Здравна статистика....
Модератор: Общи модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- D3BEP
- старши ентусиаст
-
Здравна статистика....
Колеги, извинявам се за темата, не е автомобилна, но не мога да се въздържа...
Последните няколко дни като остана сам на компа си го пускам това и се хиля за откачен.
А то май хич не е за хилене....
Просто трябва да го споделя с янкой, да ми кажете аз ли съм лудия, не съм ли аз.....
Има теми за вицове, фън и линкове, знам.
МИсля обаче че този случай не е подходящ за там. Че той е поне толкова трагичен и циничен, колкото е и комичен. И че като че ли е по по - сериозен проблем, заслужаващ повече внимание. Аз поне така си мисля.
Въвеждам в ситуацията: МБАЛ Бургас, известна като "Първа поликлиника" е най - голямата областна болница, намираща се в най - голямата област в България. Корпусите й са две от най - масивните сгради в града, акционери в нея са държавата, общината и всички общини от региона.
Влизайки в сайта им преди няколко дни по работа се натъкнах на следната констатация:
Настоящата информация е поместена в раздел СТАТИСТИКА на официалния сайт на болницата и на практика представлява водещата информация в този раздел...
А целият раздел статистика е централно разположен още на индекса с информация за болницата на сайта....
Ето и линк....
:banghead:
..... Не знам какво да кажа.
Изглежда, Статистиката не е изцяло благоприятна
Как е Статистиката по другите болници в страната, колеги? Има ли много... Съдба! И ли при вас Съдбата не е чак толкова изразен фактор?
ПП. Иска ми се да падна от коня, ама ме е страх от съдбата.
ППП> Целият сайт е дело на друг титан: "Информационно обслужване" АД. Не знам кой да хвана и кой да блъсна...
Последните няколко дни като остана сам на компа си го пускам това и се хиля за откачен.
А то май хич не е за хилене....
Просто трябва да го споделя с янкой, да ми кажете аз ли съм лудия, не съм ли аз.....
Има теми за вицове, фън и линкове, знам.
МИсля обаче че този случай не е подходящ за там. Че той е поне толкова трагичен и циничен, колкото е и комичен. И че като че ли е по по - сериозен проблем, заслужаващ повече внимание. Аз поне така си мисля.
Въвеждам в ситуацията: МБАЛ Бургас, известна като "Първа поликлиника" е най - голямата областна болница, намираща се в най - голямата област в България. Корпусите й са две от най - масивните сгради в града, акционери в нея са държавата, общината и всички общини от региона.
Влизайки в сайта им преди няколко дни по работа се натъкнах на следната констатация:
Идин средно голям град влиза в болничните сгради със своите болки, страдания. Повечето се прибират в дома си с облекчение. Други поемат някъде към небитието. Съдба!
Настоящата информация е поместена в раздел СТАТИСТИКА на официалния сайт на болницата и на практика представлява водещата информация в този раздел...
А целият раздел статистика е централно разположен още на индекса с информация за болницата на сайта....
Ето и линк....

..... Не знам какво да кажа.
Изглежда, Статистиката не е изцяло благоприятна

Как е Статистиката по другите болници в страната, колеги? Има ли много... Съдба! И ли при вас Съдбата не е чак толкова изразен фактор?
ПП. Иска ми се да падна от коня, ама ме е страх от съдбата.
ППП> Целият сайт е дело на друг титан: "Информационно обслужване" АД. Не знам кой да хвана и кой да блъсна...
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
откакто преди години спряха да слагат надписа ЧНГ на покрива на Пирогов-вече по-малко хора асоциират болницата с :
"Честит Нов Гроб"....!
кво да кажем!?!! и правописа и повествованието са ...!!! живописни!!
"Честит Нов Гроб"....!
кво да кажем!?!! и правописа и повествованието са ...!!! живописни!!
- D3BEP
- старши ентусиаст
-
Skisa,
Бахти, това е рекламно пространство на въпросната болница ве брат....
Малко звучи като "Някои вече оттекоха, елате и Вие....?
Тази болница я готвят за приватизация......
Фил, те още нямат новини, как да е...
Ама това е отдавна. Още като го видях му пуснах един кеш. Поне от месец статистиката не е променяна.
Ама това е отдавна. Още като го видях му пуснах един кеш. Поне от месец статистиката не е променяна.
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
ххахах,сайта верно не изглежда много профи с тия писаници
Но ако трябва да сме точни,аз имах честа да съм пациент там лето господне 2005то и да ти кажа хората там са си профита,поне тези на които аз попаднах..
Друг е въпроса че от тея с които лежах в една стая 60 -70 процента наистина предадоха богу дух,ама такова си беше отделението а и тяхната възраст си беше преклонна 

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- D3BEP
- старши ентусиаст
-
Bogat-Beden написа:ххахах,сайта верно не изглежда много профи с тия писанициНо ако трябва да сме точни,аз имах честа да съм пациент там лето господне 2005то и да ти кажа хората там са си профита,поне тези на които аз попаднах..
Друг е въпроса че от тея с които лежах в една стая 60 -70 процента наистина предадоха богу дух,ама такова си беше отделението а и тяхната възраст си беше преклонна
Bogat - beden,
Не споделям напълно мненито за качество на работа каот цяло, но корпусът и апаратурата са сравнително нови и привличат и добри специалисти.
Но, ако следваме философията на болницата: Трябва да благодариш на СЪДБАТА, че си се разминал със 70-те процента.
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Tи май не си чел вчерашната тема с лозунгите от комунистическо време
"Да не оставим нито един пациент да загине без лекарска помощ"
А иначе по темата проблема си е сложен,професионалното изкривяване на лекарите-претръпнали и цинични,слаба мотивация,абе всички знаем за какво става дума....

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- SKISA
-
-
D3BEP написа:Skisa,
ми не знам кво точно рекламират...!? че ше настъпи новата година!? просто хората си правеха майтап,ма ако попаднеш в тъмната страна на статистиката-лошо! за да направят такава асоциация-начи зор са видели!
а да присъстваш на неформален разговор на лекари ти трябват плик за повръщане, фон дьо тен -против изчервяване и речник...!
темата е адски болна -като системата,ама требва да се живее...
п.с. той и професор чирков май е извадил "една порция бъбречета" нерегламентирано ,ма да видим и там къв заек ше изскочи...!
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
- D3BEP
- старши ентусиаст
-
ми не знам кво точно рекламират...!?
Имам предвид, че сайтът е рекламно пространство на бургаската болница, на която освен клиенти се стремят да привлекат и приватизатори.....

Недооценявате лекарите, Bogat-Beden и Skisa. Те са страшно корумпирани маймуни в голямата си част и много добре знаят как да те въртят, как да те измамят с диагнозата и как да ти придърпат левовете в частния си кабинет... Много добре манипулират те... Не е от претръпналост тая простотия в сайта, а от безхаберие.
Каквато е картинката и на цялото здравеопазване де. Тука поне са си го написали черно на бяло. Съдба!
- SKISA
-
-
аз говорех за рекламирането на ЧНГто на пирогов...!пак не ме разбра!
а че са яко корупция-аз ли не знам!!?!?!! има една фатка,която я правят малко лекари,щото не става за всички -отиват за две седмици на укскурзия до италия или швейцария,правят няколко/20 / бързи операции,зимат паричките и не им трябва да щавят всеки ден в българия. ма тва естествено са 2% от всички. останалите карат на фотосинтеза или изнудват....
а че са яко корупция-аз ли не знам!!?!?!! има една фатка,която я правят малко лекари,щото не става за всички -отиват за две седмици на укскурзия до италия или швейцария,правят няколко/20 / бързи операции,зимат паричките и не им трябва да щавят всеки ден в българия. ма тва естествено са 2% от всички. останалите карат на фотосинтеза или изнудват....
- ///MILEN
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30 31? , E34 525 TDS , E34 525 IX
13 мнения
• Страница 1 от 1