Малко помощ при избора ми на Баварка 325 TDS Touring!

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Малко помощ при избора ми на Баварка 325 TDS Touring!

Мнение от Exelero » 15 Апр 2008, 21:39

Значи то в заглавието си го пише, мисля да си копувам такава Баварка Е36 325 TDS, при това ще е и комби, та ако може някви мнения, коментари - плюсове, минуси, недостатъци, като цяло сполучлив ли е тоз мотор и т.н.
Предварително ви благодаря!
Шмъркай и си трайкай брат ми!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nandrolon » 15 Апр 2008, 21:47

аз се сештам ... гледай да пали топла , имаче има много изписано за голямат апечка порови се малко и виж горе долу за какво иде реч , като цяло ще останеш очарован от вървежа

успех

Потребител
Аватар
Кара: E61 525d

Мнение от makaweew » 15 Апр 2008, 22:08

aаз си купих такава преди 10 дни колата си я бива добур избор !

Потребител
Аватар

Мнение от alpi » 15 Апр 2008, 22:17

makaweew написа:aаз си купих такава преди 10 дни колата си я бива добур избор !

какъв разход ти даде ??? ако не е тайна
и аз съм с такава и съм много доволен, досега ядове не съм имал, макар, че я карам от 5 дена само.
Изображение
Цитат "Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните."

Потребител
Аватар

Мнение от makaweew » 16 Апр 2008, 8:34

на мен ми дава разход около 9 и нещо до 10 смесен разход !!!
извън градско и градско ( ако висенето по светофарите в София може да се нарече градско!)

ентусиаст
Аватар
Кара: 'Е36'
Мечтае да кара: e92 m3

Мнение от Garribaldi » 16 Апр 2008, 8:38

Висенето по сфетофарите си им друго име не е градско, а "висене по сфетофарите в софия" малко е дълго но тва е за да се отличи от другите :mhihi: веднъж с петицата ми 525тдс от люлин до орлов мост изхарчих 10 литра Дизел :shock: да не говорим с тройката бензин :confused: ама така е като цяла българия ни е дошла на гости в софия :)
rrrrryyyyyymmmmm...
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от makaweew » 16 Апр 2008, 8:52

според мен в центара на софия не трябва да се допускат коли който не са със Софйска регистрация ........ и пак ще буде натоварено, но не чак толкоз

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 16 Апр 2008, 10:28

makaweew написа:според мен в центара на софия не трябва да се допускат коли който не са със Софйска регистрация ........ и пак ще буде натоварено, но не чак толкоз

А според мене ТЕБЕ не трябва да те пускат вън от КЪЩИ. :mhihi: или да излизаш само с колело да ходиш на работа "Софиянец"

ПП. Градско много нисък разход ви дават тия печки ве, зема да си сложа такъв мотор на Е30ката :mhihi: .

ПП2.

exelero Запали я студена колата, не само топла, чуй я как и студена ше трака. провери за добавка в маслото, тест с парцала и стъкълцето. Махни щеката на маслото при Запален двигател, не трябва да пръска. И както казаха по горе топлия старт трябва да и е кат часовник.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

Аватар
Кара: bmw е46

Мнение от vladuicho » 16 Апр 2008, 11:05

makaweew написа:според мен в центара на софия не трябва да се допускат коли който не са със Софйска регистрация ........ и пак ще буде натоварено, но не чак толкоз

стани катаджия и си решаваш проблема,стоп палка и нема да пускаш никои.....,но бъди сигурен че до края на деня палката ше ти стърчи от дупето :lol:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: влака
Мечтае да кара: самолет с духалка :)

Мнение от Tigar1972 » 16 Апр 2008, 15:19

Незнам момчета как Ви дават тези печки 9-10 на сто градско, моята си признавам ми гори 13-14 на сто градско и 12 на сто извън града. Всичко зависи от карането но аз я карам като бензинка и ми е добре . Сигурно ако се кара бавно може и да гори 9 , незнам не съм пробвал.
Изображение

Потребител
Аватар

?

Мнение от Exelero » 16 Апр 2008, 18:45

exelero Запали я студена колата, не само топла, чуй я как и студена ше трака. провери за добавка в маслото, тест с парцала и стъкълцето. Махни щеката на маслото при Запален двигател, не трябва да пръска. И както казаха по горе топлия старт трябва да и е кат часовник.[/quote]

А я ми кажи малко повече за тоя метод с парцала и стъкълцето, че нещо не съм просветен май.
Друг въпрос - абе кви са тия разходи от по 9 - 10 литра на сто градско аз мислех, че са по икономични тия дизеларки. Некъде в каталог някъв гледах 6,8 при смесен цикъл.
Дан съм сбъркал с 318 TDS, ама тез 90 кончита ще са мъничко струва ми се.
Шмъркай и си трайкай брат ми!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 16 Апр 2008, 22:52

Бе те са икомомични ама извънградско с 90км/ч. Каквото и да пощим 2.5тдс е голям и мощен мотор който надали върви само с нафтови пари. 12-13 разход градско на яко каране за мен е напълно реален. А тия католози ден ги пишат производителите само може да си бършем дупетата с тях.
За добавки в маслото, и тяхното откриване знам че се капва на едно стъкълце масло от щеката и се търка с парцалче. Стъклото не трябва да се надраска вследствие от търкането.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

Назад към E36