буксата е бял, ако е китайско/българско гаражно производство, трябва да има спойки по кабелите. Ако не е сменяна, е безумно мръсен шлауха и е черен принцнипно (това са фабричните).
Карай си колата и не се занимавай със сондата.
Eто ти старата оригиналната и новата (пак истински Bosch, но купен от Bosch, а не от БМВ). Не знам дали BMW Bosch сондите са с бял шлаух.

Карай си колата и не се занимавай със сондата.
Eто ти старата оригиналната и новата (пак истински Bosch, но купен от Bosch, а не от БМВ). Не знам дали BMW Bosch сондите са с бял шлаух.

- jakson
- ентусиаст
-
Моята не е така замърсена , напротив. Свалял съм я и вътре си е нормална ама колата ми гори много и нз дали не е от нея . На диагностика казаха , че работи . Причината да заподозра нея беше , че във форума прочетох 1на тема . Пишеше , че когато двигателя е студен тя неиграе роля , когато загрее и малко преди да излезне стрелката за температура синята зона компа започва да взима сигнал от нея . Колата ми като е студена върви много добре , като позагрее неще !
- sobiss
- младши ентусиаст
-
- Кара: Compact m43tu
- Мечтае да кара: E28
По логично да е t датчик на ЕКУ-то
- jakson
- ентусиаст
-
Датчика си бачка . Температурата си е ок . просто ония ден се качвам на колата паля я , трагвам .... самолет ! позагря малко и все 1 дръпнах ръчната ! Гори 20л/100 км . Ауспуха е черен , масло не ми гори ! само бензин в големи количества ! сиг ще е сондата !
Бобина, свещи или кабели, също са варианти...
Не че и сондата не е, но като загрее се набутай под колата с един мултимер да мериш волтажа на пиновете на сондата. Щом си видял другата тема, по която бяхме умували, вътре имаше стандартните стойности на работеща сонда. от 0.1V - 1.2V или нещо такова беше. Един колега защити форумна дисертация направо по този въпрос
Не че и сондата не е, но като загрее се набутай под колата с един мултимер да мериш волтажа на пиновете на сондата. Щом си видял другата тема, по която бяхме умували, вътре имаше стандартните стойности на работеща сонда. от 0.1V - 1.2V или нещо такова беше. Един колега защити форумна дисертация направо по този въпрос

- jakson
- ентусиаст
-
е , къде е сега този колега да ми каже м/у кои пин колко трябва да е напрежението 

- metodi80
- старши ентусиаст
-
jakson написа:е , къде е сега този колега да ми каже м/у кои пин колко трябва да е напрежението
viewtopic.php?t=140077
viewtopic.php?t=109677
Нема да се научите да ровите във форума и това е ....

8 мнения
• Страница 1 от 1