Климатроник - дайте инфо

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Климатроник - дайте инфо

Мнение от BMW318ius » 24 Апр 2008, 9:58

Значи колата ми е 93 година. Купих я през зимата и цяла зима си карам на парно и вътре си ми е жега. Вчера сутринта беше студено и парното си работи до работата. Работя цел ден и стана жега. Тръгвам с колата и без нищо да пипам почна да духа приятно студено, а навънка си беше жега. Та въпроса ми е. Това някъв датчик ли засича и се включва автоматично климатроника? Щото нищо не съм барал

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F11

Мнение от valeto » 24 Апр 2008, 12:08

Колега,не ми се вярва да имаш такъв датчик :) Знам че на някои модели мерцедеси/а може би и на всички/ климатроника е вкл постоянно и ако искаш да го няма трябва да го спреш,но на БМВ той си е изкл и ако го искаш трябва да го включиш.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от moniglow » 24 Апр 2008, 13:07

С дигитален климатроник съм и докато не щракна снежинката няма студено/в най-добрия случай пуска външен въздух/, а като я натисна - няма топло .
На старото Ауди беше по-добре -натискаш Auto и забравяш - при студено време топли, а като се стопли-охлажда

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nandrolon » 24 Апр 2008, 13:29

да не си врътнал това копче отгоре дето е , и на 32 градуса да го сложиш , ако врътнеш кръглото копче на синьо , духа студено

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mitak_88 » 24 Апр 2008, 13:35

колега моя климатроник е като твоя и такива проблеми не съм имал...може би докато колата е студена ще ти духа леко хладно но след като тръгнеш и колата позагрее няма как да стане...и то да духа хладно колкото е на ванка не по хладно...не натиснеш ли снежинката няма как да духа хладно...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW318ius » 24 Апр 2008, 13:40

Нищо не съм въртел, даже после ми стана студено и се опитах да го наглася на повече градуси, но найси. След като изгасих колата и пак я заплаих започна да духа горещо. Нещо при контакта да не се е преебало?

Назад към E36