прегрях тдс-а 318
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- rzamen
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е61
- Мечтае да кара: X5M
прегрях тдс-а 318
с много глупост му давах газ на място докато не забелязах че ми светна червената ламБа, и тогава труфнах да го карам за да се охлади от въздушната струя , след което го оставих на мясо да работи температурата се нормализира , стрелката отиде на средата , почаках така 10мин. и пак тръгнах и пак ми прегря??? сега съм го оставил да истине напълно . моля казете какво може да е станало ааа забравих да спомена че като прегря и не вървеше натискам но не върви
Здравей,
Като прегрее не ти върви защото колата минава на авариен режим(до колкото си спомням) за да не се случат фатални неща. Но не е и хубаво да натискаш газта след като стрелката е отишла на дясно.
Вероятните причини може да са
-Виското (ако си с такъв)
-Ако имаш климатик също провери вентилатора на климатика в такъв случай би трябвало и то да се включи за да подпомогне на виското
-Провери си антифриза, нивото да не е спаднало
-Термостата да ти е останал на малкия кръг
-Водната помпа да ти си е повредила(ако не си го сменял го смени и всички препоръчват с метална турбинка)
За това се сещам в момента дано да нямаш някакви сериозни последици.
Поздрави и успех
Като прегрее не ти върви защото колата минава на авариен режим(до колкото си спомням) за да не се случат фатални неща. Но не е и хубаво да натискаш газта след като стрелката е отишла на дясно.
Вероятните причини може да са
-Виското (ако си с такъв)
-Ако имаш климатик също провери вентилатора на климатика в такъв случай би трябвало и то да се включи за да подпомогне на виското
-Провери си антифриза, нивото да не е спаднало
-Термостата да ти е останал на малкия кръг
-Водната помпа да ти си е повредила(ако не си го сменял го смени и всички препоръчват с метална турбинка)
За това се сещам в момента дано да нямаш някакви сериозни последици.
Поздрави и успех
- rzamen
- кандидат ентусиаст
-
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Дизела на място не грее
Демек виското не е.
Водна помпа и термостат
Освен ако не го товаиш много на място дизела не грее

Водна помпа и термостат

Освен ако не го товаиш много на място дизела не грее

- rzamen
- кандидат ентусиаст
-
ми аз доста го натоварих , хм лошо сего го пробвах след като го бях оставил да истине ,точно 400м и прегрява ,нещо се е прецакало но какво?
- Garribaldi
- ентусиаст
-
- Кара: 'Е36'
- Мечтае да кара: e92 m3
Колега или наистина си го прецакал (Виското,водната помпа) или термостата ти се е прецакал (да се надяваме че е това), но за това тряа да отидеш до някой сервиз и да си сигурен ... тук ще получиш няколко предполжения и до тук не може да се разбере по интернет какво й е станало на колата ти... а и наистина до сега не сам чувал дизел да прегрее направо си и избил буталата сигурно(през капака), мм и по принцип дизела не е за "ръчкане" щото се прецаква

- ludia
-
-
- Кара: Бързо
- Мечтае да кара: М3 Е92
Първо отваряш и гледаш водната помпа.
После термостата и докато ги гледаш може да си свалиш главата и да ходиш да я снимаш.
Често срещан проблем е глава.Но това не е проблем на БМВ а на собствениците, които правят като теб.
Или ремонт за 20 лв. или за 2000. Някъде посредата си
После термостата и докато ги гледаш може да си свалиш главата и да ходиш да я снимаш.
Често срещан проблем е глава.Но това не е проблем на БМВ а на собствениците, които правят като теб.
Или ремонт за 20 лв. или за 2000. Някъде посредата си

БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!
http://clip4e.com/play.php?id=45143
- vld
- Старши ентусиаст
-
Щом загрява за 400м значи водната помпа е превъртяла.
Смени я с такава с метална перка и я покарай малко така.
Можеш да замериш дали има газове в охладителната система и ако иняма си късметлия.Ако има почваш да сваляш главата ренгени гарнитури и тн.
При покупка на ТДС задалжително се сменят водна помпа и термостат за да няма такива проблеми.
Смени я с такава с метална перка и я покарай малко така.
Можеш да замериш дали има газове в охладителната система и ако иняма си късметлия.Ако има почваш да сваляш главата ренгени гарнитури и тн.
При покупка на ТДС задалжително се сменят водна помпа и термостат за да няма такива проблеми.

- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
И според мен е водна помпа, след като на idle обороти няма проблеми, а в движение се случва. Дано да е малкия дявол!
Kак по-точно си го товарил на място?
rzamen написа:ми аз доста го натоварих , хм лошо сего го пробвах след като го бях оставил да истине ,точно 400м и прегрява ,нещо се е прецакало но какво?

- vld
- Старши ентусиаст
-
err0r написа:И според мен е водна помпа, след като на idle обороти няма проблеми, а в движение се случва. Дано да е малкия дявол!rzamen написа:ми аз доста го натоварих , хм лошо сего го пробвах след като го бях оставил да истине ,точно 400м и прегрява ,нещо се е прецакало но какво?
Eдинствения начин за който аз се сещам е бърнаут

- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
E че какъв е проблема при бърнаута? При нормалните хора той продължава от 20 до 60 секунди... (докато можеш да дишаш, че като те обгърне оная гадна смрад на изгоряла гума...) 

- rzamen
- кандидат ентусиаст
-
err0r написа:И според мен е водна помпа, след като на idle обороти няма проблеми, а в движение се случва. Дано да е малкия дявол!rzamen написа:ми аз доста го натоварих , хм лошо сего го пробвах след като го бях оставил да истине ,точно 400м и прегрява ,нещо се е прецакало но какво?
аве просто прочетох някъде че като задържиш на високи обороти на свободна се изчиствали гърнетата ми аз го подържах 3,4 пъти по 5,6,7мин. на 5000 оборота и ми светна червено
- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2