Проблем сьс стрелката ......

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Проблем сьс стрелката ......

Мнение от R9 » 16 Дек 2004, 21:49

-Става вьпрос за Е36(325).Днес ме изненеда по следния на4ин-давам на контакт ,да запаля,и стрелката ,която измеврва нивото на бензина в резервоара,ми отиде на МAX и като 4е ли залепна там(а в резервоара я има 10 литра,я не).В движение,на контакт-няма зна4ение-nостоянно седи на максимум.Махнали от контакт,се врьща в на4алото. При теста на таблото не ми дава никакьв проблем-стрелката се движи от единия краи до другия то4но както трябва.Може ли някои да помогне с идея от какво може да е.Благодаря ви предварително........A, сетих се ,4е миналата седмиза отварях таблото ,да си слагам рингове-не вярвам да има врьзка,ама все пак....
Изображение Изображение
Impossible is nothing !!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 16 Дек 2004, 22:07

да не ти е напълнил резервоара някой без да знаеш :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от R9 » 16 Дек 2004, 22:40

О4аквах някои да напише нещо от сорта,но ти ми надмина вси4ки о4аквания-само 18 мин. ти трябваха за да го измислиш,а имаики предвид последните ти постове си мисля,4е този пат направо се надмина. :evil: Така4е ако можеш да помогнеш-помогни,ако ли не,си пресьхваи шишетата и впе4етляваи шуменки с 4увството си за хумор. :evil: :evil: :evil:
Изображение Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от melody1 » 16 Дек 2004, 23:38

на мен ми беше станала същата мизерия и като сипах малко бензин се оправи :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dimitar » 17 Дек 2004, 0:13

По принцип като пипаш по таблото - ако не си го направил както трябва - винаги стават странни работи. За всеки случай провери кабелите и куплунзите от датчика на резервора до таблото.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от batDancho » 17 Дек 2004, 8:32

http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=12382

Само ще допълня - при мен проблема се появи, когато останаха малко литри в резервоара/7-8/. Напълних го повече от половината и проблема изчезна. Сега съм на около 20 литра и все още го няма. Аз не можах, ако ти установиш от какво е, драсни едно ЛС.
Компютърът е универсален усилвател.
Той прави умния по-умен и глупавия - по-глупав.
Той прави не това, което искаш да прави, а това, което си му казал да прави.

Потребител
Аватар

Мнение от R9 » 17 Дек 2004, 18:46

Ами за сьжаление положението си е сьщото-седи си на МАКС и не помрьдва.Днес изкарах таблото-вси4ко си е видимо наред(нямам кола ,на която да не сам и сменял поне три пьти ринговете-не ми се вярва да е от вьтре,а и теста си го прави както трябва).Сипах 20 литра бензин-сьщото.Дава някаде на маса и то постоянно.Ако е студена споика ще се разхожда много стрелката,докато при мен тя залепя на макс.Просто незнам от каде да я по4вам :)
Изображение Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от scarf » 17 Дек 2004, 19:36

Колега мислил ли си за сондата която е в резервоара.Виж тя има букса.Погледни там.Или евентуално там инсталацията.Може да имаш протрит кабел и да омасява на купето.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 M3
Мечтае да кара: Е46 М3
Детайли за колата: чудесна :)

Мнение от val » 17 Дек 2004, 21:42

бях чувал, че като се откачи таблото, после имало значение в какъв ред ще закачиш кабелите обратно (там влизат сигнали от мотроник-а и от къде ли още не)... можеш да пробваш да го разкачиш пак и да го закачиш отново (аз лично съм го откачал моето и после закачах кабелите първо най-левия и т.н. до най десния и после всичко си работеше ОК)
let the BMW be with you

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от scarf » 18 Дек 2004, 19:13

val написа:бях чувал, че като се откачи таблото, после имало значение в какъв ред ще закачиш кабелите обратно (там влизат сигнали от мотроник-а и от къде ли още не)... можеш да пробваш да го разкачиш пак и да го закачиш отново (аз лично съм го откачал моето и после закачах кабелите първо най-левия и т.н. до най десния и после всичко си работеше ОК)

е какво общо има таблото с резервоара и сондата

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dimitar » 18 Дек 2004, 20:31

Ами таблото мери сигнала от датчика и ти показва колко бензин има - от това по-общо - незнам. А иначе, когато таблото се сваля, особенно ако акумулатора не е откачен - 100% грижи после.

Потребител
Аватар

Мнение от kostadin iantchev » 20 Дек 2004, 11:46

Разкачи буксата на резероара и подай на контакт и ако падне стрелката значи сондата е сдала ако не то някой кабел е замасил.

Назад към E36