БМВ 318 IS-Мнения за озвучаване?
Модератор: Icco
35 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- roki77
- кандидат ентусиаст
-
БМВ 318 IS-Мнения за озвучаване?
Здравейте колеги. Ето компонентите които съм избрал. Колоните и баса ще бъдат монтирани на задната кора. Подходящ ли е баса за монтиране на задна кора? Усилвателя ще захрани ли добре този бас?

Ум умува, Ум царува, Ум патки пасе
- poweramper
- кандидат ентусиаст
-
Re: БМВ 318 IS-Мнения за озвучаване?
Здравей, този модел не е за free air монтаж, т.е трябва да му се прави кутия, само тогава ще усетиш истинските му възможности. Имайки предвид, че говорителя е за SPL маниаци, може би трябва да се огледаш за друг усилвател. Това е при условие, че мислиш да ходиш по car audio състезания. Иначе и с този амп голямото бум бум е гарантирано.
- roki77
- кандидат ентусиаст
-
Re: БМВ 318 IS-Мнения за озвучаване?
poweramper написа:Здравей, този модел не е за free air монтаж, т.е трябва да му се прави кутия, само тогава ще усетиш истинските му възможности. Имайки предвид, че говорителя е за SPL маниаци, може би трябва да се огледаш за друг усилвател. Това е при условие, че мислиш да ходиш по car audio състезания. Иначе и с този амп голямото бум бум е гарантирано.
А този модел подходящ ли е за кора?

Колоните ще бъдат тези-Pioneer TS-A2511 25cm Coaxial 3-way Speakers .

Имах 20см. същия модел и свириха и в петте ми коли. Този модел е номер едно завинаги ,ВЕРВАЙТЕ МИ. Достта пъти са ме питали дали имам бас , ма нямам.Който иска супер колони това е истината!!! Май си ги спряли от производство защото трудно се намират. Четири години свириха на макс и никакъв проблем. Колегата на който ги продадох продължава да им се кефи!!!
А за този какво ще кажете-KICKER Subwoofer SOLO-BARIC L5 S10L52.

Няма да ходя на съзтезания, за собствен кеф е!?
- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
- Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини
Не е подходящ за кора ! Много грешно си се насочил колега
Бих те насочил да не слагаш на кората басса
Едни добри 13ки отпред компонент + елипси на кората бас в жагажника така напревен че бассрефлекса да е изкаран на кората и всичко това на Драгстер ! + евтино кондензаторче и усилвателите вече зависи от бюджета
Бих те насочил да не слагаш на кората басса

Едни добри 13ки отпред компонент + елипси на кората бас в жагажника така напревен че бассрефлекса да е изкаран на кората и всичко това на Драгстер ! + евтино кондензаторче и усилвателите вече зависи от бюджета
I'm slowly drifting

- poweramper
- кандидат ентусиаст
-
И двата модела не са за free air. Pioneer слагат индекс F (идва от free air) в името на модела, така можеш да ги познаеш най-лесно. Ето един пример: http://www.avitel-bg.com/?PageID=11&RecordID=53
В момента имам subwoofer в багажника, но мисля да го местя на кората. За седан това е най-доброто решение. Кората обаче трябва да се препрява или да се прави нова, защото ще дрънчи много.
В момента имам subwoofer в багажника, но мисля да го местя на кората. За седан това е най-доброто решение. Кората обаче трябва да се препрява или да се прави нова, защото ще дрънчи много.
- roki77
- кандидат ентусиаст
-
poweramper написа:И двата модела не са за free air. Pioneer слагат индекс F (идва от free air) в името на модела, така можеш да ги познаеш най-лесно. Ето един пример: http://www.avitel-bg.com/?PageID=11&RecordID=53
Благодаря за съветите. Наистина смятам да направя кора и на нея да сложа баницата. Какъв материал ще ми препоръчате да използвам, ПДЧ ИЛИ МДФ? И как да избера мощността на баса да отговаря на тази на усилвателя , за да може да го захрани добре. Смятам да използвам цифров усилвател за баса. Доколкото съм запознат те имат доста по ниска консумация на енергия.
- poweramper
- кандидат ентусиаст
-
roki77 написа:poweramper написа:И двата модела не са за free air. Pioneer слагат индекс F (идва от free air) в името на модела, така можеш да ги познаеш най-лесно. Ето един пример: http://www.avitel-bg.com/?PageID=11&RecordID=53
Благодаря за съветите. Наистина смятам да направя кора и на нея да сложа баницата. Какъв материал ще ми препоръчате да използвам, ПДЧ ИЛИ МДФ? И как да избера мощността на баса да отговаря на тази на усилвателя , за да може да го захрани добре. Смятам да използвам цифров усилвател за баса. Доколкото съм запознат те имат доста по ниска консумация на енергия.
Забрави за ПДЧ-то. С двете ръце съм за МДФ. Като още един вариант може да се ползва шперплат, от който се правят кофражни платна. Има го с различна дебелина, дори си мисля, че това е може би най-добрия вариант.
Относно мощностите - ако си вземеш по-мощен усилвател, няма да ти се налага да го увеличаваш на макс и да изкривяваш сигнала.
Ако е с по-малка мощност, но пък нямаш желание да надуваш музиката, значи пак си ОК. Всичко е строго индивуално. Все пак бих ти дал съвет мощността на усилвателя да е малко по-голяма от тази на говорителя.
И винаги гледай каква е чувствителността на един говорител (sensitivity, измерва се във 1W/1m).
- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
Бас ловя че 2 фрее еър говорители на кората не свирят колкото един качествен в басс бокс с релефекс изкаран на кората 

I'm slowly drifting

- poweramper
- кандидат ентусиаст
-
DirtySouth написа:Бас ловя че 2 фрее еър говорители на кората не свирят колкото един качествен в басс бокс с релефекс изкаран на кората
Хмм.. Не съм сигурен за това.
Колегата е решил да монтира говорителя на кората, затова обсъждаме варианта за free air. А пък ако говорителите са в кутии и са на кората ще свирят по-добре от твоя вариант. Съгласен ли си?

- roki77
- кандидат ентусиаст
-
poweramper написа:DirtySouth написа:Бас ловя че 2 фрее еър говорители на кората не свирят колкото един качествен в басс бокс с релефекс изкаран на кората
Хмм.. Не съм сигурен за това.
Колегата е решил да монтира говорителя на кората, затова обсъждаме варианта за free air. А пък ако говорителите са в кутии и са на кората ще свирят по-добре от твоя вариант. Съгласен ли си?
Аз съм съгласен. По този начин мога да сложа бас който ще изстреля задния празорец в орбита

- suravia
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 325tds
DirtySouth написа:Бас ловя че 2 фрее еър говорители на кората не свирят колкото един качествен в басс бокс с релефекс изкаран на кората

Облицовки на сгради с ал.композитни панели(etalbond)

- poweramper
- кандидат ентусиаст
-
roki77 написа: Но как да оплътня така добре между кората и кутията?
Ще трябва да се прави кутия с по-нестандартна форма за целта + виброизолация.
- roki77
- кандидат ентусиаст
-
poweramper написа:roki77 написа: Но как да оплътня така добре между кората и кутията?
Ще трябва да се прави кутия с по-нестандартна форма за целта + виброизолация.
А какъв материал да използвам за виброизолация???

- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
За първи път чувам за виброизолация ... Колега послушай ме това е най-добрия и лесен и евтин варянт ... Само да ти кажа с моя смешен pioneer за 150 лева надсвирвам 2 говорителя на кората на MTX по 200 лева парчето ... Просто погледни в домашното аудио където всичко е измислено много преди Кар Аудиото има ли говорители където да не са в кутия ? да не ползват Обем ?
I'm slowly drifting

- poweramper
- кандидат ентусиаст
-
DirtySouth написа:За първи път чувам за виброизолация ...
Става въпрос за Dymanat и други подобни, за да не дрънчи желязото.
DirtySouth написа:Просто погледни в домашното аудио където всичко е измислено много преди Кар Аудиото има ли говорители където да не са в кутия ? да не ползват Обем ?
Малко уточнение - free air говорителя ползва обем и този обем е самия багажник.
35 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3