Кой е виновен в случая?

Как издухах на старт едно Ferrari...

Модератори: mitaka7, Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на фотосинтеза

Кой е виновен в случая?

Мнение от ineedmoney » 24 Апр 2008, 22:09

Две ленти.Лява позволяваща движение наляво и напред и дясна посволяваща движение надясно и напред. Аз съм в лява лента, а образа е в дясната. И двамата продължихме напред като аз тръгнах по-добре и бях с половин кола пред него. До тук добре обаче на 20 мерта пред него след кръстовището в неговата лента има спрели коли и той решава че ще влезе в мойта лента.Форсира силно напред като той остава с половин кола пред мен и рязко завива в дясната ми броня! Аз намалявам да не се блъснем и свиркам обаче няма на къде пред мен кола зад мен кола от ляво бордюр и бум! :evil: Ония се отърка хубаво в мен!! спирам го и му викам "абе тапанар кво правиш??" а ония вика "ти правило за дясностоящ не знаеш ли" "какъв дясностоящ като няма къде да се свия бе" теглих му една майна и си трагнах по пътя

Та въпроса ми е аз ли съм виновен че не съм намерил място къде да се свия да му дам предимстов като дясностоящ или тоя лайнар просто си ме засече ???
Стрелката на оборотомета сочи към цифри ,но всъщност изразява Ващето съкровенно ЖЕЛАНИЕ!
Изображение
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
And the greatest rapper that dared to touch the mic, tattooed on his belly the words of "thug life".

ентусиаст
Аватар
Кара: Без книжка.
Мечтае да кара: Тунинг Голф 2-ка с PK номер.
Детайли за колата: Ускорител на елементарни частици.

Мнение от t060 » 24 Апр 2008, 22:14

:idea:
Последна промяна t060 на 11 Юни 2008, 15:36, променена общо 1 път

сбъркал колата, но не и форума
Аватар
Кара: е70

Мнение от someone » 25 Апр 2008, 10:57

Ако е предприел престрояване, си длъжен да го пропуснеш. Само дето е имал право да предприеме престрояване само след като се увери, че няма да попречи на останалите участници в движението. Малко звучи като §22, ама... Така че смятам, че не си бил ти виновен. А тази глупост, която ти е изръсил за дясностоящия...все повече и повече се убеждавам, че трябва да се въведат задължителни опресняващи изпити на някакъв период...щото хората ако не е задължително не четат...и като е задължително пак не четат де... :mhihi:

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 25 Апр 2008, 11:06

има си правилник и който не го е чел или го е забравил...!!
имах същата ситуация!
правата са следните!
ако ти си се движиш в твойта лента ,а някой иска да се престрои /независимо от ляво или от дясно на теб/ е БЕЗ ПРЕДИМСТВО! тва е! ти си караш направо-оня като иска да мине в твойта лента трябва да те изчака!
2. ако и двамата едновременно се престроявате от лента в лента...! примерно ти от ляво -надясно ,а той от дясно наляво и се срещнете по средата на двете ленти е с предимство стоя щият от дясно! но само тогава-не ти като вървиш направо!
3. вариант : ако сте ти в най-лява ,а той в най-дясна и тръгнете и двамата да влизате в средната празна лента между вас -пак е с предимство дясностоящият ,т.е. -той!
в случая ти си си бил в пълните права да си караш в твойта лента ,а той е трябвало да те изчака! има само един момент ,който се получава примерно на техникума ботев до стадиона надолу по канала,а също и на ХЕИ на светофара на Прага...! там лявата лента е само за наляво и тогава тия дет се бутат от нея за направо нямат предимство ,нито право да го правят и стават често ядове.
така че си си бил в правото и е требвало като мен като почна да ме псува да слезеш,да му ритнеш огледалото/щото се заключи в колата/ и да му го пратиш на некое дърво и отделно му вкарах вратата с един шут,щото такива псувни дори и по врачанско не бех чувал ,а и ми се изплю през прозореца на колата ,докато се разправяхме и не се сдържах!!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 25 Апр 2008, 11:08

Този с другата кола започва да прави маневра, не ти, тъй че според мен грешката е негова, защото трябва да провери преди маневрата дали няма да попречи. Престрояването и левият мигач осигуряват (условно )предимство при ляв завой-този зад теб да не тръгне да те обикаля :!: А това за дясностоящия..... :help: :help: :help: Виждал съм случаи с отнемане на предимство на STOP понеже някой бил отдясно на друг :mhihi: пълна глупост-натурална :roll:
Никой не мое ма връне на селу!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Asmatika » 25 Апр 2008, 12:45

Наскоро се поинтересувах за новия правилник от 2008 година и там никаде невидях да пише подобно нещто.Има член и алинея по която с предимство е десно стояштият само на нереголирани крастовищта.А това като си в движение че дясносоящтият е с предимство няма такова нещто.Оня ден си карам по борис и ме испреварват от дясно и чак ми свирка,няма право да ме испреварва по никакав начин от дясно незавимо каде.
Не случаино има 2 3 4 или повече платна за движение и сяко си е обузначено за какво е и с каква скорост трябва да движиш.
Това го пишеше във новия правилник.
А наистина е трябвало да му набиеш кофата на тоия щтото си е за бои

сбъркал колата, но не и форума
Аватар
Кара: е70

Мнение от someone » 25 Апр 2008, 13:23

Asmatika написа:Наскоро се поинтересувах за новия правилник от 2008 година и там никаде невидях да пише подобно нещто.

Правилникът не е нов, а е изменен с ДВ бр.34 от 1 Април 2008 год.

Тексът, за който казваш, че го няма си е все там - става въпрос за чл. 81, ал. 2 от ППЗДвП

Чл. 81. (1) Престрояването е преминаване от една пътна лента в друга, за да се продължи движението направо, да се завие или да се излезе от платното за движение.
(2) Преди престрояване водачът е длъжен да пропусне пътните превозни средства, движещи се в лентата, в която той навлиза. Когато се извършва едновременно престрояване на пътни превозни средства от две съседни пътни ленти, сигнализирани с пътен знак Д1, първи се престроява водачът, който се намира в дясната пътна лента.

а знак Д1 е следното нещо:
Изображение

Интересното обаче е, че чл. 25, ал. 2 не на правилника, а на Закона за движение по пътищата, казва, същото, но без уточнението за знака. Т.е. не е нужно да има такъв знак, за да има предимство този, който е от дясно НО ПРИ ЕДНОВРЕМЕННО ИЗВЪРШВАНЕ НА МАНЕВРА.

Иначе, за това, че никой няма право да те изпреварва от дясно си напълно прав.

чл. 87 от ППЗДвП - Пътните превозни средства се изпреварват от лявата им страна.

За това, че онзи е бил за бой, пак си прав. :mhihi:

Аватар

Мнение от SKISA » 25 Апр 2008, 13:27

малеее.....!книжка съм взел 85та и още ги помня!
:lol:
еденствената кардинална промяна на правилника ,откакто аз съм учил листовки е ,че тогава с предимство беше този,който е в кръговото кръстовище,а сега /ако няма знаци/ с предимство е десностоящият -независимо кой е в кръговото!!!
колегата е дал откъса от правилника-просто некой не е чел или е платил без да чете....!!! за тва като го направи,па и на сичко отгоре те псува или рипа-се слиза и се научава правилника с подръчни средства...!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Asmatika » 25 Апр 2008, 13:37

Преди време бях в Германия там ми направи фпечетление на едно крастовищте че има 4 СТОП-а.А сега ми кажете кои пръв трябва да мине на крастовището.А за кръговите....Руски паметник стана 1/4 кръгово на което едно време имаше знаци а сега тук там ако има някои катурнал се.А и там неможеш да резбереш кои накаде защто.
:mhihi:

Мафиозо!
Аватар

Re: Кой е виновен в случая?

Мнение от rado_rf » 25 Апр 2008, 15:31

ineedmoney написа:Две ленти.Лява позволяваща движение наляво и напред и дясна посволяваща движение надясно и напред. Аз съм в лява лента, а образа е в дясната. И двамата продължихме напред като аз тръгнах по-добре и бях с половин кола пред него. До тук добре обаче на 20 мерта пред него след кръстовището в неговата лента има спрели коли и той решава че ще влезе в мойта лента.Форсира силно напред като той остава с половин кола пред мен и рязко завива в дясната ми броня! Аз намалявам да не се блъснем и свиркам обаче няма на къде пред мен кола зад мен кола от ляво бордюр и бум! :evil: Ония се отърка хубаво в мен!! спирам го и му викам "абе тапанар кво правиш??" а ония вика "ти правило за дясностоящ не знаеш ли" "какъв дясностоящ като няма къде да се свия бе" теглих му една майна и си трагнах по пътя

Та въпроса ми е аз ли съм виновен че не съм намерил място къде да се свия да му дам предимстов като дясностоящ или тоя лайнар просто си ме засече ???

Виновен си!
Щом ти е отдясно е с предимство.
"Няма нищо по-хубаво от това да се изсереш на метеното и няма нищо по-лошо от това да метеш изсраното" - древна мъдрост

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dare__devil » 25 Апр 2008, 15:53

rado_rf написа:

Виновен си!

Глупости!!! По тая логика: на магистрала карам в лява лента и изпреварвам 2 превозни средства едно зад друго...изравнявам се със задното и пичът си пуска ляв мигая и какво?!? Може би трябва да спра и да го изчакам...

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 25 Апр 2008, 16:05

деба и мръсното копе..е аз ако бех направо щеше да ми изправи ламарините с зъби ееее много им се нерва на такива нека ми го направи на мене :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 600 коня с умивна на лицето
Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
Детайли за колата: Garrett 3582

Мнение от Smoocki » 25 Апр 2008, 18:27

И аз наскоро имах подобна ситуация ...добре ,че без щети ...
Включвам се в движинието като ,то е две ленти ....и в същея момент един пич решева да изпреварва ,ама не се сеща да погледне....и каде у насрешното ...клаксони ала бала ...пак ми беше дясно стоящт ,но не е с предимство при престрояване ако ще и папата да е ....мигач също не е предимство,само дето го беше пропуснал
П.П. попринцип се раздават шамари в такива ситуации,като знам с кой бях ,но просто се бързаше
Изображение

Аватар

Мнение от SKISA » 25 Апр 2008, 19:24

rado_rf написа:
ineedmoney написа:Две ленти.Лява позволяваща движение наляво и напред и дясна посволяваща движение надясно и напред. Аз съм в лява лента, а образа е в дясната. И двамата продължихме напред като аз тръгнах по-добре и бях с половин кола пред него. До тук добре обаче на 20 мерта пред него след кръстовището в неговата лента има спрели коли и той решава че ще влезе в мойта лента.Форсира силно напред като той остава с половин кола пред мен и рязко завива в дясната ми броня! Аз намалявам да не се блъснем и свиркам обаче няма на къде пред мен кола зад мен кола от ляво бордюр и бум! :evil: Ония се отърка хубаво в мен!! спирам го и му викам "абе тапанар кво правиш??" а ония вика "ти правило за дясностоящ не знаеш ли" "какъв дясностоящ като няма къде да се свия бе" теглих му една майна и си трагнах по пътя

Виновен си!

аз залагам 4 джанти 18ки против твоето твърдение....!??
ти кво слагаш!?!?
Последна промяна SKISA на 25 Апр 2008, 19:48, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар
Кара: Без книжка.
Мечтае да кара: Тунинг Голф 2-ка с PK номер.
Детайли за колата: Ускорител на елементарни частици.

Мнение от t060 » 25 Апр 2008, 19:32

:idea:
Последна промяна t060 на 11 Юни 2008, 15:36, променена общо 1 път

Следваща

Назад към Страхотни истории