Странен ефект с бензиномера
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
- batDancho
- младши ентусиаст
-
Странен ефект с бензиномера
Имам около 10 литра бензин в резервоара. Преди това около седмица карах на светнала лампа на бензиномера. /карам на газ, бензина го ползувам само за палене/ Долях му колкото да угасне лампата и го прибрах в гаража. След няколко дена го паля и показва 30 литра в резервоара. Карам 2 километра, гася и след като запалих, показваше пълен догоре. След половин час каране стрелката бавно слезе докъм 35 литра,след като угасих и запалих наново, всичко си беше наред, показваше колкото трябва. На другия ден се повтори същото явление.
Какво може да е това ?
По мои наблюдения като загрее двигателя, и се оправя, ама не мога да направя връзката. Сменял съм си таблото с часовниците, но и със предишното табло ми прави един път този номер, така че мисля че не е то.
Какво може да е това ?
По мои наблюдения като загрее двигателя, и се оправя, ама не мога да направя връзката. Сменял съм си таблото с часовниците, но и със предишното табло ми прави един път този номер, така че мисля че не е то.
Компютърът е универсален усилвател.
Той прави умния по-умен и глупавия - по-глупав.
Той прави не това, което искаш да прави, а това, което си му казал да прави.
- ivantchoG
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1985 BMW E30 M10B18
Като го направи пак, запомни дали колата е била под наклон или не. Поне 10-15 мин на равно място
и тогава гледай колко има.
Малко за "Страхотни истории": Когато купих колата, първата ми работа беше да заредя 20 литра бензин и после я дадох за почистване отвътре на 5км от бензиностанцията. Отивам да си я взема, плащам, тръгвам и след 10 метра спирам - ЛАМПАТА НА БЕНЗИНОМЕРА СВЕТИ, А СТРЕЛКАТА ПОКАЗВА 0. С настроение
и т.н се върнах при момчето и спокойно
го попитах карал ли ми е колата. Да, каза той, колкото да я изкара пред халето. А къде ми са 20-те литра бензин, бе? Тогава човека направи
, после
, и вика - Карай така, ако до половин час не се върнат /литрите/, ела, ще ти ги сипя аз. Все още
се качих на колата, и какво да видя: лампата не свети, а стрелката показва 20л. После разбрах, че в датчика за бензина има нещо като амортисьор, който не позволява на поплавъка да се движи бързо. А колата беше стояла дълго време /5-6 часа/ доста наклонена напред и наляво - бензинът се е стекъл в единия ъгъл на резервоара и поплавъкът е паднал долу.

".....Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо....." К.Иречек, 13.12.1881
Бате Сашо - Пази имената!

Бате Сашо - Пази имената!

- batDancho
- младши ентусиаст
-
Не е това - в първия случай колата беше стояла 3-4 дена в гаража, във втория - една нощ на равно. Ама ме навеждаш на мисълта, че това нещо амортисьор ли е, какво е, може да се е преебало.
Компютърът е универсален усилвател.
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
дори при най малкия наклон стрелката отчита грешно щото резервоара е плосък .. но при добри условия отчита доста точно ...
5 мнения
• Страница 1 от 1