BMW 325 TD '93 вибрира купето на ниски обороти!?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- miroslav4ev
- младши ентусиаст
-
- Кара: БМВ 325 ТД '93
- Детайли за колата: тъмно син металик
BMW 325 TD '93 вибрира купето на ниски обороти!?
Здравейте,
карам BMW 325 TD от известно време има една много досадна вибрация в дясната част на купето при ниски обороти....ако може някой да ми даде идея от какво може да е проблема.
Благодаря Ви предварително.
карам BMW 325 TD от известно време има една много досадна вибрация в дясната част на купето при ниски обороти....ако може някой да ми даде идея от какво може да е проблема.
Благодаря Ви предварително.
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
- miroslav4ev
- младши ентусиаст
-
Мерси за съветите!
Все пак първо ще сменя горивния филтър, че той не е сменян и после другите работи ще проверя.
Все пак първо ще сменя горивния филтър, че той не е сменян и после другите работи ще проверя.
- miroslav4ev
- младши ентусиаст
-
Смених филтъра, вибрациите почти не се усещат, но явно и тампоните на двигателя са заминали, защото при смяна на скорости, някой път се "зори" и "хърка".
- uricatoli
- Зайо-Байо
-
- Кара: Пръскан кенеф
- Мечтае да кара: Мка комби
- Детайли за колата: Некво шарено и некво хамелеоново..
то май за смяна ти е съединитела... и мен така ми трепери... ама съм бензин и ми казаха че аксиален лагер...
- miroslav4ev
- младши ентусиаст
-
Отново се появи проблема
Сега е следният: След като запаля и колата е на място яко тресе, целият двигател вибрира, с него и купето. Като поработи 10-15 мин. и се успокоява.
Някакви идеи
Мога ли да продължавам да карам така и още колко, че не ми се намират излишни 200 лв (за тампони примерно).

Сега е следният: След като запаля и колата е на място яко тресе, целият двигател вибрира, с него и купето. Като поработи 10-15 мин. и се успокоява.
Някакви идеи

Мога ли да продължавам да карам така и още колко, че не ми се намират излишни 200 лв (за тампони примерно).

- xts
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36, E87, F25
При мен имаше аналогично поведение и се оказа, че от ГНП-то ми капе нафта и дърпа въздух. След като поработи, явно раздуваше и течовете и вибрациите изчезваха. Наблюдаваше се и затруднено палене при по-дълъг престой, както и лека игра на оборотите на празен ход.
Погледни хубаво за течове под колата, ако имаш кори отдолу на двигателя ги махни, за да си сигурен, че те не задържат и маскират проблема.
Преди това също смених и тампоните на двигателя, защото бяха тръгнали, определено се усеща по-малко притрисане и по-тиха работа, но основното и най-силно притрисане на студено, не бе от това.
Погледни хубаво за течове под колата, ако имаш кори отдолу на двигателя ги махни, за да си сигурен, че те не задържат и маскират проблема.
Преди това също смених и тампоните на двигателя, защото бяха тръгнали, определено се усеща по-малко притрисане и по-тиха работа, но основното и най-силно притрисане на студено, не бе от това.
- miroslav4ev
- младши ентусиаст
-
xts написа:При мен имаше аналогично поведение и се оказа, че от ГНП-то ми капе нафта и дърпа въздух. След като поработи, явно раздуваше и течовете и вибрациите изчезваха. Наблюдаваше се и затруднено палене при по-дълъг престой, както и лека игра на оборотите на празен ход.
И аз се съмнявам в помпата, защото последните 2 неща, които са правени по колата са смяна на съединител и ремонт на ГНП-то. Само че за ремонта на помпата дадох миналата година 200 лв.

- vld
- Старши ентусиаст
-
Щом като я палнеш студена тресе, а после изчиства, най ветоятно са се позапушили разпръсквачите от хубавата ни нафта
Пробвай с добавака за почистване на дюзи, напълни един резервар до горе и я икзрай на дълго да се попрочисти.

Пробвай с добавака за почистване на дюзи, напълни един резервар до горе и я икзрай на дълго да се попрочисти.

- xts
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36, E87, F25
Съгласен съм с vld, след тези ремонти и аз направих същото, а това определено е по-евтиният вариант, който първо трябва да провериш.
Щом си ремонтирал вече помпата, се надявам да не е от нея. При мен теч ясно се виждаше и за това отдавах всичко на него.
Щом си ремонтирал вече помпата, се надявам да не е от нея. При мен теч ясно се виждаше и за това отдавах всичко на него.
- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 740i idividual
- Мечтае да кара: безаварийно
- Детайли за колата: Нормнална!
И при мен го има,ама ми чистиха (поне затва ми взеха парите де ) дюзите.Може ли да и е пуснато повече нафтичка и от това да има вибраций!? 

- vld
- Старши ентусиаст
-
Nasko_325TD написа:И при мен го има,ама ми чистиха (поне затва ми взеха парите де ) дюзите.Може ли да и е пуснато повече нафтичка и от това да има вибраций!?
НЕ

- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 740i idividual
- Мечтае да кара: безаварийно
- Детайли за колата: Нормнална!
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2