на какво да обарприна внимание при покупка на БМВ

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

на какво да обарприна внимание при покупка на БМВ

Мнение от meta » 08 Фев 2009, 11:02

здравейте колеги решил сам да си купувам БМВ Е46 318i 1999г
но при разглеждане на колата незнам на какво да глеам и на какво да обарна внимани бихте ли ми помогнали.
Благодаря предварително...
хората нямат резервни части. Карай разумно !!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 08 Фев 2009, 11:12

по-добре в сервиз,къде им имаш доверие и са виждали е46 и знаят проблемите им

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320i
Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната

Мнение от titto » 08 Фев 2009, 11:49

Прочети малко по-нагоре, има доста полезна информация!!!
"Общи факти и основни проблеми при Е46"
Изображение
--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"

Потребител
Аватар

Мнение от meta » 08 Фев 2009, 12:42

тука по форума като чета често се споменава за комор авто
там ако например закарам щте могали да получа радикален отговор
за състоянието на колата или в някакъв друг сервиз в софия.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: само по празници

Мнение от Wolfen » 08 Фев 2009, 14:00

meta написа:тука по форума като чета често се споменава за комор авто
там ако например закарам щте могали да получа радикален отговор
за състоянието на колата или в някакъв друг сервиз в софия.

По мое мнение, ако отидеш там, се приготви да ти кажат, че колата ти е за основен ремонт и ще ти спретнат една дебела оферта с едни тлъсти суми вътре (но това все пак не е задължително). От много по-голяма полза би ти било да намериш някой доверен на теб майстор или сервиз и да се надяваш на обективно мнение. И все пак, ако ти трябва диагностика на двигателя или електрониката ... Камор или Дару са за предпочитане, поне имат нужната апаратура.

ШОП
Аватар
Кара: e87lci

Мнение от BMDrago » 08 Фев 2009, 15:12

Гледай екстри да има,честно казано,защото ходова част така или иначе ще правиш,а двигател си е на късмет.Поинтересувай се кои неща са сериино и кои са екстри
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от zlatina_zz » 09 Фев 2009, 13:28

Напълно те разбирам и аз се чудех какво ли не ,преди да си взема мойта колица... :D
НО ,
Искам само да ти кажа ,че самата кола като я видиш отначало и си личи дали е напудрена стара баба или е читава.Самата стойка на автомобила си личи(макар някой да ме помислят за луда за това ми изказване :uups: )Личи си дали е разчекната от каране или е стегната и гледана..
Като влезеш вътре и гледаЙ самия салон..уплатненията по вратите ,долу праговете..На вратите дръжките.. волана и скоростите например , си личи винаги ,дали са ги сменяли с нови или са оригиналните..Оригиналните може да са изгладени в някаква степен ,но по-добре от колкото нов волан за 100 кинта,а стария се изкривил от каране.. :mhihi:
Тапицерията може да е прана ,но винаги си личи дали е протъркана от народ или не.Обърни внимание на миризмата вътре..някой коли карани от Исмаил гастарбайтера например вонят ..Като отвориш капака виж дали е студена или са я палели преди това..Пипни тръбите и Най-важното :
като се качиш да я караш- виж дали върви :mrgreen: или е спънат кон,виж как ускорява самия автомобил..Сменяй скоростите всичките..гледай как влизат ..има ли притрисане,странни шумове...виене..тупкане..Пипни и ауспуха отвътре..не бива да има масло,личи си ако е мазно и не може да си изчистиш лесно ръката,ако има добавки пък е грапаво(усещат се частици)..Също така, ако е пръскна с лак си личи..гледаш я свети ,а после като я измиеш два пъти и познай..вземи тия кръгове паднал лак.. :shock: Може да има леки козметични забележки по боята ,но по добре оригиналната боя от колкото някой пръскан дарак..Обурни внимание на возията през някоя дупка..дали ще мине стегнато или ще тресе,лопче или скърцука..Тествай като се качиш и дали работят всички системи;Климатроници,АСР -и, парно,чистчки и прочие..
и най -вече дано наистина имаш късмет ,че тия по автосалоните са супер магьосници..Потърси си от човек бих те посъветвала ,ако имаш възможност разбира се ..
Желая ти да уцелиш колица и късмет колега;)
Последна промяна zlatina_zz на 09 Фев 2009, 17:33, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Wolfen » 09 Фев 2009, 13:36

Ето на това се казва съдържателно мнение! :) :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Ф30 328и
Мечтае да кара: ф30 340и
Детайли за колата: В поргрес да си я ъпгрейдна на макс :)

Мнение от bmwe46m3 » 09 Фев 2009, 14:59

моя съвет е да отидеш до германия хем са по евтини и реални неща , но не си ги взимай от автокъщи там са по голями мошенници от наще тука, гледай от някой човек любител на марката и да се е грижил добре за колата :) там има бмв-е е46 за по 3000 евро и да ти я докарат до тука още 500 евро , но пък са реални киометра и всичко по тях, в България свалят всичко от колата като я докарат и слагат стари части , а др по-новите ги продават отделно и ти си мислиш ,че си си купил ефтино бмв , ефтино да щото почти нищо не е оргинално , и винаги "пудрят" колите за да вдигат цените, ако има някой от форума който си продава колата е46-ца е най-добре според мен :) хората могат да кажат дали е добра или не :) успех със търсенето

ШОП
Аватар
Кара: e87lci

Мнение от BMDrago » 09 Фев 2009, 15:08

bmwe46m3 написа:моя съвет е да отидеш до германия хем са по евтини и реални неща , но не си ги взимай от автокъщи там са по голями мошенници от наще тука, гледай от някой човек любител на марката и да се е грижил добре за колата :) там има бмв-е е46 за по 3000 евро и да ти я докарат до тука още 500 евро , но пък са реални киометра и всичко по тях, в България свалят всичко от колата като я докарат и слагат стари части , а др по-новите ги продават отделно и ти си мислиш ,че си си купил ефтино бмв , ефтино да щото почти нищо не е оргинално , и винаги "пудрят" колите за да вдигат цените, ако има някой от форума който си продава колата е46-ца е най-добре според мен :) хората могат да кажат дали е добра или не :) успех със търсенето

От поста ти личи ,че редовно ходиш до Германия,може ли да ми докараш 3,4 е46ци за по 3000?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Wolfen » 09 Фев 2009, 15:32

Говори за двама ;)

ентусиаст
Аватар

Мнение от plamen_hh » 09 Фев 2009, 15:49

Един приятел скоро се върна от германия ходи да си търси е46-ца пък там имал няколко приятела и обикаляли които били под 5000 евро били отъфани изтормозени каза че добрите са били някъде около 6 000 евро говорим за около 2000-та година така че успех с Германия :D

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от zlatina_zz » 09 Фев 2009, 16:32

BMDrago написа:

От поста ти личи ,че редовно ходиш до Германия,може ли да ми докараш 3,4 е46ци за по 3000?

еееe, айде ,пу и аз за тия от германия,верно и мен ме включете бе! :angel: Таман да ми станат двеее! :D

младши ентусиаст
Аватар
Кара: да го карат

Мнение от ITK » 09 Фев 2009, 16:54

Аз ходих в Германия пролетта и си докарах моята - 8500 евро я платих на Ханса, при положение че свали 400 евро заради водната помпа, която смених на место, 2000 година на 117 хил.км със сервизна книжка с всичките му печати, верно леко паднаха от тогава, ама чак пък 3000 евро :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Иначе я избрах от мобиле.де заедно с мой човек, който работи в завода на Мерцедес в Щутгарт, който е като рентген за колите и на когото имам около 1000% доверие, той хвана и Ханса за водната помпа, щото Ханса се правеше на луд, че бил забравил да пише че е за смяна и си траеше..... та моя човек я капарира и така.....
F**k them all!

Потребител
Аватар

Мнение от meta » 09 Фев 2009, 21:50

"zlatina_zz" благодаръа ти много точно от такив съвет имах нужда благодаря и на всички които писаха на тази тема. Относно Германия знам че е по добрия вариант за да купиш кола от там щото поне за същата цена ще вземеш нещо по добро но нямам изобщо свободно време да ида до там.
Ако някой нещо знае за някой който продава такава кола моля да ми пише :)

Следваща

Назад към E46