М 40 повдигачи
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
М 40 повдигачи
Малко предистория:
Смеси ми маслото с антифриза, свалих главата всичко както си трябва.Разглобих я ,щлайфане глава ,клапани и всички екстри по подобен ремонт.
Та сега за повдигачите.Преди да разглобя главата, тракаха леко само след продължителен престой около 3-4 секунди.След това всичко си заспиваше.
Като разглобих главата реших да ги размърдам ,като гледах от
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=68092 тая тема .На менгеме им източих старото масло, беше бозаво от смесването с антифриза и ги разработих и почистих с нафта.
След събиране на главата, ново масло филтър и т.н. взе да работи като багер...няма такова тракане.
Някой ще обясни ли възможно ли е да не могат да се напълнят с новото масло и си стоят хлабави?
И някой знае ли къде се пъха побългарения болт от горната тема, че не ми се разглобява целия ангренаж да търся белези по шайбата?
И дайте идея може ли това тракане да е от нещо друго..махнах капачката видимо всичко си е сглобено нормално.
Смеси ми маслото с антифриза, свалих главата всичко както си трябва.Разглобих я ,щлайфане глава ,клапани и всички екстри по подобен ремонт.
Та сега за повдигачите.Преди да разглобя главата, тракаха леко само след продължителен престой около 3-4 секунди.След това всичко си заспиваше.
Като разглобих главата реших да ги размърдам ,като гледах от
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=68092 тая тема .На менгеме им източих старото масло, беше бозаво от смесването с антифриза и ги разработих и почистих с нафта.
След събиране на главата, ново масло филтър и т.н. взе да работи като багер...няма такова тракане.
Някой ще обясни ли възможно ли е да не могат да се напълнят с новото масло и си стоят хлабави?
И някой знае ли къде се пъха побългарения болт от горната тема, че не ми се разглобява целия ангренаж да търся белези по шайбата?
И дайте идея може ли това тракане да е от нещо друго..махнах капачката видимо всичко си е сглобено нормално.
- buny_boy11
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 M40 1.8 metan
- stann69
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Rover Mini Mayfair,1.3,53cc
- buny_boy11
- младши ентусиаст
-
buny_boy11 написа:При мен се напьлниха след около 15-20км.Нормално е да тракат отначало
Много трака бе човек ,като стар дизел е

Може ли да е нещо друго...ама видимо всичко си е наред...даже мерихме луфтовете на кобилиците всичко си е точно.
Re: М 40 повдигачи
rombeca написа:
И някой знае ли къде се пъха побългарения болт от горната тема
До стартера в дясно или някъде около него има две оребрения ,а между тях има отвор,пъхаш болта в него докато упре до маховика и въртиш и натискаш леко болта докато не влезе в отвора на маховика.
Re: М 40 повдигачи
Шарампоя написа:rombeca написа:
И някой знае ли къде се пъха побългарения болт от горната тема
До стартера в дясно или някъде около него има две оребрения ,а между тях има отвор,пъхаш болта в него докато упре до маховика и въртиш и натискаш леко болта докато не влезе в отвора на маховика.
Благодаря ти, ако се наложи ще го намеря.Все още се чудя дали да не я събера така тракаща и да покарам малко, да видя дали няма да се оправи.
Може ли да прецакам нещо..освен повдигачите?
- stann69
- кандидат ентусиаст
-
Аз също имах подобен проблем.Като запалех двигателя се чуваха за около 3-4 секунди,но след отварянето му и почистването им стана ,,мамма миа,, не се траеше.На първо време налях добавка в маслото,купих я от ОМВ 20лв. американска и...тишинаааа.
Поинтересувах се за нови повдигачи и от мой познат разбрах че цената им започва от 20лв. на парче,но тая смяна на поколението ще бъде направено през лятото.
...все пак караме 10 годишни коли
Поинтересувах се за нови повдигачи и от мой познат разбрах че цената им започва от 20лв. на парче,но тая смяна на поколението ще бъде направено през лятото.

stann69 написа:Аз също имах подобен проблем.Като запалех двигателя се чуваха за около 3-4 секунди,но след отварянето му и почистването им стана ,,мамма миа,, не се траеше.На първо време налях добавка в маслото,купих я от ОМВ 20лв. американска и...тишинаааа.
Какво по точно прави тая добавка?
И колата ми е на 16 години , и съм сигурен че италианците не ги пипат тия работи

- buny_boy11
- младши ентусиаст
-
buny_boy11 написа:Новата трьбичка добре ли е?Прьска ли кьдето трябва?
Пикае си яко през всички дупки. Само че, повдигачите се пълнят през друга магистрала някъде отдолу в самото им легло. Съмнява ме да не е запушено там някъде, от старото бозаво масло.Ама там трябва яко налягане да има, каквото и да е ще го избута.
- stann69
- кандидат ентусиаст
-
rombeca написа:stann69 написа:Аз също имах подобен проблем.Като запалех двигателя се чуваха за около 3-4 секунди,но след отварянето му и почистването им стана ,,мамма миа,, не се траеше.На първо време налях добавка в маслото,купих я от ОМВ 20лв. американска и...тишинаааа.
Какво по точно прави тая добавка?
И колата ми е на 16 години , и съм сигурен че италианците не ги пипат тия работи

Уплътнява хлабини в двигателя и точно е посочено "повдидачи".
Пълния ефект от нея се получи след 100-200км. /незнам защо не веднага/,но вече 5000км. не съм им чувал гласчетата.
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2