"ЗАДАВА СЕ НОВ БЕЗМИСЛЕН ТЕРОР ПО ПЪТИЩАТА"
Модератор: Общи модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
"ЗАДАВА СЕ НОВ БЕЗМИСЛЕН ТЕРОР ПО ПЪТИЩАТА"
"Чест герой на общество.нет е лицето Йордан Мирчев - председател на транспортната комисия в парламента от НДСВ. Така е защото този професор всеки път блесва в публичното пространство с някое популистко безумие, което може би се харесва единствено на пенсионерите (2 милиона), повечето от които ползват градски транспорт. „Безопасността на гражданите по пътищата не е по-маловажна от борбата с битовата и друга престъпност, затова е необходимо да се създаде цялостна система за управление и контрол на движението по пътищата”. Значи да ти оберат апартамента, да убиеш човек и да минеш с 10 километра отгоре през участък с безумно ниско ограничение, според този пишман-политик е горе долу едно и също. Греховете му към демокрацията и либерализма (и тая партия НДСВ се титулова либерална) не свършват дотук. Искането му е тотално: Да се въведе система за видеонаблюдение на всички пътища у нас!!! Не да се оправят пътищата, а да се снимат всички. Предвижда се парите за спецтехниката – около 50 млн. евро, да дойдат от глоби на КАТ и винетки. НЕ ОПРАВЯМЕ ПЪТИЩА И НЕ СТРОИМ БЪРЗИ ОТСЕЧКИ, А НАЛАГАМЕ ГЛОБИ НАРЕД. Не превенция, а репересия естествено. И заради 5% луди шофьори ще тероризираме останалите 95%. Точно като в приказката за бълхата, заради която изгорили юргана.
Идеята е в специалния фонд да постъпват 50% от всички наказателни фишове на пътните полицаи и 7 на сто от приходите от продажба на винетки, уточни Мирчев. Демек вдигане на цените за шофьорите. Сега вдигат и здравните осигуровки, така че ако някой се притеснява, че държавата не е тръгнала да му прибере и последните пари нека спи спокойно.
Видеонаблюдението е основният метод за контрол на трафика във Франция, Великобритания и редица други страни, аргументира се депутатът. ЕМИ ЗАМИНАВАЙТЕ ТАМ МИРЧЕВ. ВАС ВИ ВОЗИ ДЕПУТАТСКА КОЛА С ХИЛЯДА ПРОПУСКА И ВИ Е ШИРОКО ОКОЛО ВРАТА НА ПЪТЯ.
И понеже е много знаещ и рови из чуждия опит ще му припомним: По решение на Конституционния съд на Германия полицията няма право да заснема регистрационния номер на превозните средства. Дефакто съда лиши немските катаджии от възможността да снимат шофьорите с камери. Според Върховния съд използването на камери е противоконституционно (Амин), тъй като дава прекалено голяма възможност на полицията да се намесва в личния живот на гражданите.
У нас обаче , заради такива като Мирчев ( марксистко-ленинистки останки от комунизма ) под път и над път се монтират камери, къде държавни, къде общински, че вече и частни и никой незнае кой, кога и защо го снима. Да се поучим от немския опит и да спасим поне малко от останалия ни личен живот.
Ето го и популисткия елемент. Според вносителите на законодателните промени с въвеждането на системата ще се увеличи събираемостта от глоби, полицаите нямало да висят по цял ден на пътя, а щели да охраняват детски градини, училища и други социални заведения. (!!!)
Отпадне ли субективният фактор, отпада и възможността да ви искат рушвет, категоричен е Йордан Мирчев. Еми направете всичко роботизирано. Човекът е ненужен. Да сложим и роботи в парламента да не ви плащаме заплатата, за да ни следите. Хубаво, че сте за последен път в парламента, но вредите, които може да нанесете в оставащата година не са малко. Затова се занимаваме с тези ваши лоши предложения.
Ортаците БСП и ДПС (също с титлата либерали) естествено подкрепиха идеята. НДСВ ще организира публично обсъждане на идеите си за безопасно движение по пътищата... Гласуването обаче ще е в парламента. "
http://www.obshtestvo.net/content/view/615/13
Идеята е в специалния фонд да постъпват 50% от всички наказателни фишове на пътните полицаи и 7 на сто от приходите от продажба на винетки, уточни Мирчев. Демек вдигане на цените за шофьорите. Сега вдигат и здравните осигуровки, така че ако някой се притеснява, че държавата не е тръгнала да му прибере и последните пари нека спи спокойно.
Видеонаблюдението е основният метод за контрол на трафика във Франция, Великобритания и редица други страни, аргументира се депутатът. ЕМИ ЗАМИНАВАЙТЕ ТАМ МИРЧЕВ. ВАС ВИ ВОЗИ ДЕПУТАТСКА КОЛА С ХИЛЯДА ПРОПУСКА И ВИ Е ШИРОКО ОКОЛО ВРАТА НА ПЪТЯ.
И понеже е много знаещ и рови из чуждия опит ще му припомним: По решение на Конституционния съд на Германия полицията няма право да заснема регистрационния номер на превозните средства. Дефакто съда лиши немските катаджии от възможността да снимат шофьорите с камери. Според Върховния съд използването на камери е противоконституционно (Амин), тъй като дава прекалено голяма възможност на полицията да се намесва в личния живот на гражданите.
У нас обаче , заради такива като Мирчев ( марксистко-ленинистки останки от комунизма ) под път и над път се монтират камери, къде държавни, къде общински, че вече и частни и никой незнае кой, кога и защо го снима. Да се поучим от немския опит и да спасим поне малко от останалия ни личен живот.
Ето го и популисткия елемент. Според вносителите на законодателните промени с въвеждането на системата ще се увеличи събираемостта от глоби, полицаите нямало да висят по цял ден на пътя, а щели да охраняват детски градини, училища и други социални заведения. (!!!)
Отпадне ли субективният фактор, отпада и възможността да ви искат рушвет, категоричен е Йордан Мирчев. Еми направете всичко роботизирано. Човекът е ненужен. Да сложим и роботи в парламента да не ви плащаме заплатата, за да ни следите. Хубаво, че сте за последен път в парламента, но вредите, които може да нанесете в оставащата година не са малко. Затова се занимаваме с тези ваши лоши предложения.
Ортаците БСП и ДПС (също с титлата либерали) естествено подкрепиха идеята. НДСВ ще организира публично обсъждане на идеите си за безопасно движение по пътищата... Гласуването обаче ще е в парламента. "
http://www.obshtestvo.net/content/view/615/13
- Anthony_J
- ентусиаст
-
- Кара: Е61 530xd, LCI
Аз не виждам чак толкова да е лошо това. Със сигурност престъпността ще намалее, както и тарикатите по пътищата. Въобще не съм съгласен, че са 5%. Поне 40% са. Куките ще умрат от глад без рушвети, което също е чудесно. Най-после ще ги принудят да вършат наистина това, за което им се плаща. А че идеята е популистка спор няма. Не винаги обаче популизма е лошо нещо.
- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
- Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo
Anthony_J написа:Аз не виждам чак толкова да е лошо това. Със сигурност престъпността ще намалее, както и тарикатите по пътищата. Въобще не съм съгласен, че са 5%. Поне 40% са. Куките ще умрат от глад без рушвети, което също е чудесно. Най-после ще ги принудят да вършат наистина това, за което им се плаща. А че идеята е популистка спор няма. Не винаги обаче популизма е лошо нещо.
няма лошо ако пътищата ни бяха пътища,а не да си на магистралата и колата ти да подскача по нагънатия асфалт или пък да правиш комбо серий по дупките

Първо да постегнат пътната мрежа пък после да слагат камери

- ACCELERATOR
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34
- Мечтае да кара: E34
Anthony_J написа:Аз не виждам чак толкова да е лошо това. Със сигурност престъпността ще намалее, както и тарикатите по пътищата. Въобще не съм съгласен, че са 5%. Поне 40% са. Куките ще умрат от глад без рушвети, което също е чудесно. Най-после ще ги принудят да вършат наистина това, за което им се плаща. А че идеята е популистка спор няма. Не винаги обаче популизма е лошо нещо.

Чак по ВСИЧКИ пътища - едва ли е възможно да се сложат камери. Достатъчно е само по най-натоварените. А и мисля, че е наложително. Всеки знае какво е като тръгне към морето по пътя София-Бургас. Пък и разхода ми ще падне с около 50 %

- body
-
-
- Кара: E90 330xd
- Детайли за колата: Черен фолиран седан.
Ами че ходи на море с влака бе колега
Тъкмо и на мен ще ми се спестят доста нерви от такива дето карат със 70 за по икономично и със 100-110 по магистралата пак за по икономично.И пак за по икономично като видят че някой ги изпреварва пак за по икономично не намалят а се врат пред него.
АМАН ОТ ИКОНОМИСТИ!!! Икономията майка на мизерията.

Тъкмо и на мен ще ми се спестят доста нерви от такива дето карат със 70 за по икономично и със 100-110 по магистралата пак за по икономично.И пак за по икономично като видят че някой ги изпреварва пак за по икономично не намалят а се врат пред него.
- Sharo
- старши ентусиаст
-
- Кара: или поне се учи ежедневно
- Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М
аве са ние си караме в извънредно опсна среда ...
то не са дупки то не са тесни пътища .. та ние нямаме нито една нормална магистрала ... камери ще слагат ... и кво ще стане освен, че ще изперат някое милионче ... бай Митьо шак ще си ръга с каруцата по пътя.. бай мангал пак ще задръства крастовишата с двуконото (тва спешал модел, на еднокона каруца)
смешници ...
то не са дупки то не са тесни пътища .. та ние нямаме нито една нормална магистрала ... камери ще слагат ... и кво ще стане освен, че ще изперат някое милионче ... бай Митьо шак ще си ръга с каруцата по пътя.. бай мангал пак ще задръства крастовишата с двуконото (тва спешал модел, на еднокона каруца)
смешници ...
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола
Хайде да покараме малко кола
- t060
- ентусиаст
-
- Кара: Без книжка.
- Мечтае да кара: Тунинг Голф 2-ка с PK номер.
- Детайли за колата: Ускорител на елементарни частици.
- Vlados
- с две лица
-
- Кара: на задно предаване
- ka4i
- ентусиаст
-
- Кара: Е46 touring
VesoPesaW123 написа:Anthony_J написа:Аз не виждам чак толкова да е лошо това. Със сигурност престъпността ще намалее, както и тарикатите по пътищата. Въобще не съм съгласен, че са 5%. Поне 40% са. Куките ще умрат от глад без рушвети, което също е чудесно. Най-после ще ги принудят да вършат наистина това, за което им се плаща. А че идеята е популистка спор няма. Не винаги обаче популизма е лошо нещо.
няма лошо ако пътищата ни бяха пътища,а не да си на магистралата и колата ти да подскача по нагънатия асфалт или пък да правиш комбо серий по дупките![]()
Първо да постегнат пътната мрежа пък после да слагат камери
Колегата говори вместо мен.
- ACCELERATOR
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34
- Мечтае да кара: E34
body написа:Ами че ходи на море с влака бе колега![]()
Не ме познаваш, така че не ми казвай с какво да ходя до морето, и как да ходя..

Точно аз съм безкрайно далече от икономичното каране, а най обичам, когато магистралните гъзари ми дишат саждите по някой по-крив планински път

Та проблема не е толкова в скоростта, колкото в неправилните изпреварвания. Аман от тарикати, тръгващи да изпреварват колона от 20-30 коли, с надеждата като изкочи ТИР отсреща, някой от колоната да бъде така добър да ги пусне обратно. Като нямаш нерви колега, пътувай с влака

Колкото за камерите - аз по-скоро съм за това, да се монтира камера във всяка полицейска кола, както е в САЩ, която да работи постоянно. Ето по този начин ще се избегне корупцията със сигурност.
- paparazzo
- кандидат ентусиаст
-
ACCELERATOR написа:да се монтира камера във всяка полицейска кола
-единственното грамотно решение ама се дърпат щот после нема кинта

-иначе защо се учудвате БГ винаги е била полицейска държава-такава и ще бъде-та идейката за камера и в спалнята е резонна...

- D3BEP
- старши ентусиаст
-
Ае камерите са ясни, те трябва да дойдат.
Корупцията няма да махнат, но ше махнат изнудването.
Щото сега аз като искам да карам като идиот, па ше си карам. Щото и аз съм икономист, а и търговец, и знам, че спрат ли ме полицаите, ше има пазарлък. Че и половин нахапана вафла да имам в колата, ония па моат да я вземат за да я доядат, па аз да се отървем...
А корупцията ше се измести към затваряне на очите за записи на определени хора... Високите нива на корупция - но как да е.
Верно е, ще се улесни работата на полицаите, а шофьорите сами ше почнат да карат по - нормално. Като няма пазарлък.
Само че наболелите проблеми са:
1. Трафика
2. Лошите пътища
3. Неправилна, лоша регулация или несъответсвия на пътната организация и нуждите на пътя
4. Ненавременна и недакватна намеса на полицията при технически проблеми, задръствания и тем подобни.
И оттам нататък вече автопроизшествията.
Защото аз всичките случаи на блъснат пешеходец, които знам, все са на места, които са за сфетофар, а няма. Едното взе вече 4 жертви, една подир друга ,все млади хора, а уважаваният Кмет си прай пиара.
Верно е, има и безотговорност.
Но трябва да се прави разлика между персоналната и държавноорганизираната безотговорност. Втората се лекува с лечение на държавата, не на гражданите.
Нашата от кои е, не знам, обаче гледам ,че коментираме това емен емен на същия ден, когато един тулуб го пуснаха за втори път с условна присъда задето пиян, с превишена скорост, на забранен за изпреварване участък, в насрещното уби две деца. Или 1,9 деца.
И каза, че много го е грижа, а нищо не направи.
Държавата направи същото.
А сега искаме парите на данъкоплатеца да отидат за съвсем косвени и странични простотии. Ами... да се организираме и да направим фирма за камери за наблюдение. Барем изкараме некой лев...
Корупцията няма да махнат, но ше махнат изнудването.
Щото сега аз като искам да карам като идиот, па ше си карам. Щото и аз съм икономист, а и търговец, и знам, че спрат ли ме полицаите, ше има пазарлък. Че и половин нахапана вафла да имам в колата, ония па моат да я вземат за да я доядат, па аз да се отървем...
А корупцията ше се измести към затваряне на очите за записи на определени хора... Високите нива на корупция - но как да е.
Верно е, ще се улесни работата на полицаите, а шофьорите сами ше почнат да карат по - нормално. Като няма пазарлък.
Само че наболелите проблеми са:
1. Трафика
2. Лошите пътища
3. Неправилна, лоша регулация или несъответсвия на пътната организация и нуждите на пътя
4. Ненавременна и недакватна намеса на полицията при технически проблеми, задръствания и тем подобни.
И оттам нататък вече автопроизшествията.
Защото аз всичките случаи на блъснат пешеходец, които знам, все са на места, които са за сфетофар, а няма. Едното взе вече 4 жертви, една подир друга ,все млади хора, а уважаваният Кмет си прай пиара.
Верно е, има и безотговорност.
Но трябва да се прави разлика между персоналната и държавноорганизираната безотговорност. Втората се лекува с лечение на държавата, не на гражданите.
Нашата от кои е, не знам, обаче гледам ,че коментираме това емен емен на същия ден, когато един тулуб го пуснаха за втори път с условна присъда задето пиян, с превишена скорост, на забранен за изпреварване участък, в насрещното уби две деца. Или 1,9 деца.
И каза, че много го е грижа, а нищо не направи.
Държавата направи същото.
А сега искаме парите на данъкоплатеца да отидат за съвсем косвени и странични простотии. Ами... да се организираме и да направим фирма за камери за наблюдение. Барем изкараме некой лев...
- paparazzo
- кандидат ентусиаст
-
- asasin18
- ентусиаст
-
- Кара: е70 sd
Anthony_J написа:Куките ще умрат от глад без рушвети, което също е чудесно. Най-после ще ги принудят да вършат наистина това, за което им се плаща.

Снимките от камери се също се оправят

А относно идеята то тя е ИДИОТСКА.
Трябва да има пътища, а чак след това могът да говорят за закон за движение по ПЪТИЩАТА

оф.
В четвъртак си взех 7цата, още същия ден след като натресох 1 зверска дупка скъсах 2те десни гуми, а те са РЪНФЛАТ. Смятайте за какви пътища става въпрос.

18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2