Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46 (1) (архив)

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Слави
Аватар

Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46 (1) (архив)

Мнение от © » 17 Апр 2009, 17:20

Моля новодошлите и всички останали, които имат въпроси относно избора на Е46 да пишат в тази тема. Поради повтарянето на едни и същи въпроси в множество подобни теми нови няма да се допускат.
Може да пишете за въпроси от всякакъв характер, а също ви моля да ползвате и търсачката.
Като за начало:
viewtopic.php?t=13086
и после
viewtopic.php?t=131996
viewtopic.php?t=135715
viewtopic.php?t=125540
viewtopic.php?t=85097
viewtopic.php?t=118714
viewtopic.php?t=124320
viewtopic.php?t=102588
viewtopic.php?t=105022
viewtopic.php?t=99622
viewtopic.php?t=102361
viewtopic.php?t=94751
viewtopic.php?t=65022
viewtopic.php?t=91564
viewtopic.php?t=91777
viewtopic.php?t=71977
viewtopic.php?t=47690

и т.н.
------------------------------------------------------

Отворена е нова тема за въпроси тук: viewtopic.php?f=34&t=274520

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от hellbull » 05 Май 2009, 18:39

Дам ей това ще е една от полезните теми :)
ето и първия въпрос :)
става дума за 320д 150 коня, от коя година започват да и слагат скоростна котия със 6 скорости, и само на компакта ли ги слагат, понеже гледах 2-3 в нет-а и бяха все компакт колите :)
Благодаря предварително.

Слави
Аватар

Мнение от © » 05 Май 2009, 21:05

от 03/2003 г мисля всички 320д са с 6 скорости

Слави
Аватар

Мнение от © » 16 Май 2009, 21:29

karolina написа:Първо се извинявам за темата, сигорно ви е писнало от такива като мен ама аз нямам друг избор- трябва ми мъжко компетентно мнение.

Реших да си купя 320д (това го решх сама :mhihi: )
По автокащите още не сам се разхождала.
Познат ми предлага 320д
2000г.
155000 км
ел. пакет
климатроник
колата е в германия и ми я дава за 11 000лв.

Моля за съвет?

Vanio_bmw написа:колежке ако му има6 доверие и наистина твоя познат разбира от коли(т.е ДВГ + ходова 4аст) и има малко вкус к1м красивото :D -ваоб6те не се замисляй .Съотно6ението ''цена- километри-марка-модел'' е доста приемливо.Аз имам такава кола и сам много доволен.Красива е , върви много добре , дава малък разход , и квото и да си приказваме събира погледите :shock: ,въпреки 4е ве4е има доста такива коли. ПП: Гледай да има пове4ко екстри по възможност: като борд комп., халогени , CD, ксенон, NAVI, пълен ел пакет,и др........ абе колкото пове4е , толкова по добре>УСПЕХ

karolina написа:Ванка благодаря ти.
Борд комп не е ли стандартна екстра?

Гецата написа:
DroW написа:
karolina написа:Ванка благодаря ти.
Борд комп не е ли стандартна екстра?

Да стандартна е колегата сигурно има предвид големият борд комп. вместо малкия макар че и в двата случая това няма да има голямо значение за теб.

не е стандартна ;)
и на кой викате голям и на кой малък :roll:
щото аз знам един бордкомпютър при Е46 :idea:

Vladko написа:
karolina написа:Възможно ли е километража да е превъртан ако отговорът е ДА,
мога ли да разбера ако я закарам в сервиз?

Напълно е възможно, шансът да разбереш клони към 0... Не трябва да те притеснява броя на километрите хич. Закарай я в сервиз за пълна диагностика на двигател и ходова част.

milennyc написа:
karolina написа:Възможно ли е километража да е превъртан ако отговорът е ДА,
мога ли да разбера ако я закарам в сервиз?

Отговора и да и не :). Зависи как е връщано. Има колеги профисионалисти в тази област. Но нищо не ти пречи да пробваш. Но скоро имах мн странно предложение за "въртене на пред" а не на зад 8)

Archangel написа:Е вече можеш да си наемеш секретар за личните, убеден съм.
Няколко задължителни неща, макар че колегите го казаха вече:

1. Задължителна диагностика в официален сервиз(на Бай Цончо гаражчето, нека не се обиждат колегите с автосервизи, не върши работа). Струва към 60лв.
2. Виж какви екстри би могла да има и кои от тези екстри ги има. За 11 000лв., дори 2000г. не би трябвало да са много.
- ел. огледала - прибиране, затопляне и нагласяне;
- ел. пакет на стъклата - възможно е само предните или и четирите;
- ел. седалки - нагласяне и памет на позициите;
- затопляне на седалки - предни или всичките;
- ксенон фарове(оригинал) - невероятно предимство пред обикновените - не бих се ориентирал към кола без такива, освен ако няма всички останали екстри;
- мулти-волан - не задължителна, но много комфортна екстра;
- сензор за дъжд - полезно, но не задължително - ще разбереш по огромната "стойка" на вътрешното огледало за задно виждане;
- бордови компютър - не знам дали ще ти трябва, аз не го ползвам много много - ще разбереш по копченцето BC на лявото лостче - това за мигачите.
Тези работи и по снимки можеш да ги видиш. Техническо състояние преди да я купиш няма май как да разбереш. Километрите само при диагностика могат да намерят нещо в оторизирания сервиз. Например - на моята са връщани, и при опит за прочитане на километрите от ключа на колата те са "замръзнали" на 158 000. А може и никога да не разбереш.
Аз не се доверявам и на познати - "добър приятел" ми продаде първото ми БМВ, което се оказа раздрънкана кошница от Италия. Вяра - никому. Дано не съм те наплашил, обаче такива са фактите.
А, и пусни VIN-a(номера на рамата) на колата тука или на лично, да проверят колегите с какви екстри наистина е излязла и за кой пазар е произведена(има разлика да ти кажа дали е правена за Германия или за Муртинци).

ТОВА е последният ми опит да "съживя" тази тема
след още малко ще ходи в кошчето и ще се кефим на спама на новодошлите

Потребител
Аватар
Кара: e46 320d `00

Мнение от karolina » 16 Май 2009, 22:45

Е момчета днес изядохте някое и друго евро на моя познат в германия-ще Ви послушам кола без да съм я видяла на живо няма дя си купя

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Мнение от vavilon » 18 Май 2009, 9:11

karolina написа:Е момчета днес изядохте някое и друго евро на моя познат в германия-ще Ви послушам кола без да съм я видяла на живо няма дя си купя

Ти и да я гледаш на живо няма кой знае какво да си види от колата. Ако се взима от автокъща там не ти дават да я проверяваш в сервиз, нито пък тест драйф. 1м. напред и 1м. назад. Поне при мене беше така. Вече от частно лице е друго. Но трудно се намира такава. Арабите и руснаците ги изкупуват веднага.
Съвет! Направи си екскурзийка и заедно с твоя познат избаирайте.
Успех с покупката.

Потребител
Аватар

Мнение от karolina » 18 Май 2009, 9:28

Вчера направих един тур из автоборсите- шок и ужас!!!

Всички доктори и пенсионери от чужбина си продават колите в Горубляне :mhihi: , НО и аз ги шокирах-бях подготвена!
Проверка на рамата с лаптопчето, вадиха ми корите отзад да проверя за ръжда, волани, педали-всичко каквото ме посаветвахте ама мойта кола не я видях.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Мнение от vavilon » 18 Май 2009, 9:34

karolina написа:Вчера направих един тур из автоборсите- шок и ужас!!!

Всички доктори и пенсионери от чужбина си продават колите в Горубляне :mhihi: , НО и аз ги шокирах-бях подготвена!
Проверка на рамата с лаптопчето, вадиха ми корите отзад да проверя за ръжда, волани, педали-всичко каквото ме посаветвахте ама мойта кола не я видях.

Горубляне.... не мимсля, че твоята кола ще се намира там... 8) Нито пък в Дупница или сливница :D .

Слави
Аватар

Мнение от © » 18 Май 2009, 13:24

колежке, какви са тия лаптопи? :shock:
с коя програма проверяваш рамата?

Потребител
Аватар

Мнение от karolina » 18 Май 2009, 14:04

В интернет колега онлайн! ;) , в стайтовете които намерих тук!

Слави
Аватар

Мнение от © » 18 Май 2009, 16:39

това е от темата "софтуер"..
помислих, че си инсталирала някой ДИС и директно им правиш диагностика вече :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '02 Е46 N42B20; '99 E39 M52B20
Мечтае да кара: ///M

Мнение от Пепинко » 19 Май 2009, 9:16

© написа:това е от темата "софтуер"..
помислих, че си инсталирала някой ДИС и директно им правиш диагностика вече :mhihi:

:mhihi: :mhihi: :mhihi:

По темата: колежке, гледай фугите на калниците, врати, капаци... разстоянието трябва да е навсякъде еднакво. Важното е колата да е свежа. Погледна ли обявите в "Продава", там имаше добри предложения, но със сигурност не я е карал пенсионер, който ходи в неделя до църквата ;) :mhihi:
Изображение
Realize..
Real eyes..
Real lies..

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW '02 318i, Peugeot '94 306

Въпрос за кола

Мнение от prel » 30 Май 2009, 21:47

Колеги,
бях, пуснал нова тема, но май съм сгрешил, тъй че съжалявам :)

Та, въпросът ми е дали някой има информация за тази кола или пък някакъв коментар за нея?

Обмислям покупка на подобен автомобил.

http://www.mobilen.bg/pcgi/main.cgi?top ... f1=details

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
Мечтае да кара: BMW M

Re: Въпрос за кола

Мнение от kriso85 » 31 Май 2009, 0:03

prel написа:Колеги,
бях, пуснал нова тема, но май съм сгрешил, тъй че съжалявам :)

Та, въпросът ми е дали някой има информация за тази кола или пък някакъв коментар за нея?

Обмислям покупка на подобен автомобил.

http://www.mobilen.bg/pcgi/main.cgi?top ... f1=details

Колега за мен тази кола е непозната (както и за теб), но това не мисля че трябва да ти е проблем.
Отиди и я виж. Вземи с теб някой който малко ги разбира колите.
Огледайте ламарините, покарайте я да видите дали хлопа, чуйте мотора как работи.
Най-добре е да я закарате на една диагностика в читав сервиз (официален е най-добре) за да се види какво ще "изплюе" комп-а
Така на пръв поглед ми изглежда лъскава, но по едни снимки какво може да се каже.
Има си и екстрички, може винаги повече , но за мен ЦД, рекаро, оригинален ксенон, бяла оптика , шибидах (много ми е любим) си е добре.
Поразгледай и други и избери най-читавата.
Успех с покупката и да се похвалиш ;)
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от LSFC » 31 Май 2009, 8:26

karolina написа:Е момчета днес изядохте някое и друго евро на моя познат в германия-ще Ви послушам кола без да съм я видяла на живо няма дя си купя

Всичко си е до късмет мене ако питаш. Както казаха колегите и да гледаш и да не гледаш все тая. Аз мойта например си я купих по телефона. Има ли . Има .Харесва ли ти . Ми да добра е.
И това беше.
Изображение

Следваща

Назад към E46