Мнения и съвети...
Модератор: Icco
11 мнения
• Страница 1 от 1
- kiko™
- ентусиаст
-
- Кара: разни баварски екземпляри
- Мечтае да кара: ///M
Мнения и съвети...
Здравейте колеги, след като инсталирах и доизкусурих (с помощта на Don_Mandragon и Icco® на които още веднъж благодаря) USB и iPod поддръжка към оригиналния касетофон се замислям за подобряване на звука в колатата . Нямам намерение да правя големи проекти (за сега), искамисе само да пооплътня басите. Мисля да се съсредоточа в корите на вратите в които имама оригналните тонколони и tweeter-и, както и място за среди. Мисля да вържа един crossover в корите който да ми флтрира канала на баси , високи и среди, като подам баси на оригиналния говорител, високи на tweeter-ите и да добавя някакви тонколони които ще паснат на местата които вече имам на корите на които да им поадам сигнала за средите. След това мисля да дооплътня кухините в корите с вата или нещо подобно. Какво ви е мнението за това което съм намислил? Възможно ли е да излезе задоволителен резултат? Пак повтарям че не търся кой знае колко голям резултата. Знам че един бас каса ще е най-добрия вариант, но с оригиналния касетофон е доста дълга историята. Балгодаря на всички които вземат мнение по въпроса 

- Icco
- Музикално деформиран
-
- Кара: 330ci
Така като се замисля най боре ще е май да си сложиш един усливател и да не бараш оригиналните колони
Усилвателя си има филтрите които ти трябват и просто трбява да го свържеш правилно и си ОК
Чак тогава ако не си доволен от резултата добави и едни компоненти от пред във вратите
А ако питаш мен тоя оригиналния касетофон ако живееш на високо може доста добре да лети
опитвал ли си ? ?

Усилвателя си има филтрите които ти трябват и просто трбява да го свържеш правилно и си ОК
Чак тогава ако не си доволен от резултата добави и едни компоненти от пред във вратите
А ако питаш мен тоя оригиналния касетофон ако живееш на високо може доста добре да лети

- Don_Mandragon
- младши ентусиаст
-
- Кара: M40B18 '93
Re: Мнения и съвети...
kiko™ написа:Здравейте колеги, след като инсталирах и доизкусурих (с помощта на Don_Mandragon и Icco® на които още веднъж благодаря) USB и iPod поддръжка към оригиналния касетофон се замислям за подобряване на звука в колатата . Нямам намерение да правя големи проекти (за сега), искамисе само да пооплътня басите. Мисля да се съсредоточа в корите на вратите в които имама оригналните тонколони и tweeter-и, както и място за среди. Мисля да вържа един crossover в корите който да ми флтрира канала на баси , високи и среди, като подам баси на оригиналния говорител, високи на tweeter-ите и да добавя някакви тонколони които ще паснат на местата които вече имам на корите на които да им поадам сигнала за средите. След това мисля да дооплътня кухините в корите с вата или нещо подобно. Какво ви е мнението за това което съм намислил? Възможно ли е да излезе задоволителен резултат? Пак повтарям че не търся кой знае колко голям резултата. Знам че един бас каса ще е най-добрия вариант, но с оригиналния касетофон е доста дълга историята. Балгодаря на всички които вземат мнение по въпроса
Повярвай няма да стане толкова лесно както я мислиш.Ако уцелиш слу4айно правилнния филтър и говорители тряя да пуснеш тото

- kiko™
- ентусиаст
-
За оригиналния касетофон всички сме на мнение че е пълен боклук, но реших да го запазя заради естетиката, пък и сега с тая джаджа дето му добавих смяната му отпада като вариант. Като ви чета мненията май и варианта с флтрите по вратите ще отпадне и като за начало ще се насоча към поставянето на един усилвател да видим как ще започне да свири, ако не е както трябва ще се сменят и колоните на вратите и така. Само че искам да ви попитам дали имате опит с тези усилватели които взимат висок сигнал направо от каналите (оригиналния касетофон няма дори и чинчов изход!), мисля да сложа един такъв към четирите канала. Ще съм благодарен ако ме насочите към някой модел евентуално (такъв който взима сигнал от 4-те канала и го изпраще пак към 4-та канала) и евентуално да ме ориентирате като цени как са в сравнение с "чинчовите " усилватели. Мерси
- Icco
- Музикално деформиран
-
- Кара: 330ci
- kiko™
- ентусиаст
-
Icco® написа:Искарай плеара и го закарай в някой сервиз за кар аудио и ще му изкарат чинчове Wink после вече е лесно Wink
Това звучи доста добре, тези чинчове ще ги изкарат отзад от пиновете, или от вътре от самият касетофон?
BaNiTZaKiNG написа:Какво точно не ти харесва или не ти достига в звука?
По принцип ми се иска да оплътня само бас-а, високите ми свирят добре и чисто, само баса не е достатъчно плътен. За сравнение онзи ден се возих в А4 2003-та с оригинална мусика и бас-а във вратите беще срахотен, ако мога да постигна нещо такова ще съм доволен.
Идва ми на ум нещо, което можеш да пробваш. На мен ми хареса как свири във врата Clarion SRS1726. Всъщност това е единствения кар аудио говорител, който ми хареса как свири във врата. Доста приличен плътен бас и детайлни среди. Това е двукомпонентна система, струва около 130 лв. Моя съвет е да потърсиш магазин в който се предлага и да ги помолиш да пробваш на място. Високочестотния от тази система не свири и спокойно можеш да го изхвърлиш.
Ако свирнат в твоята кола поне колкото свирнаха във вратите на едно пежо, няма и да си помислиш за суб.
Успех!
Ако свирнат в твоята кола поне колкото свирнаха във вратите на едно пежо, няма и да си помислиш за суб.

- kiko™
- ентусиаст
-
И това е вариант, но сега пък се замислям за активен subwoofer, нещо като този например : цък, като гледам може и да ми пасне идеално в мястото на подлакътника на задната седалки, така и ефекта ще му е по-голям. В него си има вграден усилвател и crossover . Ако имате впечатления от такъв вид subwoofer-и ще се радвам да ги споделите. Като му чета и характеристиките има и вариант за включване директно към задните тонколони, без да са нужни чинчови изходи. Дори си спомням че имаше обява в "Продава" че някой прдаваше такава джаджа, но не мога да я открия.
- kiko™
- ентусиаст
-
Значи щом може да се извадят чинчове от оригиналния касетофон вариантите са ми два така като гледам:
1) да закача едно 4 канално усилвателче към оригиналните колони (между другото колоните отзад на кората не са ми оригиналните а са 165мм CORAL )
2) да си сложа една "туба" с усилвател в багажника, но купето е доста добре изолирано и си мисля че от багажника няма да се чува много добре.
На мен все ми се струва по-удачен е 1-ви вариант, но все пак вие сте тези които има опит с car audio и вие ще кажете как ще е по-добре .
1) да закача едно 4 канално усилвателче към оригиналните колони (между другото колоните отзад на кората не са ми оригиналните а са 165мм CORAL )
2) да си сложа една "туба" с усилвател в багажника, но купето е доста добре изолирано и си мисля че от багажника няма да се чува много добре.
На мен все ми се струва по-удачен е 1-ви вариант, но все пак вие сте тези които има опит с car audio и вие ще кажете как ще е по-добре .
11 мнения
• Страница 1 от 1