BMW X5 vs Mercedes GL
Модератор: Общи модератори
32 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- datcho
- младши ентусиаст
-
- Кара: '03 E53 X5, '00 E38 730d
BMW_CS_Concept написа:Navi_Bmw написа:Тук какъв отговор очакваш?![]()
Аз мисля че Х5-цата е по-добрата кола както сигурно повечето тук!![]()
...Вика на магистралата Х5 вози твърдо а ГЛ меко.... Викам му вкарайги в нивата да видим коя ще излезне...
Абе как така по магистрала вози по - ТВЪРДО?

Fall in love or fall in hate. Get inspired or be depressed. Make babies or make art. Speak the truth or lie and cheat. Dance on tables or sit in the corner. Life is divine chaos. Embrace it. Forgive yourself. Breath. And enjoy the ride...
- moni76
- ентусиаст
-
- Кара: e39 525dA
- Мечтае да кара: м6
аз пък ще Ви кажа, че VOUG-а е джипката на джипките ако си говорим за истинския смисъл и съдържание на думата джип
...не броим УАЗ-ките и НИВА-та

...не броим УАЗ-ките и НИВА-та

My BMW history:
'91 E36
'97 E36
'00 E46
'01 E46
'99 E39
'03 E39
http://www.youtube.com/watch?v=plxNfU-PA2c&NR=1
'91 E36
'97 E36
'00 E46
'01 E46
'99 E39
'03 E39
http://www.youtube.com/watch?v=plxNfU-PA2c&NR=1

- D3BEP
- старши ентусиаст
-
Ае ГЛ с Х5 Е все едно S класа срещу 5-тица да сравняваме.
ГЛ е с много повече стандартни опции от МЛ. Недейте си мислете, че е голям МЛ. Клиренса му се регулира с Бутон. Адаптивно въздушно окачване.Всички трониции има, вкл. дистроници . 1000 въздушни възглавници и мисля, че поне 4 самостоятелни зони на климата серийно. Не знам дали е серийно, но досега не съм виждал ГЛ без малк иекрани в седалките. Серийно е със седместепенна автоматична скоростна кутия. Двигатели - само V6 и V8. Серийно има офоуд - про системата на Мерцедес - най - високата степен за момента.
И има седем места.
Това означава:
Аз съм метър и деветдесет и в слабото си време съм стотина килограма.
Минал съм хиляда километра път на задната му седалка. Най - задната.
И много - на предните.
Естествено, че е далеч по - комфортен.
Но истинска проходимост от тея изтупани Мерцедеси и БМВ-та не търсете.
ГЛ е с много повече стандартни опции от МЛ. Недейте си мислете, че е голям МЛ. Клиренса му се регулира с Бутон. Адаптивно въздушно окачване.Всички трониции има, вкл. дистроници . 1000 въздушни възглавници и мисля, че поне 4 самостоятелни зони на климата серийно. Не знам дали е серийно, но досега не съм виждал ГЛ без малк иекрани в седалките. Серийно е със седместепенна автоматична скоростна кутия. Двигатели - само V6 и V8. Серийно има офоуд - про системата на Мерцедес - най - високата степен за момента.
И има седем места.
Това означава:
Аз съм метър и деветдесет и в слабото си време съм стотина килограма.
Минал съм хиляда километра път на задната му седалка. Най - задната.
И много - на предните.
Естествено, че е далеч по - комфортен.
Но истинска проходимост от тея изтупани Мерцедеси и БМВ-та не търсете.
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
аз ти казвам ,че тоя Вог ми наду ушите. 4литров дизел - то тропа ,то трака...!! и седим с коленете в ушите!! егати луксозният джип. с нищо не го сравнявам - в новата Х5ца не съм се качвал, в ГЛ - също ,а оня леген МЛа е нправо смрът! не знам с фейса дали са оправили нещо,ма първите МЛи беха смех. тва не е кола,не е джип-тва е....некъв трамвай. па се и троши!
- D3BEP
- старши ентусиаст
-
Не знам на какъв МЛ си се возил. Има пилоти, при които и МИГ 29 може да дрънка.
Но и на МЛ имам доста движение. Кола си е отвсякъде. Това с дрънкане, тропане и шум няма нищо общо с тая кола и въобще с високите модели на Мерцедес.
Но за друго се приказва тук.
Но и на МЛ имам доста движение. Кола си е отвсякъде. Това с дрънкане, тропане и шум няма нищо общо с тая кола и въобще с високите модели на Мерцедес.
Но за друго се приказва тук.
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
с ГЛ не може да се прави сравнение...!!
а МЛа-дрънка! некъв 320 май беше и си е шиит...!! имам приятели с два такива-ич не струват! развалят се ! тия в щатите нещо не беха уцелили маята в началото-за сега не знам!! и рипа като козел тоя МЛ! нещо като набумкана с кортизон А-класа!! и точно толкова стабилно! на пътя за Видин при Дулово с не много висока скорост се държех с две ръце и се кръстех да не се обърне.
а МЛа-дрънка! некъв 320 май беше и си е шиит...!! имам приятели с два такива-ич не струват! развалят се ! тия в щатите нещо не беха уцелили маята в началото-за сега не знам!! и рипа като козел тоя МЛ! нещо като набумкана с кортизон А-класа!! и точно толкова стабилно! на пътя за Видин при Дулово с не много висока скорост се държех с две ръце и се кръстех да не се обърне.
- ktv
- оптимист-неверник
-
- Кара: старо Е 34
- Мечтае да кара: ново Е 34
- Детайли за колата: най- добрата
Двата модела са несравними:
- от различни класове са;
- тук все пак е БМВ форум.
Анатема!
- от различни класове са;
- тук все пак е БМВ форум.
Анатема!

Едно е да искаш, второ е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш!
- Azrail
- UFO Pilot
-
Бе четох, четох, ...
Брех.
По стечение на обстоятелствата ги имаме и двата джипа в семейния автопарк. GL 500 и Х5 4.4, ама стария. И в двата намирам удоволствие от шофирането.
Мерцедесът си е Мерцедес - не обича да спира, не обича да завива, не обича да ръмжи и изобщо обезшумен до педантичност, малко муден - ако го караш спокойно и се любуваш на природата отстрани, няма по-добра кола.
Х5-цата тропа, дрънка, ръмжи, държи високи обороти, спира, завива - бе изобщо в пъти по-агресивен автомобил. Аз лично го предпочитам за забързаното ежедневие. GL-а го предпочитам събота/неделя да излезна някъде извън София с жената...
Изобщо 2 прекрасни автомобила за 2-те крайности във вкусовия спектър.
П.П. Най-новата Х5-ца (изгубих им отдавна следата на номерациите, не я знам) нарочно не я слагам никъде в класацията, защото от моите наблюдения е в пъти по-зле от старата, или поне американския боклук, който имах нещастието да покарам за около два часа, градско и извънградско.
Брех.
По стечение на обстоятелствата ги имаме и двата джипа в семейния автопарк. GL 500 и Х5 4.4, ама стария. И в двата намирам удоволствие от шофирането.
Мерцедесът си е Мерцедес - не обича да спира, не обича да завива, не обича да ръмжи и изобщо обезшумен до педантичност, малко муден - ако го караш спокойно и се любуваш на природата отстрани, няма по-добра кола.
Х5-цата тропа, дрънка, ръмжи, държи високи обороти, спира, завива - бе изобщо в пъти по-агресивен автомобил. Аз лично го предпочитам за забързаното ежедневие. GL-а го предпочитам събота/неделя да излезна някъде извън София с жената...
Изобщо 2 прекрасни автомобила за 2-те крайности във вкусовия спектър.
П.П. Най-новата Х5-ца (изгубих им отдавна следата на номерациите, не я знам) нарочно не я слагам никъде в класацията, защото от моите наблюдения е в пъти по-зле от старата, или поне американския боклук, който имах нещастието да покарам за около два часа, градско и извънградско.
MORE BEER!
- stozashto
- младши ентусиаст
-
- Кара: каквото изпадне...
- Мечтае да кара: safety car, самолет, мотор
- Детайли за колата: тотална щета...
Re: BMW X5 vs Mercedes GL
BMW_CS_Concept написа:пускам таз тема щото един спори с мен, че Mercedes GL е бил по - добър пред BMW X5...
Сега може и да бъркам, но таман ще озная от вас БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО....
Пред пътищата в България и двете возила са равноправни...

Дупките няма да простят нито на GL-a, нито на X5-та.

"... _ _ _ ..."
- D3BEP
- старши ентусиаст
-
STR написа:според мен най якия джип е и най-титулования,а именно Toyota Landcruiser.Спрямо нея вси4ко е като облагородени камиониБие дори и прехжалената Гкласа извън пътя,където им е мястото
Не знам защо буташ тази олекотена, омекотена и изтънена тенекия в сравнението.
ТОчно извън пътя е основното място, където всеки собственик на кола за 100 000 евро или малко повече ще ходи да я бута.
Тея джипки катерят склонове, сипеи, сняг. Газят дълбока вода. Толкова. Можеш да ходиш с тях на ски или на излет и лов в планината. Не са състезателни офроуд пособия.
Ланд крюзера верно може да е за офроуд. Ама защо БМВ и Мерцедес на са толкова за офроуд - вярвам, че отговорът е ясен на всеки. Не е защото Тойотата по принцип е по - добра.
- aboykov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 318TDS, e84 X1 28i
- Мечтае да кара: Луноход
- Детайли за колата: '97 318TDS Touring
12 х1 28i
ex '06 X3 3.0d
ex ‘06 e90 320i
Идеално казано. Сългасен съм с теб. Лично смятам, че като се пенсионирам с най-голямо удоволствие ще карам мерцедес, но сега определно бих избрал агресивността на БМВAzrail написа:...
Изобщо 2 прекрасни автомобила за 2-те крайности във вкусовия спектър...

STR написа:според мен най якия джип е и най-титулования,а именно Toyota Landcruiser.Спрямо нея вси4ко е като облагородени камиони Very Happy Бие дори и прехжалената Гкласа извън пътя,където им е мястото
Добра машина е Тойота, но не забравяй, че W463 G- класата е взаимставана от разработката на модел на МБ за военните. Визирам високо-проходима машина с изключителни възможности за работа в екстремни условия!!!
There is nothing more beautiful than BMW and Gisele Bündchen ridin' it 

- D3BEP
- старши ентусиаст
-
aboykov написа:Добра машина е Тойота, но не забравяй, че W463 G- класата е взаимставана от разработката на модел на МБ за военните. Визирам високо-проходима машина с изключителни възможности за работа в екстремни условия!!!Azrail написа:...
Изобщо 2 прекрасни автомобила за 2-те крайности във вкусовия спектър...
По - точно създаден е по поръчка на шах Реза Пахлави във времето на смутове в Иран. Шахът е бил голям акционер, близо 25% в Мерцедес. Поръчва си специална кола.
Враговете му залагат бомба под Г класата и я взривяват успешно, когато трябва. Макар и да не е бил брониран според разбиранията ни джипът спасява Шаха, който освен леки наранявания остава здрав. Просто за автмобила не е пестено нищо.
Оттам тръгва и легендата, после военните почват масово да го поръчват.
Но G - класата няма нищо общо с GL и ML. Освен някоя и друга буква.
Нито като идея, нито като изпълнение.
И за съжаление тая класика я спряха от производство.
32 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3