Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46 (1) (архив)
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46 (1) (архив)
Моля новодошлите и всички останали, които имат въпроси относно избора на Е46 да пишат в тази тема. Поради повтарянето на едни и същи въпроси в множество подобни теми нови няма да се допускат.
Може да пишете за въпроси от всякакъв характер, а също ви моля да ползвате и търсачката.
Като за начало:
viewtopic.php?t=13086
и после
viewtopic.php?t=131996
viewtopic.php?t=135715
viewtopic.php?t=125540
viewtopic.php?t=85097
viewtopic.php?t=118714
viewtopic.php?t=124320
viewtopic.php?t=102588
viewtopic.php?t=105022
viewtopic.php?t=99622
viewtopic.php?t=102361
viewtopic.php?t=94751
viewtopic.php?t=65022
viewtopic.php?t=91564
viewtopic.php?t=91777
viewtopic.php?t=71977
viewtopic.php?t=47690
и т.н.
------------------------------------------------------
Отворена е нова тема за въпроси тук: viewtopic.php?f=34&t=274520
Може да пишете за въпроси от всякакъв характер, а също ви моля да ползвате и търсачката.
Като за начало:
viewtopic.php?t=13086
и после
viewtopic.php?t=131996
viewtopic.php?t=135715
viewtopic.php?t=125540
viewtopic.php?t=85097
viewtopic.php?t=118714
viewtopic.php?t=124320
viewtopic.php?t=102588
viewtopic.php?t=105022
viewtopic.php?t=99622
viewtopic.php?t=102361
viewtopic.php?t=94751
viewtopic.php?t=65022
viewtopic.php?t=91564
viewtopic.php?t=91777
viewtopic.php?t=71977
viewtopic.php?t=47690
и т.н.
------------------------------------------------------
Отворена е нова тема за въпроси тук: viewtopic.php?f=34&t=274520
karolina написа:Първо се извинявам за темата, сигорно ви е писнало от такива като мен ама аз нямам друг избор- трябва ми мъжко компетентно мнение.
Реших да си купя 320д (това го решх сама)
По автокащите още не сам се разхождала.
Познат ми предлага 320д
2000г.
155000 км
ел. пакет
климатроник
колата е в германия и ми я дава за 11 000лв.
Моля за съвет?
Vanio_bmw написа:колежке ако му има6 доверие и наистина твоя познат разбира от коли(т.е ДВГ + ходова 4аст) и има малко вкус к1м красивото-ваоб6те не се замисляй .Съотно6ението ''цена- километри-марка-модел'' е доста приемливо.Аз имам такава кола и сам много доволен.Красива е , върви много добре , дава малък разход , и квото и да си приказваме събира погледите
,въпреки 4е ве4е има доста такива коли. ПП: Гледай да има пове4ко екстри по възможност: като борд комп., халогени , CD, ксенон, NAVI, пълен ел пакет,и др........ абе колкото пове4е , толкова по добре>УСПЕХ
karolina написа:Ванка благодаря ти.
Борд комп не е ли стандартна екстра?
Гецата написа:DroW написа:karolina написа:Ванка благодаря ти.
Борд комп не е ли стандартна екстра?
Да стандартна е колегата сигурно има предвид големият борд комп. вместо малкия макар че и в двата случая това няма да има голямо значение за теб.
не е стандартна![]()
и на кой викате голям и на кой малък![]()
щото аз знам един бордкомпютър при Е46
Vladko написа:karolina написа:Възможно ли е километража да е превъртан ако отговорът е ДА,
мога ли да разбера ако я закарам в сервиз?
Напълно е възможно, шансът да разбереш клони към 0... Не трябва да те притеснява броя на километрите хич. Закарай я в сервиз за пълна диагностика на двигател и ходова част.
milennyc написа:karolina написа:Възможно ли е километража да е превъртан ако отговорът е ДА,
мога ли да разбера ако я закарам в сервиз?
Отговора и да и не. Зависи как е връщано. Има колеги профисионалисти в тази област. Но нищо не ти пречи да пробваш. Но скоро имах мн странно предложение за "въртене на пред" а не на зад
Archangel написа:Е вече можеш да си наемеш секретар за личните, убеден съм.
Няколко задължителни неща, макар че колегите го казаха вече:
1. Задължителна диагностика в официален сервиз(на Бай Цончо гаражчето, нека не се обиждат колегите с автосервизи, не върши работа). Струва към 60лв.
2. Виж какви екстри би могла да има и кои от тези екстри ги има. За 11 000лв., дори 2000г. не би трябвало да са много.
- ел. огледала - прибиране, затопляне и нагласяне;
- ел. пакет на стъклата - възможно е само предните или и четирите;
- ел. седалки - нагласяне и памет на позициите;
- затопляне на седалки - предни или всичките;
- ксенон фарове(оригинал) - невероятно предимство пред обикновените - не бих се ориентирал към кола без такива, освен ако няма всички останали екстри;
- мулти-волан - не задължителна, но много комфортна екстра;
- сензор за дъжд - полезно, но не задължително - ще разбереш по огромната "стойка" на вътрешното огледало за задно виждане;
- бордови компютър - не знам дали ще ти трябва, аз не го ползвам много много - ще разбереш по копченцето BC на лявото лостче - това за мигачите.
Тези работи и по снимки можеш да ги видиш. Техническо състояние преди да я купиш няма май как да разбереш. Километрите само при диагностика могат да намерят нещо в оторизирания сервиз. Например - на моята са връщани, и при опит за прочитане на километрите от ключа на колата те са "замръзнали" на 158 000. А може и никога да не разбереш.
Аз не се доверявам и на познати - "добър приятел" ми продаде първото ми БМВ, което се оказа раздрънкана кошница от Италия. Вяра - никому. Дано не съм те наплашил, обаче такива са фактите.
А, и пусни VIN-a(номера на рамата) на колата тука или на лично, да проверят колегите с какви екстри наистина е излязла и за кой пазар е произведена(има разлика да ти кажа дали е правена за Германия или за Муртинци).
ТОВА е последният ми опит да "съживя" тази тема
след още малко ще ходи в кошчето и ще се кефим на спама на новодошлите
- karolina
- Потребител
-
- Кара: e46 320d `00
Е момчета днес изядохте някое и друго евро на моя познат в германия-ще Ви послушам кола без да съм я видяла на живо няма дя си купя
- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
karolina написа:Е момчета днес изядохте някое и друго евро на моя познат в германия-ще Ви послушам кола без да съм я видяла на живо няма дя си купя
Ти и да я гледаш на живо няма кой знае какво да си види от колата. Ако се взима от автокъща там не ти дават да я проверяваш в сервиз, нито пък тест драйф. 1м. напред и 1м. назад. Поне при мене беше така. Вече от частно лице е друго. Но трудно се намира такава. Арабите и руснаците ги изкупуват веднага.
Съвет! Направи си екскурзийка и заедно с твоя познат избаирайте.
Успех с покупката.
- karolina
- Потребител
-
Вчера направих един тур из автоборсите- шок и ужас!!!
Всички доктори и пенсионери от чужбина си продават колите в Горубляне
, НО и аз ги шокирах-бях подготвена!
Проверка на рамата с лаптопчето, вадиха ми корите отзад да проверя за ръжда, волани, педали-всичко каквото ме посаветвахте ама мойта кола не я видях.
Всички доктори и пенсионери от чужбина си продават колите в Горубляне

Проверка на рамата с лаптопчето, вадиха ми корите отзад да проверя за ръжда, волани, педали-всичко каквото ме посаветвахте ама мойта кола не я видях.
- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
karolina написа:Вчера направих един тур из автоборсите- шок и ужас!!!
Всички доктори и пенсионери от чужбина си продават колите в Горубляне, НО и аз ги шокирах-бях подготвена!
Горубляне.... не мимсля, че твоята кола ще се намира там...

- karolina
- Потребител
-
- Пепинко
- младши ентусиаст
-
- Кара: '02 Е46 N42B20; '99 E39 M52B20
- Мечтае да кара: ///M
© написа:това е от темата "софтуер"..
помислих, че си инсталирала някой ДИС и директно им правиш диагностика вече

По темата: колежке, гледай фугите на калниците, врати, капаци... разстоянието трябва да е навсякъде еднакво. Важното е колата да е свежа. Погледна ли обявите в "Продава", там имаше добри предложения, но със сигурност не я е карал пенсионер, който ходи в неделя до църквата

Realize..
Real eyes..
Real lies..
- prel
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW '02 318i, Peugeot '94 306
Въпрос за кола
Колеги,
бях, пуснал нова тема, но май съм сгрешил, тъй че съжалявам
Та, въпросът ми е дали някой има информация за тази кола или пък някакъв коментар за нея?
Обмислям покупка на подобен автомобил.
http://www.mobilen.bg/pcgi/main.cgi?top ... f1=details
бях, пуснал нова тема, но май съм сгрешил, тъй че съжалявам

Та, въпросът ми е дали някой има информация за тази кола или пък някакъв коментар за нея?
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Re: Въпрос за кола
prel написа:Колеги,
бях, пуснал нова тема, но май съм сгрешил, тъй че съжалявам![]()
Колега за мен тази кола е непозната (както и за теб), но това не мисля че трябва да ти е проблем.
Отиди и я виж. Вземи с теб някой който малко ги разбира колите.
Огледайте ламарините, покарайте я да видите дали хлопа, чуйте мотора как работи.
Най-добре е да я закарате на една диагностика в читав сервиз (официален е най-добре) за да се види какво ще "изплюе" комп-а
Така на пръв поглед ми изглежда лъскава, но по едни снимки какво може да се каже.
Има си и екстрички, може винаги повече , но за мен ЦД, рекаро, оригинален ксенон, бяла оптика , шибидах (много ми е любим) си е добре.
Поразгледай и други и избери най-читавата.
Успех с покупката и да се похвалиш

"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

karolina написа:Е момчета днес изядохте някое и друго евро на моя познат в германия-ще Ви послушам кола без да съм я видяла на живо няма дя си купя
Всичко си е до късмет мене ако питаш. Както казаха колегите и да гледаш и да не гледаш все тая. Аз мойта например си я купих по телефона. Има ли . Има .Харесва ли ти . Ми да добра е.
И това беше.