Здравна статистика....

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар

Здравна статистика....

Мнение от D3BEP » 16 Апр 2008, 10:36

Колеги, извинявам се за темата, не е автомобилна, но не мога да се въздържа...
Последните няколко дни като остана сам на компа си го пускам това и се хиля за откачен.
А то май хич не е за хилене....
Просто трябва да го споделя с янкой, да ми кажете аз ли съм лудия, не съм ли аз.....

Има теми за вицове, фън и линкове, знам.
МИсля обаче че този случай не е подходящ за там. Че той е поне толкова трагичен и циничен, колкото е и комичен. И че като че ли е по по - сериозен проблем, заслужаващ повече внимание. Аз поне така си мисля.

Въвеждам в ситуацията: МБАЛ Бургас, известна като "Първа поликлиника" е най - голямата областна болница, намираща се в най - голямата област в България. Корпусите й са две от най - масивните сгради в града, акционери в нея са държавата, общината и всички общини от региона.

Влизайки в сайта им преди няколко дни по работа се натъкнах на следната констатация:

Идин средно голям град влиза в болничните сгради със своите болки, страдания. Повечето се прибират в дома си с облекчение. Други поемат някъде към небитието. Съдба!

Настоящата информация е поместена в раздел СТАТИСТИКА на официалния сайт на болницата и на практика представлява водещата информация в този раздел...
А целият раздел статистика е централно разположен още на индекса с информация за болницата на сайта....
Ето и линк....
:banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead::banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead:

..... Не знам какво да кажа.
Изглежда, Статистиката не е изцяло благоприятна :mhihi:
Как е Статистиката по другите болници в страната, колеги? Има ли много... Съдба! И ли при вас Съдбата не е чак толкова изразен фактор?

ПП. Иска ми се да падна от коня, ама ме е страх от съдбата.
ППП> Целият сайт е дело на друг титан: "Информационно обслужване" АД. Не знам кой да хвана и кой да блъсна...

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 16 Апр 2008, 10:39

откакто преди години спряха да слагат надписа ЧНГ на покрива на Пирогов-вече по-малко хора асоциират болницата с :
"Честит Нов Гроб"....!
кво да кажем!?!! и правописа и повествованието са ...!!! живописни!!

ентусиаст
Аватар

Мнение от Фил » 16 Апр 2008, 10:42

Виж и Новините вдясно... :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 16 Апр 2008, 10:43

Skisa,
Бахти, това е рекламно пространство на въпросната болница ве брат....

Малко звучи като "Някои вече оттекоха, елате и Вие....?
Тази болница я готвят за приватизация......

Фил, те още нямат новини, как да е...
Ама това е отдавна. Още като го видях му пуснах един кеш. Поне от месец статистиката не е променяна.

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 16 Апр 2008, 10:45

ххахах,сайта верно не изглежда много профи с тия писаници :mhihi: Но ако трябва да сме точни,аз имах честа да съм пациент там лето господне 2005то и да ти кажа хората там са си профита,поне тези на които аз попаднах.. :roll: Друг е въпроса че от тея с които лежах в една стая 60 -70 процента наистина предадоха богу дух,ама такова си беше отделението а и тяхната възраст си беше преклонна :confused:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 16 Апр 2008, 10:48

Bogat-Beden написа:ххахах,сайта верно не изглежда много профи с тия писаници :mhihi: Но ако трябва да сме точни,аз имах честа да съм пациент там лето господне 2005то и да ти кажа хората там са си профита,поне тези на които аз попаднах.. :roll: Друг е въпроса че от тея с които лежах в една стая 60 -70 процента наистина предадоха богу дух,ама такова си беше отделението а и тяхната възраст си беше преклонна :confused:

Bogat - beden,
Не споделям напълно мненито за качество на работа каот цяло, но корпусът и апаратурата са сравнително нови и привличат и добри специалисти.

Но, ако следваме философията на болницата: Трябва да благодариш на СЪДБАТА, че си се разминал със 70-те процента.

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 16 Апр 2008, 10:52

Tи май не си чел вчерашната тема с лозунгите от комунистическо време :mhihi: "Да не оставим нито един пациент да загине без лекарска помощ" :help: :lol: :lol: :mhihi: А иначе по темата проблема си е сложен,професионалното изкривяване на лекарите-претръпнали и цинични,слаба мотивация,абе всички знаем за какво става дума....
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

Аватар

Мнение от SKISA » 16 Апр 2008, 11:00

D3BEP написа:Skisa,
Бахти, това е рекламно пространство на въпросната болница ве брат....

Малко звучи като "Някои вече оттекоха, елате и Вие....?
Тази болница я готвят за приватизация......

Фил, те още нямат новини, как да е...
Ама това е отдавна. Още като го видях му пуснах един кеш. Поне от месец статистиката не е променяна.

ми не знам кво точно рекламират...!? че ше настъпи новата година!? просто хората си правеха майтап,ма ако попаднеш в тъмната страна на статистиката-лошо! за да направят такава асоциация-начи зор са видели!
а да присъстваш на неформален разговор на лекари ти трябват плик за повръщане, фон дьо тен -против изчервяване и речник...!
темата е адски болна -като системата,ама требва да се живее...
п.с. той и професор чирков май е извадил "една порция бъбречета" нерегламентирано ,ма да видим и там къв заек ше изскочи...!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от NStorm » 16 Апр 2008, 11:05

Бахти сайта! Бахти "Статистиката"! Съдба! :help:
21/02/08...speechless

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 16 Апр 2008, 11:19

Съдба :mhihi:
Кво да правиш и лекарите се усетиха, че всичко е бизнес ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 16 Апр 2008, 11:43

ми не знам кво точно рекламират...!?

Имам предвид, че сайтът е рекламно пространство на бургаската болница, на която освен клиенти се стремят да привлекат и приватизатори..... :mhihi:

Недооценявате лекарите, Bogat-Beden и Skisa. Те са страшно корумпирани маймуни в голямата си част и много добре знаят как да те въртят, как да те измамят с диагнозата и как да ти придърпат левовете в частния си кабинет... Много добре манипулират те... Не е от претръпналост тая простотия в сайта, а от безхаберие.

Каквато е картинката и на цялото здравеопазване де. Тука поне са си го написали черно на бяло. Съдба!

Аватар

Мнение от SKISA » 16 Апр 2008, 12:00

аз говорех за рекламирането на ЧНГто на пирогов...!пак не ме разбра!
а че са яко корупция-аз ли не знам!!?!?!! има една фатка,която я правят малко лекари,щото не става за всички -отиват за две седмици на укскурзия до италия или швейцария,правят няколко/20 / бързи операции,зимат паричките и не им трябва да щавят всеки ден в българия. ма тва естествено са 2% от всички. останалите карат на фотосинтеза или изнудват....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30 31? , E34 525 TDS , E34 525 IX

Мнение от ///MILEN » 16 Апр 2008, 12:45

То в БЪЛГАРИЯ никой нее умрял без лекарска помощ :mhihi:

Назад към Извън Темата