Когато разбираш смисъла на живота или не съвсем.. (част 4)

Как издухах на старт едно Ferrari...

Модератори: mitaka7, Общи модератори

Scrapyard user
Аватар
Кара: Peugeot 3008 + Yamaha MT-09

Когато разбираш смисъла на живота или не съвсем.. (част 4)

Мнение от Spit-Fire » 28 Окт 2008, 17:12

Част 1-ва: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=114160
Част 2-ра: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=114313
Част 3-та: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=114484

Часът беше 23:10, целия град изглеждаше толкова пуст. По улиците се разхождаха само самотни песове или окъснял пияница, залитащ и подпиращ се по стените. Булевардите бяха пусти, а луната се оглеждаше в огледално гладния асфалт. Но това беше само утопия. Дълбоката пелена от дим, ревът на прекъсвач и четирите хищни котешки оченца разкъсаха нощта. След буквално излизане с вратите напред от една малка квартална уличка, последваха 3 пируета на 360 градуса и сякъш черният звяр се катапултира по булеварда. След миг спокойно можеше да се забележи охиления фейс на Боби, седящ зад волана. Какво можеше да спре комбинацията от човек с кръгло сърце от четири камери, М3 Е46 и перфектно празните градски улици? НИЩО!
След няколко завоя с вратите напред Боби се оказа на перфекното място в перфекното време. Единствено табелата с зачеркнато име на града можеше да ни го подскаже. Боби спря и пусна аварийни светлини. Слезе от колата, облегна се на предния капак и запали цигара.
- Ех, какво нещо е живота. Една вечер седиш на този път с сълзи в очите, а след 2 дни си пак на него с усмивка на уста... - мислеше си Боби. Той жадно гледаше незнайно на къде, а в очите му мъждукаше онова дяволито пламъче...
След като изпуши фаса Боби отново се качи в колата и пусна в Си Ди плейъра диск. Песента на Слави Трифонов - И без теб се изписа на дисплея. Боби препаса своя колан и пое нагоре. И ето ги първите завой. 3-та скорост на 6000 оборота, последва 2-ра и задните колела блокираха. Рязко навит волан на ляво и звук на прекъсвач. Боби отпусна плавно газта и контрира напълно волана след което отново вкара оборотомера в лютеницата. Последва 3-та, 4-та и ръчна спирачка след което отново 3-та. В задните си огледала Боби виждаше само пушек от гуми и нищо друго. Следваше права. Боби спокойно се понесе по нея. Изведнъж нещо освети отзад Боби и той погледна в своето огледало. На 100 метра зад него с голяма скорост приближаваха 2 кренонови оченца. След 10 секунди те вече бяха зад бронята на Боби. Той се уплаши за миг. Даде газ с цел да пробва да избяга. Но очите отзад за миг му присветнаха къси-дълги. Е какво пък, Боби счете това за приятелско намигане. Предстоеше завой. Боби рязко дръпна ръчната спирачка и натисна съединителя след което ритна педала на газта до дупка. Колата се понесе плавно настрани. На сантиметри от Нея се носеше и непознатият почитател на дрифта отзад. Ако гледахме от хеликоптер тази гледка може би щяхме да видим нещо много красиво - танца на две баварски чеда. Две дрезгави гърла раздираха нощното спокойствие в своя танц. След още няколко завоя последва отново прав участък. В този момент Боби видя в лявото огледало как тъмно син звяр се катапултира в облаци от дим и минавайки с вратите настрани покрай него след перфектно завъртане на 360 градуса се озова пред черната перла. Тъмно синьо М3 Е92 и М3 Е46 пореха нощната тишина и тъмнина. Какви ли мисли не минаваха през главата на Боби.
" - Кой ли е този мъж, защо кара с мен, какво ли иска..."
Но адреналина беше сто пъти по висок и притъпяваше дори и най-малката мисъл. Последваха още няколко завоя, изписани досущ като на японското дрифт шоу Формула Д. И ето, че стигнаха крайната точка на пътя. Боби пусна аварийни светлини след което и ляв мигач и паркира на познато от нас място - там, където се запознаха с Асен. Изглежда това място беше повратно за запознанства. След 1 минута бавно се приближи и тъмно синьото Е92 и паркира точно до Боби. Вратата се отвори и навън се показа средно високо момче облечено с широк анцуг и широка тениска с голяма емблема на БМВ и надпис БМВ Клуб България.
- Здравей, добре си покарахме, а ? - усмихнато каза момчето.
- Мдам, така е! - каза Боби с още треперещ глас.
- Хубаво е когато усетиш истинската магия на тези могъщи машини, точно на мястото за което са направени.
- Е, аз усещам тази магия всеки път когато седна зад волана, независимо дали отивам до магазина или да покарам, както сега.
- Туше, затапи ме! - каза усмихнато момчето.
- Хехе не съм го имал за цел. Теб какво те поведе така след мен?
- АМи както си карах спокойно из града видях задницата ти да изпреварва предницата и реших, че не е случайно. След това реших да те проследя и да си направим малко весело, хаха.
- Весело стана, ама аз в началото се уплаших леко защото кой би ме следил в тези късни часове без причина.
- Не съм проблемен човек, не се притеснявай. И аз като теб просто търся приток на адреналин - все пак не карам тази красавица да отида на кафе или диско и да се прибера.
- Радвам се, дано има повече хора като теб, че почти се изгубихме.
...
- А теб какво те води насам?
- Ами реших да се порадвам на тази черна красавица и да се убедя на какво е способна.
- Е, как е, доволен ли си?
- Погледни ми колената! - Боби посочи с пръст колената си, които още трепереха.
- Хахаха, това е достатъчен отговор ! ... Абе ние ще си кажем болките още малко , пък не си знаем имената ! Аз съм Стеф, Стефан. Както си избереш ми викай.
- Аз тогава съм Боб, Боби, и ти както си избереш.
- Виждам, че си приличаме, искаш ли да пробваме нещо? Ако отговора ти ще бъде да, чакам те в колата.
Ще ви разочаровам ако сте останали с убеждение, че това ще е поредната сладникава история в която Боби ще е безобиден и безгрешен човек. Е да, ама не!
Боби отвори пасажерската врата и седна на меката седалка.
- Е, какво ще правим?
- Значи се нави, дори без да знаеш! Харесваш ми, само за теб нещо специално.
Стеф извади от жабката една кутийка цигари, от която извади една зелена 120-ка. Запали я и си дръпна два пъти, след което подаде на Боби. В първите секунди Боби гледаше нерешително, но не му трябваше да мисли още дълго.
" - Е, какво пък!" - мислеше си той
Пое цигарата и жадно опъна след което вдиша. След 5-6 дръпки двамата бяха коренно различни. Споглеждаха се един друг и се хилеха без видима причина.
...
Последва един безинетерес час, който беше изпълнен с много смях.
- Е, Боби, какво ще кажеш да палим към града и да отидем да пием по някоя бира?
- Съгласен съм, давай да тръгваме.
...
СЛед 20 минути двамата вече бяха в града. Нощният режим на светофарите все още не беше включен и ги хвана червено на едно кръстовище. БМВ драйвър + М3 + трева + червен светофар = ??? БЪРНАУТ!!!
След секунди две баварски гърла крещяха безмилостно а задните гуми яростно мятаха парченца гума навсякъде. Четири хищни очи покрити в кълбета от дим седяха едно до друго, сякъш се криеха от своята жертва. Секунди ги деляха от зелената светлина, и изведнъж зад тях се чу сирена. Бърз поглед в огледалото - О не! - каза си Боби - шибаните куки. Двамата с Стеф се спогледаха през прозорците, и всичко беше ясно. двете дяволски машини се изстреляха едновременно а след тях през облаците от дим се показаха четири полицейски коли. Започна яростно преследване. Като по учебник 2-те М3-ки се движеха плътно една до друга с огромна скорост, а на десетки метри след тях бяха и полицаите. След около 20 минути с вратите напред из тесните градски улички Боби и Стеф отново се оказаха един до друг с още по-голяма компания отзад. Бяха излезли на един от най-големите булеварди в града и решиха да покажат на куките какво значи баварска мощ на прав път. Скоростта беше около 230 км/ч а 2-те пантери се движеха все така една до друга, докато синьо-червените лампи отзад изоставаха все повече и повече.
Сякъш от нищото падна мъгла. Скоростта беше все още около 250 км/ч. Какви ли не мисли минаваха през главата на Боби: " - Ами ако ни хванат? Ще ми вземат книжката за мнооооооого дълго време. Ами ако сега някой излезе внезапно пред нас? "
За жалост Боби се оказа пророк. Изведнъж през мъглата взеха да се показват множество полицейски сирени. Фактите не бяха в полза на Боби - движеха се с не по-малко от 250 км/ч , пътят беше мокър и хлъзгав а на не повече от 500 метра пред тях имаше полицейска блокада. Боби се паникьоса и мозъкът му блокира. Беше хванал здраво волана и сякъш беше в един от онези моменти, в който ужким виждаме живота си на лента. Той почти се беше прекръстил като за последно, когато чу свирене на клаксон. Беше Стеф. Боби за секунди извъртя главата си и го видя как правеше неясни знаци към него, но Боби не успяваше да разбере...
Секунди преди сблъсъка.....

ебавам се, тва не е мелодрама

Секунди преди сблъсака Боби беше разбрал къде точно се намират. Той рязко завъртя лек ляв, опъна ръчната спирачка и завъртя пълен десен. Редом до него беше и Стеф. Последваха 3 завъртания на 360 градуса сиреч едно на 1080 градуса и двете коли успяха да спрат буквално на метри от полицейската блокада. Мръсна газ, 1-ва, 2-ра, изключване на всякакви светлини по колата, 3-та, прекъсвач, 4-та, и двамата се изгубиха в нощната тъмнина. След около 10 минути се намираха в един от крайните квартали на града, където се предполагаше, че ще е по-спокойно за момента. За всеки случай те паркираха далеч от улицата.
Двамата слязоха от колите и се спогледаха. Цялата тениска на Боби беше вир вода, но и Стеф не оставаше по-назад. Двамата се гледаха един друг и никой не посмяваше да обели и дума. Всъщност дори и да искаха не можеха да кажат нищо защото едвам си поемаха въздух.
- Леле! За миг си помислих, че си заминахме !!! - каза Боби на срички.
- Какво ти стана бе човек, защо се паникьоса? Така ме накара и аз да го направя.
- Ами не знам какво ми стана изведнъж... просто за миг си помислих, че няма да успея да намаля, още повече пък да спра.
- Можеш да се успокоиш вече.
- Дам.. обаче мисля, че варианта за бирата днес по-добре да отпадне.
- Ами след толкова премеждия наистина е по-добре.
- Хайде тогава да потегляме към къщите си.
- Мисля, че така ще е най-добре за днес. Хайде чао, Боби, беше ми много приятно да покараме заедно.
- И на мен, Стеф, лека вечер или нощ - каза усмихнато Боби.
Двамата се качиха по колите си и лека по лека се отправиха всеки по своя път.
- Да му се невиди! - възкликна Боби - забравих да го питам за телефона му. Но вече беше твърде късно да се върне обратно. Той пое своя път по тъмните градски улички, за да е по-сигурен, че няма да има нови
срещи с господата полицаи. Когато стигна до своя блок той паркира, слезе и заключи колата, след това докосна емблемата на БМВ сякъш за лека нощ. След секунди Боби се скри в входа, а навън остана пусто. Единсвтвено многобройните звездици се оглеждаха суетно в черната пелерина на вече заспиващият звяр.......

Айде, палете свещите, лъжичките, спринцовките, вените... :mhihi: :mhihi: :mhihi:
приятно четене
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.

ентусиаст
Аватар
Кара: е60 525 x-drive
Мечтае да кара: M6

Мнение от Sesko » 28 Окт 2008, 17:27

:bowdown:
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: звездомобил

Мнение от M2PR » 28 Окт 2008, 17:27

Е*авам се вика, тва не е мелодрама...изби рибата ей :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

ъъъ, кога излиза на пазара 5та част викаш? :mhihi: :D
АПНИ, БАБА, 'АПНИ

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Loop » 28 Окт 2008, 17:55

M2PR написа:Е*авам се вика, тва не е мелодрама...изби рибата ей :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

:mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

ИС-пушил ентусиаст
Аватар
Кара: С 601 Трабант И С БМВ 318
Мечтае да кара: Ферари ф 40
Детайли за колата: Малко е счупена , но и предстои реставрация

Мнение от Mishel_Vaian » 28 Окт 2008, 18:59

шшш оставете ама трябва да направим книга ... Историите от БМВ форума аз ще си я купя
My life is all I have ...
Не е важно какво БМВ караш а доколко си ентусиаст ...

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: по улици без дупки
Детайли за колата: E36 m50b20
E36 M52B28
E39 M52B28

Мнение от Mecho » 28 Окт 2008, 19:02

давай 5-ти епизодец.....и този го прочетох на един дъх :mhihi: Евала :bowdown: :bowdown:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Тротинетка :(
Мечтае да кара: BMW

Мнение от n3v3rsayn3v3r » 28 Окт 2008, 19:54

M2PR написа:Е*авам се вика, тва не е мелодрама...изби рибата ей :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

ъъъ, кога излиза на пазара 5та част викаш? :mhihi: :D

:mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Евала ... чакаме 5та част :) Ще ти основа фен клуб (само някой да ми каже как :lol: )
:weed:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E36 320 Coupe

Мнение от Totogada » 28 Окт 2008, 20:04

Не е истина просто... страшна 4-та част.Пешооо изби китове брат с тоя разказ.
Ако с такъв интерес си четох и уроците на времето 6+++++ щях да имам :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
R.I.P. Champion 1968 – 2007 Colin McRae

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от NStorm » 28 Окт 2008, 20:29

Loop написа:

:mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

:mhihi: :mhihi:
21/02/08...speechless

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Съветски зърнокомбайн
Мечтае да кара: ///М3 E36
Детайли за колата: От уния с детските болести по разпределителния вал и повдигачите....

Мнение от BMWPetio » 28 Окт 2008, 21:08

:bowdown: :bowdown: :bowdown: ти си моя идол :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pandev22 » 28 Окт 2008, 21:13

:clap: :clap: :clap:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше: '95 E36 M43B18 Lim
Мечтае да кара: //M Power :)

Мнение от nelim » 28 Окт 2008, 22:05

Чакаме 5-та част, аз да си кажа чесно в първия момент помислих че след него е мацката, кво става с нея м/у другото ? :)
Изображение

Scrapyard user
Аватар
Кара: Peugeot 3008 + Yamaha MT-09

Мнение от Spit-Fire » 28 Окт 2008, 22:23

Е стига де, умния писател винаги държи по няколко коз-а ( каквото значение искайте приемете за думата :mhihi: :mhihi: :mhihi: ) в ръкава за да потдържа интерес към своето произведение :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Xpyc_xpyc » 28 Окт 2008, 22:58

5-та част кога излиза.Ще колко левчета ще е билета за първите места в киното? :mrgreen:
Последна промяна Xpyc_xpyc на 28 Окт 2008, 23:45, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: форд мондео мк2
Мечтае да кара: е30 М3/е38 750iL

Мнение от HuKoTuH40 » 28 Окт 2008, 23:26

Ти си най-ВЕЛИКИЯ мн ме кефиш и ти и историите ти
очаквам 5-та 4аст с нетърпение
Изображение

Следваща

Назад към Страхотни истории