Съвет за кредит!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 29 Апр 2008, 16:33

Ти ги накарай да ти покажат плана на вноските през годините, мани ги лихвените проценти ;)

ентусиаст
Аватар

Мнение от bobi_maxo » 29 Апр 2008, 16:43

На АЛФАБАНК за 5 години връщаш от 20000лв. :arrow: 25000лв
Което ми се вижда добре, показаха ми го нагледно написано на лист!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 29 Апр 2008, 16:45

bobi_maxo написа:Благодаря на всички, за сега въпроса остава висящ!
SKISA и на мен не ми се иска да взимам, но ми предстои отваряне на "сладък" обект, и ми трябват пари за първоначално пълно зареждане.
Очаквам още мнения, но ако може по-конкретни!
Ето един пример: СИБАНК със ипотека до 80% от стойноста на имота, без доказан доход 11% в лева Г.Л.П. и 10% в евро.
АЛФАБАНК потребителски без доказан доход до 20000лв., без гаранти, за 3, 5 или 8 години 10%!

Айде кажете каква е тая разлика?! Аз ли нещо не разбирам или те! :dunno:

Аз ти писах Боби.
Очите на 4 за скрити изненадки.
Видове изненадки:
Лихвата толкова за първия период, демек за първата година.
Такса за управление на кредита - до 1% годишно, всичк ибанки я имат, питай каква е и внимавай, може и да я наричат по друг начин.
Такса за разглеждане и одобрение на кредита.
Такса за откриване на фирмена сметка - кредит се превежда само по сметка.
Такса за управление на фирмена сметка.
Такса за закриване на сметката - след като си погасиш кредита и не искаш вече да й плащаш годишните такси.
Разлики от 1% при по - лесен кредит трябва да те правят много подозрителен. Те могат да ти пишат 10% а с тарикатлък да ти изстискат 15, а ако има хитрини като "само за първия период" - даже и повече.
Отделно някои банки ти прехвърлят азходите по нотариални заверки и оценка на ипотекираният имот.
Така че не бързай да се хвърляш на първото, коеот са написали с 1% надолу, а и зависи какви документи и гаранции ще ти искат. Без доказан доход все още не значи "даваме кредити на око".

Тея хитринки често не ти ги калкулират в кредитния калкулатор, така че внимавай, питай.

ПП. Сега се сещам:
Питай и КАК СЕ ПРОМЕНЯ ЛИХВАТА.
Съгласно последния закон банките могат едностранно да ти преформулират лихвата при промяна в ОЛП. Вече е въпрос, някои работят с някакъв софийски БОР, някои с ЛИБОР, трети директно с ОЛП, н ое важно как ти променят лихвата по кредита и в какви случаи. До сега последните години ОЛП само се качва, рядко пада.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от paxaH » 29 Апр 2008, 17:40

Аз един съвет мога да ти дам.
Ако мислиш че ще спечелиш, няма какво да те притеснява кредита. Все пак рискуваш с чужди пари, нали?
Ако нещата се провалят, винаги може да го предоговориш и да го разсрочиш за 5, 10, 35 години дори и вноската ще ти е около 300 лв.
Кредит най - лесно се взима когато познаваш някои. Има някои тънкости, но не са фатални.
За мен Райфайзен са много добри. Ако имаш фирма, която е с история минимум 6 месеца, не си на загуба през 2007 г. (видно от данъчната ти декларация) и си плащаш редовно осигуровките може да вземеш до 60 000 лв. кредит.
И отново ще се повторя. Лихвата не е важна. Важно е колко ще спечелиш ти. И за сравнение към лихвените проценти отчети и инфлацията, която е официално 13,2%, а неофициално над 20%.
Селото се оказа точно във града

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 29 Апр 2008, 17:46

Потребителски в ОББ -

Условия на Потребителски кредит ОББ?

До 20 000 лв.:

Обезпечение: поръчители - до 2 физически лица или юридическо лице, а именно:
Без поръчител - до 10 000 лева
1 поръчител - от 10 000 до 15 000 лв.;
2 поръчители - от 15 000 до 20 000 лв
Максимален срок: 8 години;
лихвен процент с 1 или 2 поръчители : 12,75%
лихвен процент без поръчител : 15,25%
Промоционална такса за управление : 2.00%
Без ограничение - в зависимост от размера на обезпечението:

Обезпечение: залог върху вземане - депозит в ОББ или ДЦК;
Максимален срок: 10 години;
Лихвен процент: 7,75%

Ипотечен ОББ -

Срещу какво обезпечение получавате кредита?

Ипотека на имота.

Каква лихва заплащате за ползване на кредита?

За покупка или строителство, без промоционален период: 7.70%
За покупка или строителство, с промоционален период: 1.5% за първата година и 8.45% за остатъчния перид
За ремонти рекострукция, без промоционален период: 8.70%
За ремонти рекострукция, с промоционален период: 2.5% за първата година и 9.75% за остатъчния период

Кой прави оценката на имота?

Лицензирана фирма, с която ОББ има сключен договор

Какви са основните характеристики на кредита?

Минимален размер: 15 000 лева
Максимален размер: 500 000 лева
Вид валута: Лева
Максимален срок за издължаване на кредита: до 35 години"

Тия 10% на Алфа много малко ми се виждат, със сигурност има нещо с "дребен шрифт", което ще разбереш при подписване да договора чак... :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 29 Апр 2008, 17:50

абе колеги вси4ките са еднакви заебетеги колега моя съвет е която банка е наи-близо до вас там
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

д

Мнение от irkum » 30 Апр 2008, 14:33

В дск всичко е преебано. Аз вече се напатих, безумно е да съществува такава банка. Ако някой се интересува защо да ходи да види как работят мишките. Така че съвет- само не ДСК.
ШЕ РАЗБЕРЕШ!!!
Изображение

ентусиаст
Аватар

Re: д

Мнение от GVT » 30 Апр 2008, 18:47

irkum написа:В дск всичко е преебано. Аз вече се напатих, безумно е да съществува такава банка. Ако някой се интересува защо да ходи да види как работят мишките. Така че съвет- само не ДСК.

Имали още такава банка? :mhihi: Тия са най големите мизерници и 90% от персонала идея си нямат от банка.Първи случай,отивам в банката и искам да изтегля 15 хил.,тая овца срещу мене ми хвърля един лист и ми вика да напиша искане за следващия ден :shock: Почвам едни бесни скандали ,как така не мога да си изтегля веднага пари от моята сметка а и не търся 15 милиона.Втори и последен случай,отивам да направя една справка за едни пари.Часа е 12.10 никъде не пище ,че има обедна почивка,от всички гишета само две работят и навалица фул.Изчаквам си реда най културно около 45 минути и когато сядам срещу лелката и обяснявам за какво иде реч тая почна да ми прави физиономии ,че имала страшно много работа и не можела да ми обърне внимание.побеснях ,вдигам грандиозен скандал с много цветни псувни ,тоя клепчо охраната извика полицията ,че го беше страх.На шефката на клона и обявих,,че до два часа искам парите от цялата сметка на тезгяха и да приключваме спора.на другия ден пускам жалба до шефката на ДСК за България копие до човешки ресурси и до някой друг ама не помня.Обяснявам и случая и ги моля да си погледнат охранителните камери да видят колко съм чакал.След месец получава отговор ,че тяхната служителка се държала превъзходно и е нямало никакъв проблем.Е п**** ви майчина ,има още десет банки които чакат такива като мен.В момента съм в Уникредит Булбанк и не мога да се оплача от нищо.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: на бира и кебапчета
Мечтае да кара: М6-ца кабрио

Мнение от alexsch » 30 Апр 2008, 21:17

колега, вземи лихвени планове и сравнявай- има много АМА МНОГО голямо значение как се начислява лихвата и как погашенията по главницата. единия вариант е погашенитя по главницата да намаляват а лахвата да расте (в абсолйтна сума) така че вноските като яло остават равни за периода на кредита. втория вариант е лихда да се начислява само върхо непогасения остатък- те.е вноските намаляват във времето тъй като погжашенията по главницата са ти константа а намалява дължимата сума като лихва. за мен втория вариант е по-изгоден. виж също така и такси и комисионни, защото често пъти те обръщат колата!
за мен най-добре са били антиципативните кредитни схеми, предлагани от вякои банки, но за съжаление в БГ няма такива схеми

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 30 Апр 2008, 22:04

alexsch написа:колега, вземи лихвени планове и сравнявай- има много АМА МНОГО голямо значение как се начислява лихвата и как погашенията по главницата. единия вариант е погашенитя по главницата да намаляват а лахвата да расте (в абсолйтна сума) така че вноските като яло остават равни за периода на кредита. втория вариант е лихда да се начислява само върхо непогасения остатък- те.е вноските намаляват във времето тъй като погжашенията по главницата са ти константа а намалява дължимата сума като лихва. за мен втория вариант е по-изгоден. виж също така и такси и комисионни, защото често пъти те обръщат колата!
за мен най-добре са били антиципативните кредитни схеми, предлагани от вякои банки, но за съжаление в БГ няма такива схеми

Аз му го казах това, анюитетни вноски и намаляващ остатък, но кредит с намаляващ остатък обикновено банките по - трудно дават, особено за големи суми.
Крайният резултат от него: вноската ще ти е най - голяма първият месец и най - малка последният.
Като цена на кредита обаче ще ти дойде с 1-2 процента по - евтино при равна лихва с анюитетите.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от margit0 » 01 Май 2008, 9:43

:OT: кажи къде ще е магазинчето,че да дойдем да си закупим по нещо ;)

ентусиаст
Аватар

Мнение от bobi_maxo » 01 Май 2008, 10:48

margit0 написа::OT: кажи къде ще е магазинчето,че да дойдем да си закупим по нещо ;)

Да се надяваме че до тогава темата ще е отключена( аз все още не съм взел "пара"!) и ще споделя къде е. ;)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 M52B20 96 coupe

Мнение от The Shadow » 01 Май 2008, 12:28

Колега ти не уточни потребителски кредит ли искаш или ипотечен, защото видях някъде за обезпечение да говориш.
Значи в Алфа банк си задължително с доказан доход - за тях е важен САМО осигурителният ти доход - тои е основа за кредитоспособноста ти. В Алфа банк лихвата по потреботелски кредит е 10.5 %. Горещо ти препоръчвам работа с тях - мн коректни са.
ОББ също ти вършат работа на 14.25 % - имат скоринг система и ако я познаваш взимането на кредит не ти е мн трудно :)
Пощенска банка - лихва 14.45 % на потребителски кредит. Сравнително лесно дават - не е проблем да се работи с тях.
Ако имаш стар потребителски кредит ти препоръчвам да пробваш новият продукт на Пиреос - "Половин лихва". Продукта им е следният - те рефинансират старият ти кредит/и на лихва 10.5% като след първата 1/3 от периода лихвата ти автоматично пада на половина - целта е друга банка да не рефинансира кредита ти в Пиреос.

От подписа ти виждам че си от Сф и вероятно от Изток - и аз живея там. Може да ми се обадиш да ти помогна с кредита. отговарям на 0888912600, 0897912600, 0878912500 - Иван Камбуров.

П.С. Забравих да ти спомена - кредитен консултант съм и с това се занимавам :)

ентусиаст
Аватар

Мнение от bobi_maxo » 01 Май 2008, 14:08

От София съм, но в Изток ми е работата. Можем да се видим евентуално, виж в подписа ми сайта.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 M52B20 96 coupe

Мнение от The Shadow » 04 Май 2008, 3:13

Може след празниците 8) .
Само бии една шайба :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата