М 40 повдигачи

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

М 40 повдигачи

Мнение от rombeca » 09 Фев 2009, 20:40

Малко предистория:
Смеси ми маслото с антифриза, свалих главата всичко както си трябва.Разглобих я ,щлайфане глава ,клапани и всички екстри по подобен ремонт.
Та сега за повдигачите.Преди да разглобя главата, тракаха леко само след продължителен престой около 3-4 секунди.След това всичко си заспиваше.
Като разглобих главата реших да ги размърдам ,като гледах от
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=68092 тая тема .На менгеме им източих старото масло, беше бозаво от смесването с антифриза и ги разработих и почистих с нафта.

След събиране на главата, ново масло филтър и т.н. взе да работи като багер...няма такова тракане.
Някой ще обясни ли възможно ли е да не могат да се напълнят с новото масло и си стоят хлабави?
И някой знае ли къде се пъха побългарения болт от горната тема, че не ми се разглобява целия ангренаж да търся белези по шайбата?
И дайте идея може ли това тракане да е от нещо друго..махнах капачката видимо всичко си е сглобено нормално.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M40 1.8 metan

Мнение от buny_boy11 » 09 Фев 2009, 20:45

До 15мин. ще са наред

Потребител
Аватар

Мнение от rombeca » 09 Фев 2009, 20:49

buny_boy11 написа:До 15мин. ще са наред

Да ама не :) . Забравих да допълня,че работи поне 30 мин докато обезвъздуша и нарочно я оставих да поработи загряла.
Също така не споменах, че кобилиците и вала са в прилично състояние.Смених и тръбичката дето пикае и си мята масло доволно отгоре.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Rover Mini Mayfair,1.3,53cc

Мнение от stann69 » 09 Фев 2009, 21:12

А какво масло и сипа?

Потребител
Аватар

Мнение от rombeca » 09 Фев 2009, 21:16

stann69 написа:А какво масло и сипа?

10 W 40 полусинтетично ,само не знам каква марка е защото го взех от приятел наливно.Доста тънко ми се видя , не ми се вярва да е от него.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от buny_boy11 » 09 Фев 2009, 21:22

При мен се напьлниха след около 15-20км.Нормално е да тракат отначало

Потребител
Аватар

Мнение от rombeca » 09 Фев 2009, 21:30

buny_boy11 написа:При мен се напьлниха след около 15-20км.Нормално е да тракат отначало

Много трака бе човек ,като стар дизел е :) .Направо ми се забива в мозъка. А бая поработи двигателя ..е верно само на място ама..
Може ли да е нещо друго...ама видимо всичко си е наред...даже мерихме луфтовете на кобилиците всичко си е точно.

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: М 40 повдигачи

Мнение от Шарампоя » 09 Фев 2009, 21:31

rombeca написа:

И някой знае ли къде се пъха побългарения болт от горната тема

До стартера в дясно или някъде около него има две оребрения ,а между тях има отвор,пъхаш болта в него докато упре до маховика и въртиш и натискаш леко болта докато не влезе в отвора на маховика.
Изображение

Потребител
Аватар

Re: М 40 повдигачи

Мнение от rombeca » 09 Фев 2009, 21:38

Шарампоя написа:
rombeca написа:

И някой знае ли къде се пъха побългарения болт от горната тема

До стартера в дясно или някъде около него има две оребрения ,а между тях има отвор,пъхаш болта в него докато упре до маховика и въртиш и натискаш леко болта докато не влезе в отвора на маховика.

Благодаря ти, ако се наложи ще го намеря.Все още се чудя дали да не я събера така тракаща и да покарам малко, да видя дали няма да се оправи.
Може ли да прецакам нещо..освен повдигачите?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от stann69 » 09 Фев 2009, 21:38

Аз също имах подобен проблем.Като запалех двигателя се чуваха за около 3-4 секунди,но след отварянето му и почистването им стана ,,мамма миа,, не се траеше.На първо време налях добавка в маслото,купих я от ОМВ 20лв. американска и...тишинаааа.
Поинтересувах се за нови повдигачи и от мой познат разбрах че цената им започва от 20лв. на парче,но тая смяна на поколението ще бъде направено през лятото.

...все пак караме 10 годишни коли :mrgreen:

Потребител
Аватар

Мнение от rombeca » 09 Фев 2009, 21:41

stann69 написа:Аз също имах подобен проблем.Като запалех двигателя се чуваха за около 3-4 секунди,но след отварянето му и почистването им стана ,,мамма миа,, не се траеше.На първо време налях добавка в маслото,купих я от ОМВ 20лв. американска и...тишинаааа.
Поинтересувах се за нови повдигачи и от мой познат разбрах че цената им започва от 20лв. на парче,но тая смяна на поколението ще бъде направено през лятото.

Какво по точно прави тая добавка?
И колата ми е на 16 години , и съм сигурен че италианците не ги пипат тия работи :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от buny_boy11 » 09 Фев 2009, 21:44

Новата трьбичка добре ли е?Прьска ли кьдето трябва?

Потребител
Аватар

Мнение от rombeca » 09 Фев 2009, 21:52

buny_boy11 написа:Новата трьбичка добре ли е?Прьска ли кьдето трябва?

Пикае си яко през всички дупки. Само че, повдигачите се пълнят през друга магистрала някъде отдолу в самото им легло. Съмнява ме да не е запушено там някъде, от старото бозаво масло.Ама там трябва яко налягане да има, каквото и да е ще го избута.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от stann69 » 09 Фев 2009, 21:56

rombeca написа:
stann69 написа:Аз също имах подобен проблем.Като запалех двигателя се чуваха за около 3-4 секунди,но след отварянето му и почистването им стана ,,мамма миа,, не се траеше.На първо време налях добавка в маслото,купих я от ОМВ 20лв. американска и...тишинаааа.

Какво по точно прави тая добавка?
И колата ми е на 16 години , и съм сигурен че италианците не ги пипат тия работи :)[/quote

Уплътнява хлабини в двигателя и точно е посочено "повдидачи".

Пълния ефект от нея се получи след 100-200км. /незнам защо не веднага/,но вече 5000км. не съм им чувал гласчетата.

Потребител
Аватар

Мнение от rombeca » 10 Фев 2009, 21:41

Проблема се оказа обратния.Явно повдигачите са останали в отворено положение...един с сигурност.
Та резултата е - една кобилица счупена на две. :)

Следваща

Назад към E36