Проблем с ел.стъклото на шофьора

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 525dA

Проблем с ел.стъклото на шофьора

Мнение от Amorphis » 26 Апр 2009, 21:47

Здравейте колеги,
вчера както си патувах на леко свален прозорез се опитах да го вдигна и на няколко пъти не само че не искаше да се вдигне а и леко се сваляше надолу.Та почнаха там едни паранои за комфорти простотии но не....
Спирам аз и какво да видя - прозореца ми се е наклонил откъм предната страна и е излязъл от уплътненията.Като се опитах да го вдигна нагоре направо си тръгна към тавана ..... а като тръгнах да го свалям надолу предната част откъм огледалото се спусна надолу.
Едвам го прибрах да не виси цяла нощ на "течение" колата на близкия паркинг......
Като се опитвам да го вдигна само задната част на стъклото се вдига а предната "увисва" и след това пада....
Дали съм за водачи или от какво може да е?

Касае се за Е36 318и седан.
Поз. Тони

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Compact m43tu
Мечтае да кара: E28

Мнение от sobiss » 26 Апр 2009, 22:02

Водачи колега :)
Утре отивай купувай два и ги сменяй

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E-90

Мнение от arkadas » 26 Апр 2009, 22:05

скоро имах подобен проблем, който реших веднъж за винаги. има един сервиз в княжево, където ги правят и слагат метални водачи, за да не се чупят. цената е 65 лв. на врата с 1 г гаранция.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Amorphis » 26 Апр 2009, 22:09

Колеги,
с риск да стана малко нахален има ли някой снимка да постне как изглеждат тези водачи че имам още една дето само за части става и ще ги взема от нея.Лесно ли се сменят, че сега по празниците 1-6 май ще махам да си лекувам корите и може да си ги сменя аз,пък ако и това не помогне - както е казал колегата веднъж за винаги с метални...
Иначе за сериза в Княжево идеално звучи - може ли някакви координати колега да дадеш тел. адрес....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 318 TDS touring

Мнение от St.Dilov » 26 Апр 2009, 22:36

Amorphis написа:Колеги,
с риск да стана малко нахален има ли някой снимка да постне как изглеждат тези водачи
Колега има цяла тема по въпроса и то в полезни :idea: ето я тук http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=5733 има снимки и тн. :!: И с риск да те засегна, защо не пробва първо с търсачката :?:

Потребител
Аватар

Мнение от Buliviv » 27 Апр 2009, 0:27

ВОДАЧИ!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ 325 ТД '93
Детайли за колата: тъмно син металик

Мнение от miroslav4ev » 27 Апр 2009, 11:12

arkadas написа:скоро имах подобен проблем, който реших веднъж за винаги. има един сервиз в княжево, където ги правят и слагат метални водачи, за да не се чупят. цената е 65 лв. на врата с 1 г гаранция.

Де го тоя сервиз, че и аз съм с подобен проблем?
Дай нещо телефонче да им звънна?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 27 Апр 2009, 11:19

Я обяснете малко за тези водачи, че не ми е ясно нещо... Ако говорите за 2та малки пластмасови плъзгача, защо са ви метални?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Amorphis » 10 Май 2009, 19:55

Колеги може ли някой да ми каже как да ги търся тези водачи в Дару?
Номенклатурен номер ако някой е купувал и го знае най-добре.
И каква цена са, колко броя са на врата и т.н. - на мен ми трябват за предните врати.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Peugeot 307 HDI

Мнение от Kambe » 10 Май 2009, 20:14

100000% са водачите 2бр. по 6-7лв. са колега и 15 мин играчка ;) и аз правих тази гимнастика
Изображение
Изображение

Аватар

Мнение от stasi » 10 Май 2009, 20:29

liloff написа:Я обяснете малко за тези водачи, че не ми е ясно нещо... Ако говорите за 2та малки пластмасови плъзгача, защо са ви метални?

щОТ СЕ чУПЯТ ПЛАСТАСОВИТЕ!
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Le Transporteur » 10 Май 2009, 20:38

Вий сериозно ли, за железните водачи..
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!

ентусиаст
Аватар

Мнение от [Georgi] » 10 Май 2009, 23:06

miroslav4ev написа:
arkadas написа:скоро имах подобен проблем, който реших веднъж за винаги. има един сервиз в княжево, където ги правят и слагат метални водачи, за да не се чупят. цената е 65 лв. на врата с 1 г гаранция.

Де го тоя сервиз, че и аз съм с подобен проблем?
Дай нещо телефонче да им звънна?

http://mikrondocev.com/
Това е въпросния сервиз. И аз минах през тях - в горната част ми се кривеше стъклото и не винаги се вдигаше. Както каза колегата - 65 лв и една година гаранция. Засега съм доволен.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Le Transporteur » 10 Май 2009, 23:45

Ясна работата, един говори за релсите по които се движат стъклата, друг за пластмасовите водачи(плъзгачи :roll: ).
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 11 Май 2009, 0:41

Aбе всичко си опира до пластмасовите плъзгачи, че смазката ги забавя, щото е станала на пластилин.
Относно водачите (алуминиевите, в които се движат пластмасовите плъзгачи), бедна ми е фантазията какъв зор трябва да са видели, за да се откършат или изкривят.

Измятането, ако не е от пластмасовите плъзгачи, може да се настрои от едното рамо на механизма. Има гайка, която е очевидна с около 1см. толеранс нагоре и надолу. Обикновено се налага да се натисне рамото надолу и да се притегне в такова положение. Едно почистване с корасилин на клясалата смазка, и яко машинно масло във всички водачи (вкл. и онези при които трябва да се бръкне отзад) и стъклата стават като нови.

Отнема макс 1ч. на двете врати + монтажа и демонтажа на корите.

Лека вечер :)

Следваща

Назад към E36