Едно въпросче ...

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Едно въпросче ...

Мнение от Dinamita » 13 Юли 2004, 19:37

Абе хора много искам да си взема някаква Е30-ка, обаче скапаните ни политици ме притесняват нещо. Говори се, че колите над 15 години ще ги спират от движение, а не ми се ще да си купя нещо, което после ще трябва да изхвърля, пък и не е само това Е30-ката ми е любимия автомобил и не бих преживял да отиде на вторични :bcry: ... Та яко някой знае повече по този въпрос нека сподели 8) .
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Спокойно бе човек

Мнение от hafte » 13 Юли 2004, 19:44

да си видял някъде в целия свят да има такова нещо. Това никога не може да стане което си го мислиш. То тогава нямаше да има ретро автомобили и колекционери на такива.
То в България всички сме с такива автомобили. Не се тормози с такива мисли ами си караи и си пей. :P

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Zik » 13 Юли 2004, 19:50

отивай и купувай без да се притесняваш. За първи път чувам подобно нещо. Да не си чул нещо за такситата. За тях ще има некви съкращения ма не знам точно.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Markiza » 13 Юли 2004, 19:53

Не вярваи че ще ги спрат,просто ще има мноо строги изискваня-вредни газове и такива ми ти работи :? никои не може да ти каже махаи я.А ако искаш Е-30 кажи колко даваш,може и да излезе нещто! 8)

Ценко изложбения
Аватар
Кара: дългия да си плати входа !!!

Re: Спокойно бе човек

Мнение от rtzankov » 13 Юли 2004, 21:19

hafte написа:да си видял някъде в целия свят да има такова нещо. Това никога не може да стане което си го мислиш. То тогава нямаше да има ретро автомобили и колекционери на такива.
То в България всички сме с такива автомобили. Не се тормози с такива мисли ами си караи и си пей. :P

Това не е съвсем вярно. В Италия кола произведена преди 91-ва година не може да се движи по болшинството от техните пътища ! А това че в БГ това няма да стане скоро е ясно защото повече от 50% от нашия авто-парк е преди тази година !
Изображение
Изображение
R.I.P Landikar

Аватар

Мнение от DA WOLF » 13 Юли 2004, 22:28

:lol: :lol: :lol: пълни глупости са тва... :lol: :lol: :lol:

пазарувай Е30-ката а като забранят от парламента ми я дай на мене па ша видя кво да я правя :lol: :lol: :lol:
DaWolf
ИзображениеИзображениеИзображение
:bowdown::bowdown::bowdown: forced induction M42B18

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ISATIS » 13 Юли 2004, 23:08

Това е за вноса - ще се забрани вноса на коли над 15 години.Няма да се забранява карането на коли над тази възраст, поне аз доколкото знам!

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Едно въпросче ...

Мнение от bmw » 20 Юли 2004, 20:00

Dinamita написа:Абе хора много искам да си взема някаква Е30-ка, обаче скапаните ни политици ме притесняват нещо. Говори се, че колите над 15 години ще ги спират от движение, а не ми се ще да си купя нещо, което после ще трябва да изхвърля, пък и не е само това Е30-ката ми е любимия автомобил и не бих преживял да отиде на вторични :bcry: ... Та яко някой знае повече по този въпрос нека сподели 8) .

Гледай сега братчет... това за което си се затревожил толкова няма да стане главно поради две причини.

Първо масовият автомобил в БГ е над 10 г. и това напрактика ще предизвика меко казано бунт :). Но второто е по-интересно!
Ограниченията важат за автомобили извън ЕС, а ние приемаме правилата, т.к. си синхронизираме законодателството с ЕС. Но това вече няма да ни касае, защото ще сме вътре. Ще касае вносителите само извън ЕС. Така, че ако изчакаш две години най-вероятно ще можеш да си вземеш супер яка Е30-ка без мито :)

И трето... за информация...
Това което се прави в Германия например е да се издаде сертификат за работоспособност за онези автомобили, които не отговарят на вътрешнодържавните им изисквания. Колата минава през тех. преглед. Най-вероятното, което ще стане е да се мине точно по този път, ако се измисли някаква специална распоредба за БГ.

А ако не ти се чака ето ти една Е30-ка за размишление. Може и да ти покрие изискванията за качество :oops:

http://www.mobile.bg/perl/main.cgi?topm ... f1=details
Мързелът е майка на всички изкуства

Назад към E30