Едно въпросче ...
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
Едно въпросче ...
Абе хора много искам да си взема някаква Е30-ка, обаче скапаните ни политици ме притесняват нещо. Говори се, че колите над 15 години ще ги спират от движение, а не ми се ще да си купя нещо, което после ще трябва да изхвърля, пък и не е само това Е30-ката ми е любимия автомобил и не бих преживял да отиде на вторични
... Та яко някой знае повече по този въпрос нека сподели
.

Спокойно бе човек
да си видял някъде в целия свят да има такова нещо. Това никога не може да стане което си го мислиш. То тогава нямаше да има ретро автомобили и колекционери на такива.
То в България всички сме с такива автомобили. Не се тормози с такива мисли ами си караи и си пей.
То в България всички сме с такива автомобили. Не се тормози с такива мисли ами си караи и си пей.

- rtzankov
- Ценко изложбения
-
- Кара: дългия да си плати входа !!!
Re: Спокойно бе човек
hafte написа:да си видял някъде в целия свят да има такова нещо. Това никога не може да стане което си го мислиш. То тогава нямаше да има ретро автомобили и колекционери на такива.
Това не е съвсем вярно. В Италия кола произведена преди 91-ва година не може да се движи по болшинството от техните пътища ! А това че в БГ това няма да стане скоро е ясно защото повече от 50% от нашия авто-парк е преди тази година !

R.I.P Landikar
Re: Едно въпросче ...
Dinamita написа:Абе хора много искам да си взема някаква Е30-ка, обаче скапаните ни политици ме притесняват нещо. Говори се, че колите над 15 години ще ги спират от движение, а не ми се ще да си купя нещо, което после ще трябва да изхвърля, пък и не е само това Е30-ката ми е любимия автомобил и не бих преживял да отиде на вторични... Та яко някой знае повече по този въпрос нека сподели
.
Гледай сега братчет... това за което си се затревожил толкова няма да стане главно поради две причини.
Първо масовият автомобил в БГ е над 10 г. и това напрактика ще предизвика меко казано бунт

Ограниченията важат за автомобили извън ЕС, а ние приемаме правилата, т.к. си синхронизираме законодателството с ЕС. Но това вече няма да ни касае, защото ще сме вътре. Ще касае вносителите само извън ЕС. Така, че ако изчакаш две години най-вероятно ще можеш да си вземеш супер яка Е30-ка без мито

И трето... за информация...
Това което се прави в Германия например е да се издаде сертификат за работоспособност за онези автомобили, които не отговарят на вътрешнодържавните им изисквания. Колата минава през тех. преглед. Най-вероятното, което ще стане е да се мине точно по този път, ако се измисли някаква специална распоредба за БГ.
А ако не ти се чака ето ти една Е30-ка за размишление. Може и да ти покрие изискванията за качество

http://www.mobile.bg/perl/main.cgi?topm ... f1=details
Мързелът е майка на всички изкуства
8 мнения
• Страница 1 от 1