Съвет за кредит!
Модератор: Общи модератори
56 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
- D3BEP
- старши ентусиаст
-
bobi_maxo написа:Благодаря на всички, за сега въпроса остава висящ!
SKISA и на мен не ми се иска да взимам, но ми предстои отваряне на "сладък" обект, и ми трябват пари за първоначално пълно зареждане.
Очаквам още мнения, но ако може по-конкретни!
Ето един пример: СИБАНК със ипотека до 80% от стойноста на имота, без доказан доход 11% в лева Г.Л.П. и 10% в евро.
АЛФАБАНК потребителски без доказан доход до 20000лв., без гаранти, за 3, 5 или 8 години 10%!
Айде кажете каква е тая разлика?! Аз ли нещо не разбирам или те!
Аз ти писах Боби.
Очите на 4 за скрити изненадки.
Видове изненадки:
Лихвата толкова за първия период, демек за първата година.
Такса за управление на кредита - до 1% годишно, всичк ибанки я имат, питай каква е и внимавай, може и да я наричат по друг начин.
Такса за разглеждане и одобрение на кредита.
Такса за откриване на фирмена сметка - кредит се превежда само по сметка.
Такса за управление на фирмена сметка.
Такса за закриване на сметката - след като си погасиш кредита и не искаш вече да й плащаш годишните такси.
Разлики от 1% при по - лесен кредит трябва да те правят много подозрителен. Те могат да ти пишат 10% а с тарикатлък да ти изстискат 15, а ако има хитрини като "само за първия период" - даже и повече.
Отделно някои банки ти прехвърлят азходите по нотариални заверки и оценка на ипотекираният имот.
Така че не бързай да се хвърляш на първото, коеот са написали с 1% надолу, а и зависи какви документи и гаранции ще ти искат. Без доказан доход все още не значи "даваме кредити на око".
Тея хитринки често не ти ги калкулират в кредитния калкулатор, така че внимавай, питай.
ПП. Сега се сещам:
Питай и КАК СЕ ПРОМЕНЯ ЛИХВАТА.
Съгласно последния закон банките могат едностранно да ти преформулират лихвата при промяна в ОЛП. Вече е въпрос, някои работят с някакъв софийски БОР, някои с ЛИБОР, трети директно с ОЛП, н ое важно как ти променят лихвата по кредита и в какви случаи. До сега последните години ОЛП само се качва, рядко пада.
Аз един съвет мога да ти дам.
Ако мислиш че ще спечелиш, няма какво да те притеснява кредита. Все пак рискуваш с чужди пари, нали?
Ако нещата се провалят, винаги може да го предоговориш и да го разсрочиш за 5, 10, 35 години дори и вноската ще ти е около 300 лв.
Кредит най - лесно се взима когато познаваш някои. Има някои тънкости, но не са фатални.
За мен Райфайзен са много добри. Ако имаш фирма, която е с история минимум 6 месеца, не си на загуба през 2007 г. (видно от данъчната ти декларация) и си плащаш редовно осигуровките може да вземеш до 60 000 лв. кредит.
И отново ще се повторя. Лихвата не е важна. Важно е колко ще спечелиш ти. И за сравнение към лихвените проценти отчети и инфлацията, която е официално 13,2%, а неофициално над 20%.
Ако мислиш че ще спечелиш, няма какво да те притеснява кредита. Все пак рискуваш с чужди пари, нали?
Ако нещата се провалят, винаги може да го предоговориш и да го разсрочиш за 5, 10, 35 години дори и вноската ще ти е около 300 лв.
Кредит най - лесно се взима когато познаваш някои. Има някои тънкости, но не са фатални.
За мен Райфайзен са много добри. Ако имаш фирма, която е с история минимум 6 месеца, не си на загуба през 2007 г. (видно от данъчната ти декларация) и си плащаш редовно осигуровките може да вземеш до 60 000 лв. кредит.
И отново ще се повторя. Лихвата не е важна. Важно е колко ще спечелиш ти. И за сравнение към лихвените проценти отчети и инфлацията, която е официално 13,2%, а неофициално над 20%.
Селото се оказа точно във града
- Гост
-
Потребителски в ОББ -
Условия на Потребителски кредит ОББ?
До 20 000 лв.:
Обезпечение: поръчители - до 2 физически лица или юридическо лице, а именно:
Без поръчител - до 10 000 лева
1 поръчител - от 10 000 до 15 000 лв.;
2 поръчители - от 15 000 до 20 000 лв
Максимален срок: 8 години;
лихвен процент с 1 или 2 поръчители : 12,75%
лихвен процент без поръчител : 15,25%
Промоционална такса за управление : 2.00%
Без ограничение - в зависимост от размера на обезпечението:
Обезпечение: залог върху вземане - депозит в ОББ или ДЦК;
Максимален срок: 10 години;
Лихвен процент: 7,75%
Ипотечен ОББ -
Срещу какво обезпечение получавате кредита?
Ипотека на имота.
Каква лихва заплащате за ползване на кредита?
За покупка или строителство, без промоционален период: 7.70%
За покупка или строителство, с промоционален период: 1.5% за първата година и 8.45% за остатъчния перид
За ремонти рекострукция, без промоционален период: 8.70%
За ремонти рекострукция, с промоционален период: 2.5% за първата година и 9.75% за остатъчния период
Кой прави оценката на имота?
Лицензирана фирма, с която ОББ има сключен договор
Какви са основните характеристики на кредита?
Минимален размер: 15 000 лева
Максимален размер: 500 000 лева
Вид валута: Лева
Максимален срок за издължаване на кредита: до 35 години"
Тия 10% на Алфа много малко ми се виждат, със сигурност има нещо с "дребен шрифт", което ще разбереш при подписване да договора чак...

Условия на Потребителски кредит ОББ?
До 20 000 лв.:
Обезпечение: поръчители - до 2 физически лица или юридическо лице, а именно:
Без поръчител - до 10 000 лева
1 поръчител - от 10 000 до 15 000 лв.;
2 поръчители - от 15 000 до 20 000 лв
Максимален срок: 8 години;
лихвен процент с 1 или 2 поръчители : 12,75%
лихвен процент без поръчител : 15,25%
Промоционална такса за управление : 2.00%
Без ограничение - в зависимост от размера на обезпечението:
Обезпечение: залог върху вземане - депозит в ОББ или ДЦК;
Максимален срок: 10 години;
Лихвен процент: 7,75%
Ипотечен ОББ -
Срещу какво обезпечение получавате кредита?
Ипотека на имота.
Каква лихва заплащате за ползване на кредита?
За покупка или строителство, без промоционален период: 7.70%
За покупка или строителство, с промоционален период: 1.5% за първата година и 8.45% за остатъчния перид
За ремонти рекострукция, без промоционален период: 8.70%
За ремонти рекострукция, с промоционален период: 2.5% за първата година и 9.75% за остатъчния период
Кой прави оценката на имота?
Лицензирана фирма, с която ОББ има сключен договор
Какви са основните характеристики на кредита?
Минимален размер: 15 000 лева
Максимален размер: 500 000 лева
Вид валута: Лева
Максимален срок за издължаване на кредита: до 35 години"
Тия 10% на Алфа много малко ми се виждат, със сигурност има нещо с "дребен шрифт", което ще разбереш при подписване да договора чак...

- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
д
В дск всичко е преебано. Аз вече се напатих, безумно е да съществува такава банка. Ако някой се интересува защо да ходи да види как работят мишките. Така че съвет- само не ДСК.
ШЕ РАЗБЕРЕШ!!!

Re: д
irkum написа:В дск всичко е преебано. Аз вече се напатих, безумно е да съществува такава банка. Ако някой се интересува защо да ходи да види как работят мишките. Така че съвет- само не ДСК.
Имали още такава банка?

- alexsch
- ентусиаст
-
- Кара: на бира и кебапчета
- Мечтае да кара: М6-ца кабрио
колега, вземи лихвени планове и сравнявай- има много АМА МНОГО голямо значение как се начислява лихвата и как погашенията по главницата. единия вариант е погашенитя по главницата да намаляват а лахвата да расте (в абсолйтна сума) така че вноските като яло остават равни за периода на кредита. втория вариант е лихда да се начислява само върхо непогасения остатък- те.е вноските намаляват във времето тъй като погжашенията по главницата са ти константа а намалява дължимата сума като лихва. за мен втория вариант е по-изгоден. виж също така и такси и комисионни, защото често пъти те обръщат колата!
за мен най-добре са били антиципативните кредитни схеми, предлагани от вякои банки, но за съжаление в БГ няма такива схеми
за мен най-добре са били антиципативните кредитни схеми, предлагани от вякои банки, но за съжаление в БГ няма такива схеми
- D3BEP
- старши ентусиаст
-
alexsch написа:колега, вземи лихвени планове и сравнявай- има много АМА МНОГО голямо значение как се начислява лихвата и как погашенията по главницата. единия вариант е погашенитя по главницата да намаляват а лахвата да расте (в абсолйтна сума) така че вноските като яло остават равни за периода на кредита. втория вариант е лихда да се начислява само върхо непогасения остатък- те.е вноските намаляват във времето тъй като погжашенията по главницата са ти константа а намалява дължимата сума като лихва. за мен втория вариант е по-изгоден. виж също така и такси и комисионни, защото често пъти те обръщат колата!
Аз му го казах това, анюитетни вноски и намаляващ остатък, но кредит с намаляващ остатък обикновено банките по - трудно дават, особено за големи суми.
Крайният резултат от него: вноската ще ти е най - голяма първият месец и най - малка последният.
Като цена на кредита обаче ще ти дойде с 1-2 процента по - евтино при равна лихва с анюитетите.
- The Shadow
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е36 M52B20 96 coupe
Колега ти не уточни потребителски кредит ли искаш или ипотечен, защото видях някъде за обезпечение да говориш.
Значи в Алфа банк си задължително с доказан доход - за тях е важен САМО осигурителният ти доход - тои е основа за кредитоспособноста ти. В Алфа банк лихвата по потреботелски кредит е 10.5 %. Горещо ти препоръчвам работа с тях - мн коректни са.
ОББ също ти вършат работа на 14.25 % - имат скоринг система и ако я познаваш взимането на кредит не ти е мн трудно
Пощенска банка - лихва 14.45 % на потребителски кредит. Сравнително лесно дават - не е проблем да се работи с тях.
Ако имаш стар потребителски кредит ти препоръчвам да пробваш новият продукт на Пиреос - "Половин лихва". Продукта им е следният - те рефинансират старият ти кредит/и на лихва 10.5% като след първата 1/3 от периода лихвата ти автоматично пада на половина - целта е друга банка да не рефинансира кредита ти в Пиреос.
От подписа ти виждам че си от Сф и вероятно от Изток - и аз живея там. Може да ми се обадиш да ти помогна с кредита. отговарям на 0888912600, 0897912600, 0878912500 - Иван Камбуров.
П.С. Забравих да ти спомена - кредитен консултант съм и с това се занимавам
Значи в Алфа банк си задължително с доказан доход - за тях е важен САМО осигурителният ти доход - тои е основа за кредитоспособноста ти. В Алфа банк лихвата по потреботелски кредит е 10.5 %. Горещо ти препоръчвам работа с тях - мн коректни са.
ОББ също ти вършат работа на 14.25 % - имат скоринг система и ако я познаваш взимането на кредит не ти е мн трудно

Пощенска банка - лихва 14.45 % на потребителски кредит. Сравнително лесно дават - не е проблем да се работи с тях.
Ако имаш стар потребителски кредит ти препоръчвам да пробваш новият продукт на Пиреос - "Половин лихва". Продукта им е следният - те рефинансират старият ти кредит/и на лихва 10.5% като след първата 1/3 от периода лихвата ти автоматично пада на половина - целта е друга банка да не рефинансира кредита ти в Пиреос.
От подписа ти виждам че си от Сф и вероятно от Изток - и аз живея там. Може да ми се обадиш да ти помогна с кредита. отговарям на 0888912600, 0897912600, 0878912500 - Иван Камбуров.
П.С. Забравих да ти спомена - кредитен консултант съм и с това се занимавам

- The Shadow
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е36 M52B20 96 coupe
56 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4