БМВ 318 IS-Мнения за озвучаване?

Или всичките неща, които можем да натъпчем в един автомобил.

Модератор: Icco

кандидат ентусиаст
Аватар

БМВ 318 IS-Мнения за озвучаване?

Мнение от roki77 » 03 Май 2008, 10:34

Здравейте колеги. Ето компонентите които съм избрал. Колоните и баса ще бъдат монтирани на задната кора. Подходящ ли е баса за монтиране на задна кора? Усилвателя ще захрани ли добре този бас?
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Ум умува, Ум царува, Ум патки пасе

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: БМВ 318 IS-Мнения за озвучаване?

Мнение от poweramper » 04 Май 2008, 12:18

Здравей, този модел не е за free air монтаж, т.е трябва да му се прави кутия, само тогава ще усетиш истинските му възможности. Имайки предвид, че говорителя е за SPL маниаци, може би трябва да се огледаш за друг усилвател. Това е при условие, че мислиш да ходиш по car audio състезания. Иначе и с този амп голямото бум бум е гарантирано.

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: БМВ 318 IS-Мнения за озвучаване?

Мнение от roki77 » 04 Май 2008, 14:47

poweramper написа:Здравей, този модел не е за free air монтаж, т.е трябва да му се прави кутия, само тогава ще усетиш истинските му възможности. Имайки предвид, че говорителя е за SPL маниаци, може би трябва да се огледаш за друг усилвател. Това е при условие, че мислиш да ходиш по car audio състезания. Иначе и с този амп голямото бум бум е гарантирано.

А този модел подходящ ли е за кора?
Изображение

Колоните ще бъдат тези-Pioneer TS-A2511 25cm Coaxial 3-way Speakers .
Изображение
Имах 20см. същия модел и свириха и в петте ми коли. Този модел е номер едно завинаги ,ВЕРВАЙТЕ МИ. Достта пъти са ме питали дали имам бас , ма нямам.Който иска супер колони това е истината!!! Май си ги спряли от производство защото трудно се намират. Четири години свириха на макс и никакъв проблем. Колегата на който ги продадох продължава да им се кефи!!!

А за този какво ще кажете-KICKER Subwoofer SOLO-BARIC L5 S10L52.

Изображение

Няма да ходя на съзтезания, за собствен кеф е!?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини

Мнение от DirtySouth » 04 Май 2008, 15:30

Не е подходящ за кора ! Много грешно си се насочил колега

Бих те насочил да не слагаш на кората басса ;)

Едни добри 13ки отпред компонент + елипси на кората бас в жагажника така напревен че бассрефлекса да е изкаран на кората и всичко това на Драгстер ! + евтино кондензаторче и усилвателите вече зависи от бюджета
I'm slowly drifting
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от poweramper » 04 Май 2008, 16:23

И двата модела не са за free air. Pioneer слагат индекс F (идва от free air) в името на модела, така можеш да ги познаеш най-лесно. Ето един пример: http://www.avitel-bg.com/?PageID=11&RecordID=53

В момента имам subwoofer в багажника, но мисля да го местя на кората. За седан това е най-доброто решение. Кората обаче трябва да се препрява или да се прави нова, защото ще дрънчи много.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от roki77 » 04 Май 2008, 17:00

poweramper написа:И двата модела не са за free air. Pioneer слагат индекс F (идва от free air) в името на модела, така можеш да ги познаеш най-лесно. Ето един пример: http://www.avitel-bg.com/?PageID=11&RecordID=53

В момента имам subwoofer в багажника, но мисля да го местя на кората. За седан това е най-доброто решение. Кората обаче трябва да се препрява или да се прави нова, защото ще дрънчи много.

Благодаря за съветите. Наистина смятам да направя кора и на нея да сложа баницата. Какъв материал ще ми препоръчате да използвам, ПДЧ ИЛИ МДФ? И как да избера мощността на баса да отговаря на тази на усилвателя , за да може да го захрани добре. Смятам да използвам цифров усилвател за баса. Доколкото съм запознат те имат доста по ниска консумация на енергия.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от poweramper » 04 Май 2008, 17:43

roki77 написа:
poweramper написа:И двата модела не са за free air. Pioneer слагат индекс F (идва от free air) в името на модела, така можеш да ги познаеш най-лесно. Ето един пример: http://www.avitel-bg.com/?PageID=11&RecordID=53

Благодаря за съветите. Наистина смятам да направя кора и на нея да сложа баницата. Какъв материал ще ми препоръчате да използвам, ПДЧ ИЛИ МДФ? И как да избера мощността на баса да отговаря на тази на усилвателя , за да може да го захрани добре. Смятам да използвам цифров усилвател за баса. Доколкото съм запознат те имат доста по ниска консумация на енергия.

Забрави за ПДЧ-то. С двете ръце съм за МДФ. Като още един вариант може да се ползва шперплат, от който се правят кофражни платна. Има го с различна дебелина, дори си мисля, че това е може би най-добрия вариант.
Относно мощностите - ако си вземеш по-мощен усилвател, няма да ти се налага да го увеличаваш на макс и да изкривяваш сигнала.
Ако е с по-малка мощност, но пък нямаш желание да надуваш музиката, значи пак си ОК. Всичко е строго индивуално. Все пак бих ти дал съвет мощността на усилвателя да е малко по-голяма от тази на говорителя.
И винаги гледай каква е чувствителността на един говорител (sensitivity, измерва се във 1W/1m).

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от DirtySouth » 04 Май 2008, 18:33

Бас ловя че 2 фрее еър говорители на кората не свирят колкото един качествен в басс бокс с релефекс изкаран на кората ;)
I'm slowly drifting
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от poweramper » 04 Май 2008, 18:48

DirtySouth написа:Бас ловя че 2 фрее еър говорители на кората не свирят колкото един качествен в басс бокс с релефекс изкаран на кората ;)

Хмм.. Не съм сигурен за това.

Колегата е решил да монтира говорителя на кората, затова обсъждаме варианта за free air. А пък ако говорителите са в кутии и са на кората ще свирят по-добре от твоя вариант. Съгласен ли си? ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от roki77 » 04 Май 2008, 18:53

poweramper написа:
DirtySouth написа:Бас ловя че 2 фрее еър говорители на кората не свирят колкото един качествен в басс бокс с релефекс изкаран на кората ;)

Хмм.. Не съм сигурен за това.

Колегата е решил да монтира говорителя на кората, затова обсъждаме варианта за free air. А пък ако говорителите са в кутии и са на кората ще свирят по-добре от твоя вариант. Съгласен ли си? ;)

Аз съм съгласен. По този начин мога да сложа бас който ще изстреля задния празорец в орбита :mhihi: . Но как да оплътня така добре между кората и кутията?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 325tds

Мнение от suravia » 04 Май 2008, 19:24

:yes:
Облицовки на сгради с ал.композитни панели(etalbond)
Изображение Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от poweramper » 04 Май 2008, 20:16

roki77 написа: Но как да оплътня така добре между кората и кутията?

Ще трябва да се прави кутия с по-нестандартна форма за целта + виброизолация.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от roki77 » 05 Май 2008, 9:38

poweramper написа:
roki77 написа: Но как да оплътня така добре между кората и кутията?

Ще трябва да се прави кутия с по-нестандартна форма за целта + виброизолация.

А какъв материал да използвам за виброизолация??? :help:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от DirtySouth » 05 Май 2008, 14:12

За първи път чувам за виброизолация ... Колега послушай ме това е най-добрия и лесен и евтин варянт ... Само да ти кажа с моя смешен pioneer за 150 лева надсвирвам 2 говорителя на кората на MTX по 200 лева парчето ... Просто погледни в домашното аудио където всичко е измислено много преди Кар Аудиото има ли говорители където да не са в кутия ? да не ползват Обем ?
I'm slowly drifting
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от poweramper » 05 Май 2008, 14:25

DirtySouth написа:За първи път чувам за виброизолация ...

Става въпрос за Dymanat и други подобни, за да не дрънчи желязото.

DirtySouth написа:Просто погледни в домашното аудио където всичко е измислено много преди Кар Аудиото има ли говорители където да не са в кутия ? да не ползват Обем ?

Малко уточнение - free air говорителя ползва обем и този обем е самия багажник.

Следваща

Назад към Car аудио и видео