Кой е виновен в случая?
Модератори: mitaka7, Общи модератори
74 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- ineedmoney
- младши ентусиаст
-
- Кара: на фотосинтеза
Кой е виновен в случая?
Две ленти.Лява позволяваща движение наляво и напред и дясна посволяваща движение надясно и напред. Аз съм в лява лента, а образа е в дясната. И двамата продължихме напред като аз тръгнах по-добре и бях с половин кола пред него. До тук добре обаче на 20 мерта пред него след кръстовището в неговата лента има спрели коли и той решава че ще влезе в мойта лента.Форсира силно напред като той остава с половин кола пред мен и рязко завива в дясната ми броня! Аз намалявам да не се блъснем и свиркам обаче няма на къде пред мен кола зад мен кола от ляво бордюр и бум!
Ония се отърка хубаво в мен!! спирам го и му викам "абе тапанар кво правиш??" а ония вика "ти правило за дясностоящ не знаеш ли" "какъв дясностоящ като няма къде да се свия бе" теглих му една майна и си трагнах по пътя
Та въпроса ми е аз ли съм виновен че не съм намерил място къде да се свия да му дам предимстов като дясностоящ или тоя лайнар просто си ме засече ???

Та въпроса ми е аз ли съм виновен че не съм намерил място къде да се свия да му дам предимстов като дясностоящ или тоя лайнар просто си ме засече ???
- t060
- ентусиаст
-
- Кара: Без книжка.
- Мечтае да кара: Тунинг Голф 2-ка с PK номер.
- Детайли за колата: Ускорител на елементарни частици.
- someone
- сбъркал колата, но не и форума
-
- Кара: е70
Ако е предприел престрояване, си длъжен да го пропуснеш. Само дето е имал право да предприеме престрояване само след като се увери, че няма да попречи на останалите участници в движението. Малко звучи като §22, ама... Така че смятам, че не си бил ти виновен. А тази глупост, която ти е изръсил за дясностоящия...все повече и повече се убеждавам, че трябва да се въведат задължителни опресняващи изпити на някакъв период...щото хората ако не е задължително не четат...и като е задължително пак не четат де... 

- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
има си правилник и който не го е чел или го е забравил...!!
имах същата ситуация!
правата са следните!
ако ти си се движиш в твойта лента ,а някой иска да се престрои /независимо от ляво или от дясно на теб/ е БЕЗ ПРЕДИМСТВО! тва е! ти си караш направо-оня като иска да мине в твойта лента трябва да те изчака!
2. ако и двамата едновременно се престроявате от лента в лента...! примерно ти от ляво -надясно ,а той от дясно наляво и се срещнете по средата на двете ленти е с предимство стоя щият от дясно! но само тогава-не ти като вървиш направо!
3. вариант : ако сте ти в най-лява ,а той в най-дясна и тръгнете и двамата да влизате в средната празна лента между вас -пак е с предимство дясностоящият ,т.е. -той!
в случая ти си си бил в пълните права да си караш в твойта лента ,а той е трябвало да те изчака! има само един момент ,който се получава примерно на техникума ботев до стадиона надолу по канала,а също и на ХЕИ на светофара на Прага...! там лявата лента е само за наляво и тогава тия дет се бутат от нея за направо нямат предимство ,нито право да го правят и стават често ядове.
така че си си бил в правото и е требвало като мен като почна да ме псува да слезеш,да му ритнеш огледалото/щото се заключи в колата/ и да му го пратиш на некое дърво и отделно му вкарах вратата с един шут,щото такива псувни дори и по врачанско не бех чувал ,а и ми се изплю през прозореца на колата ,докато се разправяхме и не се сдържах!!!!
имах същата ситуация!
правата са следните!
ако ти си се движиш в твойта лента ,а някой иска да се престрои /независимо от ляво или от дясно на теб/ е БЕЗ ПРЕДИМСТВО! тва е! ти си караш направо-оня като иска да мине в твойта лента трябва да те изчака!
2. ако и двамата едновременно се престроявате от лента в лента...! примерно ти от ляво -надясно ,а той от дясно наляво и се срещнете по средата на двете ленти е с предимство стоя щият от дясно! но само тогава-не ти като вървиш направо!
3. вариант : ако сте ти в най-лява ,а той в най-дясна и тръгнете и двамата да влизате в средната празна лента между вас -пак е с предимство дясностоящият ,т.е. -той!
в случая ти си си бил в пълните права да си караш в твойта лента ,а той е трябвало да те изчака! има само един момент ,който се получава примерно на техникума ботев до стадиона надолу по канала,а също и на ХЕИ на светофара на Прага...! там лявата лента е само за наляво и тогава тия дет се бутат от нея за направо нямат предимство ,нито право да го правят и стават често ядове.
така че си си бил в правото и е требвало като мен като почна да ме псува да слезеш,да му ритнеш огледалото/щото се заключи в колата/ и да му го пратиш на некое дърво и отделно му вкарах вратата с един шут,щото такива псувни дори и по врачанско не бех чувал ,а и ми се изплю през прозореца на колата ,докато се разправяхме и не се сдържах!!!!
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Този с другата кола започва да прави маневра, не ти, тъй че според мен грешката е негова, защото трябва да провери преди маневрата дали няма да попречи. Престрояването и левият мигач осигуряват (условно )предимство при ляв завой-този зад теб да не тръгне да те обикаля
А това за дясностоящия.....
Виждал съм случаи с отнемане на предимство на STOP понеже някой бил отдясно на друг
пълна глупост-натурална 

Никой не мое ма връне на селу!
Наскоро се поинтересувах за новия правилник от 2008 година и там никаде невидях да пише подобно нещто.Има член и алинея по която с предимство е десно стояштият само на нереголирани крастовищта.А това като си в движение че дясносоящтият е с предимство няма такова нещто.Оня ден си карам по борис и ме испреварват от дясно и чак ми свирка,няма право да ме испреварва по никакав начин от дясно незавимо каде.
Не случаино има 2 3 4 или повече платна за движение и сяко си е обузначено за какво е и с каква скорост трябва да движиш.
Това го пишеше във новия правилник.
А наистина е трябвало да му набиеш кофата на тоия щтото си е за бои
Не случаино има 2 3 4 или повече платна за движение и сяко си е обузначено за какво е и с каква скорост трябва да движиш.
Това го пишеше във новия правилник.
А наистина е трябвало да му набиеш кофата на тоия щтото си е за бои
- someone
- сбъркал колата, но не и форума
-
- Кара: е70
Asmatika написа:Наскоро се поинтересувах за новия правилник от 2008 година и там никаде невидях да пише подобно нещто.
Правилникът не е нов, а е изменен с ДВ бр.34 от 1 Април 2008 год.
Тексът, за който казваш, че го няма си е все там - става въпрос за чл. 81, ал. 2 от ППЗДвП
Чл. 81. (1) Престрояването е преминаване от една пътна лента в друга, за да се продължи движението направо, да се завие или да се излезе от платното за движение.
(2) Преди престрояване водачът е длъжен да пропусне пътните превозни средства, движещи се в лентата, в която той навлиза. Когато се извършва едновременно престрояване на пътни превозни средства от две съседни пътни ленти, сигнализирани с пътен знак Д1, първи се престроява водачът, който се намира в дясната пътна лента.
а знак Д1 е следното нещо:

Интересното обаче е, че чл. 25, ал. 2 не на правилника, а на Закона за движение по пътищата, казва, същото, но без уточнението за знака. Т.е. не е нужно да има такъв знак, за да има предимство този, който е от дясно НО ПРИ ЕДНОВРЕМЕННО ИЗВЪРШВАНЕ НА МАНЕВРА.
Иначе, за това, че никой няма право да те изпреварва от дясно си напълно прав.
чл. 87 от ППЗДвП - Пътните превозни средства се изпреварват от лявата им страна.
За това, че онзи е бил за бой, пак си прав.

- SKISA
-
-
малеее.....!книжка съм взел 85та и още ги помня!
еденствената кардинална промяна на правилника ,откакто аз съм учил листовки е ,че тогава с предимство беше този,който е в кръговото кръстовище,а сега /ако няма знаци/ с предимство е десностоящият -независимо кой е в кръговото!!!
колегата е дал откъса от правилника-просто некой не е чел или е платил без да чете....!!! за тва като го направи,па и на сичко отгоре те псува или рипа-се слиза и се научава правилника с подръчни средства...!!!

еденствената кардинална промяна на правилника ,откакто аз съм учил листовки е ,че тогава с предимство беше този,който е в кръговото кръстовище,а сега /ако няма знаци/ с предимство е десностоящият -независимо кой е в кръговото!!!
колегата е дал откъса от правилника-просто некой не е чел или е платил без да чете....!!! за тва като го направи,па и на сичко отгоре те псува или рипа-се слиза и се научава правилника с подръчни средства...!!!
Преди време бях в Германия там ми направи фпечетление на едно крастовищте че има 4 СТОП-а.А сега ми кажете кои пръв трябва да мине на крастовището.А за кръговите....Руски паметник стана 1/4 кръгово на което едно време имаше знаци а сега тук там ако има някои катурнал се.А и там неможеш да резбереш кои накаде защто.

Re: Кой е виновен в случая?
ineedmoney написа:Две ленти.Лява позволяваща движение наляво и напред и дясна посволяваща движение надясно и напред. Аз съм в лява лента, а образа е в дясната. И двамата продължихме напред като аз тръгнах по-добре и бях с половин кола пред него. До тук добре обаче на 20 мерта пред него след кръстовището в неговата лента има спрели коли и той решава че ще влезе в мойта лента.Форсира силно напред като той остава с половин кола пред мен и рязко завива в дясната ми броня! Аз намалявам да не се блъснем и свиркам обаче няма на къде пред мен кола зад мен кола от ляво бордюр и бум!Ония се отърка хубаво в мен!! спирам го и му викам "абе тапанар кво правиш??" а ония вика "ти правило за дясностоящ не знаеш ли" "какъв дясностоящ като няма къде да се свия бе" теглих му една майна и си трагнах по пътя
Виновен си!
Щом ти е отдясно е с предимство.
"Няма нищо по-хубаво от това да се изсереш на метеното и няма нищо по-лошо от това да метеш изсраното" - древна мъдрост
- dare__devil
- кандидат ентусиаст
-
rado_rf написа:
Виновен си!
Глупости!!! По тая логика: на магистрала карам в лява лента и изпреварвам 2 превозни средства едно зад друго...изравнявам се със задното и пичът си пуска ляв мигая и какво?!? Може би трябва да спра и да го изчакам...
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
деба и мръсното копе..е аз ако бех направо щеше да ми изправи ламарините с зъби ееее много им се нерва на такива нека ми го направи на мене

- Smoocki
- старши ентусиаст
-
- Кара: 600 коня с умивна на лицето
- Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
- Детайли за колата: Garrett 3582
И аз наскоро имах подобна ситуация ...добре ,че без щети ...
Включвам се в движинието като ,то е две ленти ....и в същея момент един пич решева да изпреварва ,ама не се сеща да погледне....и каде у насрешното ...клаксони ала бала ...пак ми беше дясно стоящт ,но не е с предимство при престрояване ако ще и папата да е ....мигач също не е предимство,само дето го беше пропуснал
П.П. попринцип се раздават шамари в такива ситуации,като знам с кой бях ,но просто се бързаше
Включвам се в движинието като ,то е две ленти ....и в същея момент един пич решева да изпреварва ,ама не се сеща да погледне....и каде у насрешното ...клаксони ала бала ...пак ми беше дясно стоящт ,но не е с предимство при престрояване ако ще и папата да е ....мигач също не е предимство,само дето го беше пропуснал
П.П. попринцип се раздават шамари в такива ситуации,като знам с кой бях ,но просто се бързаше

- SKISA
-
-
rado_rf написа:ineedmoney написа:Две ленти.Лява позволяваща движение наляво и напред и дясна посволяваща движение надясно и напред. Аз съм в лява лента, а образа е в дясната. И двамата продължихме напред като аз тръгнах по-добре и бях с половин кола пред него. До тук добре обаче на 20 мерта пред него след кръстовището в неговата лента има спрели коли и той решава че ще влезе в мойта лента.Форсира силно напред като той остава с половин кола пред мен и рязко завива в дясната ми броня! Аз намалявам да не се блъснем и свиркам обаче няма на къде пред мен кола зад мен кола от ляво бордюр и бум!Ония се отърка хубаво в мен!! спирам го и му викам "абе тапанар кво правиш??" а ония вика "ти правило за дясностоящ не знаеш ли" "какъв дясностоящ като няма къде да се свия бе" теглих му една майна и си трагнах по пътя
Виновен си!
аз залагам 4 джанти 18ки против твоето твърдение....!??
ти кво слагаш!?!?
Последна промяна SKISA на 25 Апр 2008, 19:48, променена общо 1 път
- t060
- ентусиаст
-
- Кара: Без книжка.
- Мечтае да кара: Тунинг Голф 2-ка с PK номер.
- Детайли за колата: Ускорител на елементарни частици.
74 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5