Проблем с ел.стъклото на шофьора
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Проблем с ел.стъклото на шофьора
Здравейте колеги,
вчера както си патувах на леко свален прозорез се опитах да го вдигна и на няколко пъти не само че не искаше да се вдигне а и леко се сваляше надолу.Та почнаха там едни паранои за комфорти простотии но не....
Спирам аз и какво да видя - прозореца ми се е наклонил откъм предната страна и е излязъл от уплътненията.Като се опитах да го вдигна нагоре направо си тръгна към тавана ..... а като тръгнах да го свалям надолу предната част откъм огледалото се спусна надолу.
Едвам го прибрах да не виси цяла нощ на "течение" колата на близкия паркинг......
Като се опитвам да го вдигна само задната част на стъклото се вдига а предната "увисва" и след това пада....
Дали съм за водачи или от какво може да е?
Касае се за Е36 318и седан.
Поз. Тони
вчера както си патувах на леко свален прозорез се опитах да го вдигна и на няколко пъти не само че не искаше да се вдигне а и леко се сваляше надолу.Та почнаха там едни паранои за комфорти простотии но не....
Спирам аз и какво да видя - прозореца ми се е наклонил откъм предната страна и е излязъл от уплътненията.Като се опитах да го вдигна нагоре направо си тръгна към тавана ..... а като тръгнах да го свалям надолу предната част откъм огледалото се спусна надолу.
Едвам го прибрах да не виси цяла нощ на "течение" колата на близкия паркинг......
Като се опитвам да го вдигна само задната част на стъклото се вдига а предната "увисва" и след това пада....
Дали съм за водачи или от какво може да е?
Касае се за Е36 318и седан.
Поз. Тони
- sobiss
- младши ентусиаст
-
- Кара: Compact m43tu
- Мечтае да кара: E28
- arkadas
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E-90
скоро имах подобен проблем, който реших веднъж за винаги. има един сервиз в княжево, където ги правят и слагат метални водачи, за да не се чупят. цената е 65 лв. на врата с 1 г гаранция.
Колеги,
с риск да стана малко нахален има ли някой снимка да постне как изглеждат тези водачи че имам още една дето само за части става и ще ги взема от нея.Лесно ли се сменят, че сега по празниците 1-6 май ще махам да си лекувам корите и може да си ги сменя аз,пък ако и това не помогне - както е казал колегата веднъж за винаги с метални...
Иначе за сериза в Княжево идеално звучи - може ли някакви координати колега да дадеш тел. адрес....
с риск да стана малко нахален има ли някой снимка да постне как изглеждат тези водачи че имам още една дето само за части става и ще ги взема от нея.Лесно ли се сменят, че сега по празниците 1-6 май ще махам да си лекувам корите и може да си ги сменя аз,пък ако и това не помогне - както е казал колегата веднъж за винаги с метални...
Иначе за сериза в Княжево идеално звучи - може ли някакви координати колега да дадеш тел. адрес....
- St.Dilov
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318 TDS touring
Колега има цяла тема по въпроса и то в полезниAmorphis написа:Колеги,
с риск да стана малко нахален има ли някой снимка да постне как изглеждат тези водачи

- miroslav4ev
- младши ентусиаст
-
- Кара: БМВ 325 ТД '93
- Детайли за колата: тъмно син металик
arkadas написа:скоро имах подобен проблем, който реших веднъж за винаги. има един сервиз в княжево, където ги правят и слагат метални водачи, за да не се чупят. цената е 65 лв. на врата с 1 г гаранция.
Де го тоя сервиз, че и аз съм с подобен проблем?
Дай нещо телефонче да им звънна?
- Kambe
- старши ентусиаст
-
- Кара: Peugeot 307 HDI
- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
miroslav4ev написа:arkadas написа:скоро имах подобен проблем, който реших веднъж за винаги. има един сервиз в княжево, където ги правят и слагат метални водачи, за да не се чупят. цената е 65 лв. на врата с 1 г гаранция.
Де го тоя сервиз, че и аз съм с подобен проблем?
Дай нещо телефонче да им звънна?
http://mikrondocev.com/
Това е въпросния сервиз. И аз минах през тях - в горната част ми се кривеше стъклото и не винаги се вдигаше. Както каза колегата - 65 лв и една година гаранция. Засега съм доволен.
- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
Ясна работата, един говори за релсите по които се движат стъклата, друг за пластмасовите водачи(плъзгачи
).

"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!
Aбе всичко си опира до пластмасовите плъзгачи, че смазката ги забавя, щото е станала на пластилин.
Относно водачите (алуминиевите, в които се движат пластмасовите плъзгачи), бедна ми е фантазията какъв зор трябва да са видели, за да се откършат или изкривят.
Измятането, ако не е от пластмасовите плъзгачи, може да се настрои от едното рамо на механизма. Има гайка, която е очевидна с около 1см. толеранс нагоре и надолу. Обикновено се налага да се натисне рамото надолу и да се притегне в такова положение. Едно почистване с корасилин на клясалата смазка, и яко машинно масло във всички водачи (вкл. и онези при които трябва да се бръкне отзад) и стъклата стават като нови.
Отнема макс 1ч. на двете врати + монтажа и демонтажа на корите.
Лека вечер
Относно водачите (алуминиевите, в които се движат пластмасовите плъзгачи), бедна ми е фантазията какъв зор трябва да са видели, за да се откършат или изкривят.
Измятането, ако не е от пластмасовите плъзгачи, може да се настрои от едното рамо на механизма. Има гайка, която е очевидна с около 1см. толеранс нагоре и надолу. Обикновено се налага да се натисне рамото надолу и да се притегне в такова положение. Едно почистване с корасилин на клясалата смазка, и яко машинно масло във всички водачи (вкл. и онези при които трябва да се бръкне отзад) и стъклата стават като нови.
Отнема макс 1ч. на двете врати + монтажа и демонтажа на корите.
Лека вечер

16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2