боядисване на лайсните в купето

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 320 D E46

Мнение от карел » 07 Фев 2008, 15:57

q-power лайсните са ти станали уникални.
Браво.

Потребител
Аватар

Re: боядисване на лайсните в купето

Мнение от lina1234 » 08 Фев 2008, 22:36

има и лак които като го праснеш става мат може и като сипеш малко втвърдител в базата!!!

ентусиаст
Аватар
Кара: разни баварски екземпляри
Мечтае да кара: ///M

Мнение от kiko™ » 04 Мар 2008, 20:48

Колеги и аз препръсках лайсните на моето купе, според мен станаха доста добре :D

преди
Изображение

след
Изображение

преди
Изображение

след
Изображение

преди
Изображение

след
Изображение

Ако някой друг колега с купе реши да извърши тази операция мога да помагам със съвети, трябва да се свалят корите на вратите, да се разглобява волана и т.н. ;)

Потребител
Аватар

Мнение от johny bravo » 11 Мар 2008, 13:48

Здравей, трудно ли се разглобява волана за д асе боиадиса долната час сребристо, имам същия и съм боядисал лайстните, само волана ме беше страх да пипам, као може да дадеш информация как става точно ще съм благодарен.

ентусиаст
Аватар
Кара: разни баварски екземпляри
Мечтае да кара: ///M

Мнение от kiko™ » 11 Мар 2008, 14:16

Ето тук : http://www.my330i.com/mod4.php всичко е много добре обяснено. ;)

Потребител
Аватар

Мнение от johny bravo » 12 Мар 2008, 11:36

Мерси много за ичерпателната информация, вижда ми се сложно и ще го мислиа по някакув друг начин, а може и без него да мина, мерси пак.

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: колело

Мнение от tomentoza » 12 Мар 2008, 21:06

А има ли някакъв вариант за боядисване на барчето което е под подлакътника с боя която да е подобна на оригиналната т.е. да е нещо като пластмаса или там с каквото са го пръскали в завода?
Пробвах с един черен спрей мат от бриколаж , но е дооста далеч от това което е оригинално.
Дали с боя която се боядисват брони няма да стане?
ИзображениеИзображениеИзображение

Потребител
Аватар

Мнение от 1976 » 13 Мар 2008, 9:51

Това с барчето и мен ме интересува. Моето е малко поодранко точно там където се пуска ръчната и се чудя с каква боя да го мацна...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: любимата ни марка да е първа ;)
Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)

Мнение от spower » 13 Мар 2008, 11:09

а трябвали да се мине с водна шкурка преди да се пръсне , ако има драскотини :?:
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25: :lalala: https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F10 530d
Мечтае да кара: карах почти всичко

Мнение от batzlati » 04 Апр 2008, 21:56

Ако си пръскате лайсните сами със спрей металик,препоръчвам да не използвате никаква шкурка. Аз процедирах по следния начин :
Взех един разредител на ацетонова основа и с парцал отстраних оригиналната боя или там каквото е по лайсните. Остана супергладка черна пласмаса. После пръскате със спрея поне две ръце и отгоре задължително лак,иначе боята се трие. Просто спрей-боята е мн.тънка и не покрива драскотините,които оставя шкурката. Поне при мене се получи идеално. Направих и снимка,ама нещо не знам как да я кача :uups:

ШОП
Аватар
Кара: e87lci

Мнение от BMDrago » 04 Апр 2008, 22:32

batzlati написа:Ако си пръскате лайсните сами със спрей металик,препоръчвам да не използвате никаква шкурка. Аз процедирах по следния начин :
Взех един разредител на ацетонова основа и с парцал отстраних оригиналната боя или там каквото е по лайсните. Остана супергладка черна пласмаса. После пръскате със спрея поне две ръце и отгоре задължително лак,иначе боята се трие. Просто спрей-боята е мн.тънка и не покрива драскотините,които оставя шкурката. Поне при мене се получи идеално. Направих и снимка,ама нещо не знам как да я кача :uups:

ЛЕЛЕ! :shock: Ти нали не мислиш че се използва малък номер шкуртка
60,80,120.....
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от batzlati » 04 Апр 2008, 23:17

Аз вобще не използвх шкурка и ми се получи перфектно. Но и друг път съм правил подобни неща и съм брал ядове от шкурки ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от El Diablo » 04 Апр 2008, 23:25

аз го направих преди.. 2-3 месеца вече не помня кога, и стана страхотно отначало сякаш бях в друга кола, на което благодаря на колегата, които беше снимал и шпрея закупен от Бриколаж..
е работата при Е39 мисля че е доста повече защото се раглабя цялата конзола под подлакатника, а начина на работа е ! :
1. с водна шкурка под вода .. да падне на всяка цена лака !
2. минаване с обезмаслител /корселин/
3. 2 ръце със шпрея през 30 мин без никакъв лак ! то си пишеше на шпрея през колко време де.. може би беше и по малко !

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от El Diablo » 04 Апр 2008, 23:33

ето и една снимчица с интериора от днеска, само скоростния лост не съм го пипал защото ме беше страх да не се люпи/цапа , за сега така ще седи, препоръчвам на всеки колега да си боядиса сиви лаисните .. няма да съжалява особено при черна/тъмна/сива кола .. 8) Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от batzlati » 04 Апр 2008, 23:51

Между другото,аз вчера бях на тест-драйв на BMW в Бургас и ми направи впечатление,че на почти всички нови модели 1ва,3та и 5та серия, интериорните лайсни са лъскави,черен металик. И мисля за следващата да експериментирам с черна перла :dunno:

ПредишнаСледваща

Назад към E46