Още веднъж за гумите, плс...

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Berboo » 20 Апр 2008, 22:34

Мишел написа:Аз лично мисля че отговора се състои в последната част на въпроса.. :)

Нали ;) И аз така мисля, ама викам все пак да попитам, щото гумаджията настоява, че били много добри :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от Мишел » 20 Апр 2008, 22:39

Те щото много настояват и аз затова пуснах това питане, щото в един момент могат и убедителни да са......така ми настояват сега за някакви гуми Sava......Един Господ знае какво е това животно?! :mhihi:

Левскарче
Аватар
Кара: 02` E46 320d
Детайли за колата: Баничарка

Мнение от BoqnZubarev » 20 Апр 2008, 22:43

Мишел написа:Те щото много настояват и аз затова пуснах това питане, щото в един момент могат и убедителни да са......така ми настояват сега за някакви гуми Sava......Един Господ знае какво е това животно?! :mhihi:

За първи път чувам за такава маркa "Sava" :conf:
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Мишел » 20 Апр 2008, 22:45

:dunno: хахахааа, и аз да кажа нещо ново....били сръбски, производство на Мишелин хахахаааааааааааааа :lol:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 20 Апр 2008, 22:51

booovd написа:
Мишел написа:Те щото много настояват и аз затова пуснах това питане, щото в един момент могат и убедителни да са......така ми настояват сега за някакви гуми Sava......Един Господ знае какво е това животно?! :mhihi:

Сава са словенски гуми. В югославия се правят поне от 20 години.
В момента(от около 5 години) са закупени от GOODYEAR и на практика им са източноевропейското производство.
Sava са добри гуми. Нови елитни автомобили си ги слагат. Не бързайте да се смеете. По - добри са от Дебиката например.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от КУНИ » 21 Апр 2008, 0:02

D3BEP написа:Sava са добри гуми.

Това са първокачествени гуми, като както е отбелязал "D3BEP" са собственост на "Гудиър" и то не от 5 години, а от двойно повече време! В Австрия тази фирма е предпочитана поради отличното съотношение цена/качество!

ентусиаст
Аватар

Мнение от Мишел » 21 Апр 2008, 0:05

Хм....... :roll:

ентусиаст
Аватар

Мнение от Мишел » 21 Апр 2008, 0:09

Добре, за предпочитане ли са пред Тойо...? Защото трябва вече да си избера нещо...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bbekov » 21 Апр 2008, 0:17

Мишел написа:Добре, за предпочитане ли са пред Тойо...? Защото трябва вече да си избера нещо...

Toyo са една от марките с главно М. В САЩ повечето по-сериозни коли карат точно с Toyo Proxes T1R. От личен опит споделям че е страхотна гума. Но не са евтини.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F10 525D
Мечтае да кара: M5
Детайли за колата: Всичко необходимо за комфорт и удоволствие....

Мнение от RIDDICK » 21 Апр 2008, 0:45

maxxis също е много добра марка непозната в Бг предполагам а и както изглежда,аз също не я бях чувал до преди 2-3 год ,живея в ирландия и тук доста се котират на пазара аз също карам с незнаина марка но като се поразрових разбрах че не е така а си е много добра SUNNY 3800....,мое мнение рзбира се

http://www.maxxis.com/about_maxxis/corp ... sp?id=1737
http://www.performanceplustire.com/prod ... prodAnchor

ентусиаст
Аватар
Кара: 'Е36'
Мечтае да кара: e92 m3

Мнение от Garribaldi » 21 Апр 2008, 0:50

като ги сложиш на задните колела .... всички гуми са еднакви :mhihi:
иначе съм с MICHELIN PILOT предни ии PIRRELI "..." на задните но на 5-цата са KUMHO и са супер !!! На старото бяха BARUM и поднасяха .... за тея гуми мога да кажа :)
rrrrryyyyyymmmmm...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 21 Апр 2008, 14:39

D3BEP написа:
booovd написа:

Сава са словенски гуми. В югославия се правят поне от 20 години.
В момента(от около 5 години) са закупени от GOODYEAR и на практика им са източноевропейското производство.
Sava са добри гуми. Нови елитни автомобили си ги слагат. Не бързайте да се смеете. По - добри са от Дебиката например.
Аз съм с такива и съм доволен,мисля че са добри,а за китайските гуми - http://news.automedia.bg/read/3958.html ...ето какво казват ADAC... :mhihi: :mhihi: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 21 Апр 2008, 16:58

EDS написа:Преди няколко месеца си купих 2 нови летни гуми кумхо 195-60-15 за предишната кола .Преди да я продам си ги свалих и вчера ги сложих на бимата щото гумите и бяха заминали - баси малки и са , заводско щом е с 205 ....и сега се чудя какво да ги правя тея кумхото щото хем знам че са хубави и нови хем са леко малки ! Май кат гледам ще и купя на бимата 2 нови 205 широки за отзад а отпред ще си джъткам с 195 :roll: , дали е проблем ? Иначе имат скоростен индекс V (240km) :roll:

Никакъв проблем нямаш да си я караш със 195/60, щом са ти хубави гумите. ;)
Never mistake motion for action...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mitak_88 » 21 Апр 2008, 17:02

Berboo написа:Някой има ли впечатления от гуми Maxxis и какви, че ми предлагат нови за 120 лв/бр 205/60/15 ама са Made in China...

ми те са си такова производство...не съм карал с такива но от впечетления на колеги зимните им гуми са голям буклук...но издържат на удари ж бордюри...и то бая силни!!! :mhihi: :mhihi: :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bbekov » 21 Апр 2008, 19:55

Maxxis произвеждат и гуми за колела и хич не са лоши дори напротив.
За автомобили според мене имат само една гума и тя e Maxxis Victra MA-Z1 . Доста агресивна шарка имат и са изключително добри особено като се погледне фактора цена. В Австралия има много ентусиасти които карат с такива (справка - техните форуми) и са супер доволни.Някои от тях дори я водят по-добра от Potenza-та.

ПредишнаСледваща

Назад към E36