"ЗАДАВА СЕ НОВ БЕЗМИСЛЕН ТЕРОР ПО ПЪТИЩАТА"

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар

"ЗАДАВА СЕ НОВ БЕЗМИСЛЕН ТЕРОР ПО ПЪТИЩАТА"

Мнение от ivan1979g » 11 Май 2008, 12:42

"Чест герой на общество.нет е лицето Йордан Мирчев - председател на транспортната комисия в парламента от НДСВ. Така е защото този професор всеки път блесва в публичното пространство с някое популистко безумие, което може би се харесва единствено на пенсионерите (2 милиона), повечето от които ползват градски транспорт. „Безопасността на гражданите по пътищата не е по-маловажна от борбата с битовата и друга престъпност, затова е необходимо да се създаде цялостна система за управление и контрол на движението по пътищата”. Значи да ти оберат апартамента, да убиеш човек и да минеш с 10 километра отгоре през участък с безумно ниско ограничение, според този пишман-политик е горе долу едно и също. Греховете му към демокрацията и либерализма (и тая партия НДСВ се титулова либерална) не свършват дотук. Искането му е тотално: Да се въведе система за видеонаблюдение на всички пътища у нас!!! Не да се оправят пътищата, а да се снимат всички. Предвижда се парите за спецтехниката – около 50 млн. евро, да дойдат от глоби на КАТ и винетки. НЕ ОПРАВЯМЕ ПЪТИЩА И НЕ СТРОИМ БЪРЗИ ОТСЕЧКИ, А НАЛАГАМЕ ГЛОБИ НАРЕД. Не превенция, а репересия естествено. И заради 5% луди шофьори ще тероризираме останалите 95%. Точно като в приказката за бълхата, заради която изгорили юргана.

Идеята е в специалния фонд да постъпват 50% от всички наказателни фишове на пътните полицаи и 7 на сто от приходите от продажба на винетки, уточни Мирчев. Демек вдигане на цените за шофьорите. Сега вдигат и здравните осигуровки, така че ако някой се притеснява, че държавата не е тръгнала да му прибере и последните пари нека спи спокойно.

Видеонаблюдението е основният метод за контрол на трафика във Франция, Великобритания и редица други страни, аргументира се депутатът. ЕМИ ЗАМИНАВАЙТЕ ТАМ МИРЧЕВ. ВАС ВИ ВОЗИ ДЕПУТАТСКА КОЛА С ХИЛЯДА ПРОПУСКА И ВИ Е ШИРОКО ОКОЛО ВРАТА НА ПЪТЯ.

И понеже е много знаещ и рови из чуждия опит ще му припомним: По решение на Конституционния съд на Германия полицията няма право да заснема регистрационния номер на превозните средства. Дефакто съда лиши немските катаджии от възможността да снимат шофьорите с камери. Според Върховния съд използването на камери е противоконституционно (Амин), тъй като дава прекалено голяма възможност на полицията да се намесва в личния живот на гражданите.

У нас обаче , заради такива като Мирчев ( марксистко-ленинистки останки от комунизма ) под път и над път се монтират камери, къде държавни, къде общински, че вече и частни и никой незнае кой, кога и защо го снима. Да се поучим от немския опит и да спасим поне малко от останалия ни личен живот.

Ето го и популисткия елемент. Според вносителите на законодателните промени с въвеждането на системата ще се увеличи събираемостта от глоби, полицаите нямало да висят по цял ден на пътя, а щели да охраняват детски градини, училища и други социални заведения. (!!!)

Отпадне ли субективният фактор, отпада и възможността да ви искат рушвет, категоричен е Йордан Мирчев. Еми направете всичко роботизирано. Човекът е ненужен. Да сложим и роботи в парламента да не ви плащаме заплатата, за да ни следите. Хубаво, че сте за последен път в парламента, но вредите, които може да нанесете в оставащата година не са малко. Затова се занимаваме с тези ваши лоши предложения.

Ортаците БСП и ДПС (също с титлата либерали) естествено подкрепиха идеята. НДСВ ще организира публично обсъждане на идеите си за безопасно движение по пътищата... Гласуването обаче ще е в парламента. "

http://www.obshtestvo.net/content/view/615/13

ентусиаст
Аватар

Мнение от bobi_maxo » 11 Май 2008, 12:48

Обичам те, Мирчев! :winky: :winky: :winky:
Искам и аз една камера в спалнята, че жената нещо върти с превишена скорост и застрашава моята еякулация!

ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530xd, LCI

Мнение от Anthony_J » 11 Май 2008, 13:02

Аз не виждам чак толкова да е лошо това. Със сигурност престъпността ще намалее, както и тарикатите по пътищата. Въобще не съм съгласен, че са 5%. Поне 40% са. Куките ще умрат от глад без рушвети, което също е чудесно. Най-после ще ги принудят да вършат наистина това, за което им се плаща. А че идеята е популистка спор няма. Не винаги обаче популизма е лошо нещо.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo

Мнение от VesoPesa » 11 Май 2008, 13:11

Anthony_J написа:Аз не виждам чак толкова да е лошо това. Със сигурност престъпността ще намалее, както и тарикатите по пътищата. Въобще не съм съгласен, че са 5%. Поне 40% са. Куките ще умрат от глад без рушвети, което също е чудесно. Най-после ще ги принудят да вършат наистина това, за което им се плаща. А че идеята е популистка спор няма. Не винаги обаче популизма е лошо нещо.

няма лошо ако пътищата ни бяха пътища,а не да си на магистралата и колата ти да подскача по нагънатия асфалт или пък да правиш комбо серий по дупките :!:
Първо да постегнат пътната мрежа пък после да слагат камери :!:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34
Мечтае да кара: E34

Мнение от ACCELERATOR » 11 Май 2008, 13:13

Anthony_J написа:Аз не виждам чак толкова да е лошо това. Със сигурност престъпността ще намалее, както и тарикатите по пътищата. Въобще не съм съгласен, че са 5%. Поне 40% са. Куките ще умрат от глад без рушвети, което също е чудесно. Най-после ще ги принудят да вършат наистина това, за което им се плаща. А че идеята е популистка спор няма. Не винаги обаче популизма е лошо нещо.

:yes:
Чак по ВСИЧКИ пътища - едва ли е възможно да се сложат камери. Достатъчно е само по най-натоварените. А и мисля, че е наложително. Всеки знае какво е като тръгне към морето по пътя София-Бургас. Пък и разхода ми ще падне с около 50 % :mhihi:

Аватар
Кара: E90 330xd
Детайли за колата: Черен фолиран седан.

Мнение от body » 11 Май 2008, 13:20

Ами че ходи на море с влака бе колега :mhihi:
Тъкмо и на мен ще ми се спестят доста нерви от такива дето карат със 70 за по икономично и със 100-110 по магистралата пак за по икономично.И пак за по икономично като видят че някой ги изпреварва пак за по икономично не намалят а се врат пред него.
АМАН ОТ ИКОНОМИСТИ!!! Икономията майка на мизерията.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: или поне се учи ежедневно
Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М

Мнение от Sharo » 11 Май 2008, 14:11

аве са ние си караме в извънредно опсна среда ...
то не са дупки то не са тесни пътища .. та ние нямаме нито една нормална магистрала ... камери ще слагат ... и кво ще стане освен, че ще изперат някое милионче ... бай Митьо шак ще си ръга с каруцата по пътя.. бай мангал пак ще задръства крастовишата с двуконото (тва спешал модел, на еднокона каруца)
смешници ...
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола

ентусиаст
Аватар
Кара: Без книжка.
Мечтае да кара: Тунинг Голф 2-ка с PK номер.
Детайли за колата: Ускорител на елементарни частици.

Мнение от t060 » 11 Май 2008, 14:12

:idea:
Последна промяна t060 на 11 Юни 2008, 17:09, променена общо 1 път

с две лица
Аватар
Кара: на задно предаване

Мнение от Vlados » 11 Май 2008, 15:39

t060 написа:http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=93347
За това ли става въпрос?
:type: :type:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 touring

Мнение от ka4i » 11 Май 2008, 15:43

VesoPesaW123 написа:

няма лошо ако пътищата ни бяха пътища,а не да си на магистралата и колата ти да подскача по нагънатия асфалт или пък да правиш комбо серий по дупките :!:
Първо да постегнат пътната мрежа пък после да слагат камери :!:

Колегата говори вместо мен.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34
Мечтае да кара: E34

Мнение от ACCELERATOR » 11 Май 2008, 17:37

body написа:Ами че ходи на море с влака бе колега :mhihi:
Тъкмо и на мен ще ми се спестят доста нерви от такива дето карат със 70 за по икономично и със 100-110 по магистралата пак за по икономично.И пак за по икономично като видят че някой ги изпреварва пак за по икономично не намалят а се врат пред него.
АМАН ОТ ИКОНОМИСТИ!!! Икономията майка на мизерията.

Не ме познаваш, така че не ми казвай с какво да ходя до морето, и как да ходя.. :winky:
Точно аз съм безкрайно далече от икономичното каране, а най обичам, когато магистралните гъзари ми дишат саждите по някой по-крив планински път :winky:
Та проблема не е толкова в скоростта, колкото в неправилните изпреварвания. Аман от тарикати, тръгващи да изпреварват колона от 20-30 коли, с надеждата като изкочи ТИР отсреща, някой от колоната да бъде така добър да ги пусне обратно. Като нямаш нерви колега, пътувай с влака ;)

Колкото за камерите - аз по-скоро съм за това, да се монтира камера във всяка полицейска кола, както е в САЩ, която да работи постоянно. Ето по този начин ще се избегне корупцията със сигурност.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от paparazzo » 11 Май 2008, 18:21

ACCELERATOR написа:да се монтира камера във всяка полицейска кола

-единственното грамотно решение ама се дърпат щот после нема кинта :(
-иначе защо се учудвате БГ винаги е била полицейска държава-такава и ще бъде-та идейката за камера и в спалнята е резонна...
:lol: :lol:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 11 Май 2008, 18:29

Ае камерите са ясни, те трябва да дойдат.
Корупцията няма да махнат, но ше махнат изнудването.
Щото сега аз като искам да карам като идиот, па ше си карам. Щото и аз съм икономист, а и търговец, и знам, че спрат ли ме полицаите, ше има пазарлък. Че и половин нахапана вафла да имам в колата, ония па моат да я вземат за да я доядат, па аз да се отървем...

А корупцията ше се измести към затваряне на очите за записи на определени хора... Високите нива на корупция - но как да е.
Верно е, ще се улесни работата на полицаите, а шофьорите сами ше почнат да карат по - нормално. Като няма пазарлък.

Само че наболелите проблеми са:
1. Трафика
2. Лошите пътища
3. Неправилна, лоша регулация или несъответсвия на пътната организация и нуждите на пътя
4. Ненавременна и недакватна намеса на полицията при технически проблеми, задръствания и тем подобни.
И оттам нататък вече автопроизшествията.
Защото аз всичките случаи на блъснат пешеходец, които знам, все са на места, които са за сфетофар, а няма. Едното взе вече 4 жертви, една подир друга ,все млади хора, а уважаваният Кмет си прай пиара.

Верно е, има и безотговорност.
Но трябва да се прави разлика между персоналната и държавноорганизираната безотговорност. Втората се лекува с лечение на държавата, не на гражданите.
Нашата от кои е, не знам, обаче гледам ,че коментираме това емен емен на същия ден, когато един тулуб го пуснаха за втори път с условна присъда задето пиян, с превишена скорост, на забранен за изпреварване участък, в насрещното уби две деца. Или 1,9 деца.
И каза, че много го е грижа, а нищо не направи.
Държавата направи същото.
А сега искаме парите на данъкоплатеца да отидат за съвсем косвени и странични простотии. Ами... да се организираме и да направим фирма за камери за наблюдение. Барем изкараме некой лев...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от paparazzo » 11 Май 2008, 18:35

-Зверо-депутат...
:lol: :lol: :lol:

ентусиаст
Аватар
Кара: е70 sd

Мнение от asasin18 » 11 Май 2008, 19:15

Anthony_J написа:Куките ще умрат от глад без рушвети, което също е чудесно. Най-после ще ги принудят да вършат наистина това, за което им се плаща.

:nono:

Снимките от камери се също се оправят :mhihi: Просто няма да си плащаш на пътя, а на други катаджий тука в КАТ София. :winky:

А относно идеята то тя е ИДИОТСКА.
Трябва да има пътища, а чак след това могът да говорят за закон за движение по ПЪТИЩАТА
:!:
оф.
В четвъртак си взех 7цата, още същия ден след като натресох 1 зверска дупка скъсах 2те десни гуми, а те са РЪНФЛАТ. Смятайте за какви пътища става въпрос. :evil: После 1200 за гуми, още некви за изправяне на джантите и т.н., а тоя ше ми слага камери :dummy: :ranting:

Следваща

Назад към Извън Темата