Мнения и съвети...

Или всичките неща, които можем да натъпчем в един автомобил.

Модератор: Icco

ентусиаст
Аватар
Кара: разни баварски екземпляри
Мечтае да кара: ///M

Мнения и съвети...

Мнение от kiko™ » 08 Май 2008, 19:58

Здравейте колеги, след като инсталирах и доизкусурих (с помощта на Don_Mandragon и Icco® на които още веднъж благодаря) USB и iPod поддръжка към оригиналния касетофон се замислям за подобряване на звука в колатата . Нямам намерение да правя големи проекти (за сега), искамисе само да пооплътня басите. Мисля да се съсредоточа в корите на вратите в които имама оригналните тонколони и tweeter-и, както и място за среди. Мисля да вържа един crossover в корите който да ми флтрира канала на баси , високи и среди, като подам баси на оригиналния говорител, високи на tweeter-ите и да добавя някакви тонколони които ще паснат на местата които вече имам на корите на които да им поадам сигнала за средите. След това мисля да дооплътня кухините в корите с вата или нещо подобно. Какво ви е мнението за това което съм намислил? Възможно ли е да излезе задоволителен резултат? Пак повтарям че не търся кой знае колко голям резултата. Знам че един бас каса ще е най-добрия вариант, но с оригиналния касетофон е доста дълга историята. Балгодаря на всички които вземат мнение по въпроса ;)

Музикално деформиран
Аватар
Кара: 330ci

Мнение от Icco » 08 Май 2008, 21:14

Така като се замисля най боре ще е май да си сложиш един усливател и да не бараш оригиналните колони ;)
Усилвателя си има филтрите които ти трябват и просто трбява да го свържеш правилно и си ОК
Чак тогава ако не си доволен от резултата добави и едни компоненти от пред във вратите
А ако питаш мен тоя оригиналния касетофон ако живееш на високо може доста добре да лети :mhihi: опитвал ли си ? ?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: M40B18 '93

Re: Мнения и съвети...

Мнение от Don_Mandragon » 08 Май 2008, 23:55

kiko™ написа:Здравейте колеги, след като инсталирах и доизкусурих (с помощта на Don_Mandragon и Icco® на които още веднъж благодаря) USB и iPod поддръжка към оригиналния касетофон се замислям за подобряване на звука в колатата . Нямам намерение да правя големи проекти (за сега), искамисе само да пооплътня басите. Мисля да се съсредоточа в корите на вратите в които имама оригналните тонколони и tweeter-и, както и място за среди. Мисля да вържа един crossover в корите който да ми флтрира канала на баси , високи и среди, като подам баси на оригиналния говорител, високи на tweeter-ите и да добавя някакви тонколони които ще паснат на местата които вече имам на корите на които да им поадам сигнала за средите. След това мисля да дооплътня кухините в корите с вата или нещо подобно. Какво ви е мнението за това което съм намислил? Възможно ли е да излезе задоволителен резултат? Пак повтарям че не търся кой знае колко голям резултата. Знам че един бас каса ще е най-добрия вариант, но с оригиналния касетофон е доста дълга историята. Балгодаря на всички които вземат мнение по въпроса ;)

Повярвай няма да стане толкова лесно както я мислиш.Ако уцелиш слу4айно правилнния филтър и говорители тряя да пуснеш тото :mhihi: Моя съвет е да не ги делиш така че много жестоко ще се объркаш ;) ПО добре си вземи цяла компонентна система,така филтрите ще са правени по говорителите,ще покриват целия спектър и ще ти хареса наистина звука;)

ентусиаст
Аватар

Мнение от kiko™ » 09 Май 2008, 10:32

За оригиналния касетофон всички сме на мнение че е пълен боклук, но реших да го запазя заради естетиката, пък и сега с тая джаджа дето му добавих смяната му отпада като вариант. Като ви чета мненията май и варианта с флтрите по вратите ще отпадне и като за начало ще се насоча към поставянето на един усилвател да видим как ще започне да свири, ако не е както трябва ще се сменят и колоните на вратите и така. Само че искам да ви попитам дали имате опит с тези усилватели които взимат висок сигнал направо от каналите (оригиналния касетофон няма дори и чинчов изход!), мисля да сложа един такъв към четирите канала. Ще съм благодарен ако ме насочите към някой модел евентуално (такъв който взима сигнал от 4-те канала и го изпраще пак към 4-та канала) и евентуално да ме ориентирате като цени как са в сравнение с "чинчовите " усилватели. Мерси

Музикално деформиран
Аватар
Кара: 330ci

Мнение от Icco » 09 Май 2008, 11:49

Искарай плеара и го закарай в някой сервиз за кар аудио и ще му изкарат чинчове ;) после вече е лесно ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Braikov » 10 Май 2008, 15:08

Какво точно не ти харесва или не ти достига в звука?

ентусиаст
Аватар

Мнение от kiko™ » 11 Май 2008, 11:27

Icco® написа:Искарай плеара и го закарай в някой сервиз за кар аудио и ще му изкарат чинчове Wink после вече е лесно Wink

Това звучи доста добре, тези чинчове ще ги изкарат отзад от пиновете, или от вътре от самият касетофон?

BaNiTZaKiNG написа:Какво точно не ти харесва или не ти достига в звука?

По принцип ми се иска да оплътня само бас-а, високите ми свирят добре и чисто, само баса не е достатъчно плътен. За сравнение онзи ден се возих в А4 2003-та с оригинална мусика и бас-а във вратите беще срахотен, ако мога да постигна нещо такова ще съм доволен.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Braikov » 11 Май 2008, 14:19

Идва ми на ум нещо, което можеш да пробваш. На мен ми хареса как свири във врата Clarion SRS1726. Всъщност това е единствения кар аудио говорител, който ми хареса как свири във врата. Доста приличен плътен бас и детайлни среди. Това е двукомпонентна система, струва около 130 лв. Моя съвет е да потърсиш магазин в който се предлага и да ги помолиш да пробваш на място. Високочестотния от тази система не свири и спокойно можеш да го изхвърлиш.
Ако свирнат в твоята кола поне колкото свирнаха във вратите на едно пежо, няма и да си помислиш за суб. :D Успех!

ентусиаст
Аватар

Мнение от kiko™ » 11 Май 2008, 16:29

И това е вариант, но сега пък се замислям за активен subwoofer, нещо като този например : цък, като гледам може и да ми пасне идеално в мястото на подлакътника на задната седалки, така и ефекта ще му е по-голям. В него си има вграден усилвател и crossover . Ако имате впечатления от такъв вид subwoofer-и ще се радвам да ги споделите. Като му чета и характеристиките има и вариант за включване директно към задните тонколони, без да са нужни чинчови изходи. Дори си спомням че имаше обява в "Продава" че някой прдаваше такава джаджа, но не мога да я открия.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Braikov » 11 Май 2008, 21:02

По мое мнение с едно такова няма да подобриш картинката. Почти сигурно е че ще омаже звука като цяло.

ентусиаст
Аватар

Мнение от kiko™ » 12 Май 2008, 20:33

Значи щом може да се извадят чинчове от оригиналния касетофон вариантите са ми два така като гледам:
1) да закача едно 4 канално усилвателче към оригиналните колони (между другото колоните отзад на кората не са ми оригиналните а са 165мм CORAL )
2) да си сложа една "туба" с усилвател в багажника, но купето е доста добре изолирано и си мисля че от багажника няма да се чува много добре.
На мен все ми се струва по-удачен е 1-ви вариант, но все пак вие сте тези които има опит с car audio и вие ще кажете как ще е по-добре .

Назад към Car аудио и видео