Климатроника не изстудява
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- i4koo
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520 M52
- Мечтае да кара: M5
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
и аз си проверих перката - работи слабо само на най-високата скорост, другите ги няма. Затова ми е изхвърлило фреона през клапана - не се е включила перката , вдигнало е голямо налягане и фръсссс. Засега само я смазах със ВД-40 и сега търся резисторите, ама тука в най-реномирания (като казвам реномирания направо ми идва да си изям ушите) магазин за електронни части ми казаха че най-силния резистор дето са получавали бил до 5 вата, а за 85 вата и 0.5 ома да не говорим . Като си ида в Даге-то ще си проверя там май.
В Разград съм. В Разгард съм.
В Разград съм. В Разгард съм.
- V_Kanchev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е39
Резистори има доста по мощни от 120W, но за съжаление няма точните омове и се налага да се връзват паралелно и става едно огромно нещо, което трябва и да се обдухва от вентилатора-грозна история. Сега ще пробвам да заменя резисторите с транзистор/MJ11015-8лв./, но не ми остава време. Като го направя ще споделя дали става.
http://bmwpower-bg.net/forums/album_pic.php?pic_id=8261
http://bmwpower-bg.net/forums/album_pic.php?pic_id=8261
Преди два дни преплувах локва дълга 30 метра и дълбока 80 санта
Вчера отивам в сервиза и сменям масло и филтри и след това веднага влизам на автомивка да ми измият двигателя!!! Пътувам си днес и решавам да пусна климата и се оказва, че няма никой вкъщи
Перките си въртят но вкарват само въздуха отвън
До преди седмица всичко си беше добре
Та въпросите ми са:
Може ли да се е зацапал датчика за температурата?
Понеже го пуснах на скорост май
да не е сработила някоя защита?
Или пък да не са измили добре м/у радиаторите?

Вчера отивам в сервиза и сменям масло и филтри и след това веднага влизам на автомивка да ми измият двигателя!!! Пътувам си днес и решавам да пусна климата и се оказва, че няма никой вкъщи

До преди седмица всичко си беше добре

Та въпросите ми са:
Може ли да се е зацапал датчика за температурата?
Понеже го пуснах на скорост май

Или пък да не са измили добре м/у радиаторите?

- боцко
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: 520,523
съпротивленията на перката за 8 лева
Викиват пловдив се казва магазина 4 броиа, 8 лв, 1 ом, 40 вата, слагат се 2 по 2 паралелно, наздраве. 

- spacepl
- старши ентусиаст
-
и аз установих че днеска не ми върти перката.
значи стоях 10 минути пред колата ама перката не тръгна.
само че бях пуснал климатроника да върти въздуха вътре това от значение ли е. после пробвах без да върти въздуха ама пак не тръгна
обаче климатроника си изстудява това не мога да го разбера как става
а в този случай като си оправя проблема да отида ли да видя как ми е фреона (колко има) при положение че преди месец го напълних
значи стоях 10 минути пред колата ама перката не тръгна.
само че бях пуснал климатроника да върти въздуха вътре това от значение ли е. после пробвах без да върти въздуха ама пак не тръгна
обаче климатроника си изстудява това не мога да го разбера как става

а в този случай като си оправя проблема да отида ли да видя как ми е фреона (колко има) при положение че преди месец го напълних

- asasin18
- ентусиаст
-
- Кара: е70 sd
преди няколко седмици смених перката, напълних го с фреон, след това ми показа 4.5 градуса на духалката. Миналата седмица пак спря да работи климата, днеска бях на майстор и ми казаха че е компресора. На тия 5ци им бил проблем. Показа ми и два нови компресора който са доставили за колеги.
ха на мен пък перката ми е заминала и трябва да я сменям
отивам в БМВ и викам я кажете няква цена за перката на мойта баварка.
човека вика чакай да погледна, след малко вика 618 лв
хаха честито
ако някой има 2-ра ръка работеща да пише на ЛС
a и да попитам като си карам колата на магистралата със 140 примерно пречи ли нещо на климатика да си работи тогава
в смисал перката оказва ли влияние при такава скорост
аз мисля че въздушни поток е достатъчен за охлаждането на системата при такава скорост
отивам в БМВ и викам я кажете няква цена за перката на мойта баварка.
човека вика чакай да погледна, след малко вика 618 лв

хаха честито

ако някой има 2-ра ръка работеща да пише на ЛС

a и да попитам като си карам колата на магистралата със 140 примерно пречи ли нещо на климатика да си работи тогава
в смисал перката оказва ли влияние при такава скорост
аз мисля че въздушни поток е достатъчен за охлаждането на системата при такава скорост

- DroW
- младши ентусиаст
-
- Кара: e60 530d M Sport, X3, X6
Това със цената на перката е малко стряскащо.Би било хубаво колеги да се направи една тема с части като в е36 форума където да споделяме информация кое колко парички е.
- spacepl
- старши ентусиаст
-
не купувайте нова - моита я занесох на един майстор по ел. мотори и за 50 лв. я направи супер, духа та се не трае 

- moviestudio
- Потребител
-
Толкова е перката . Аз я купих от ДАРУ за 697 лв.и пак не стана работата с климата като съм в задръстване става жега в купето , сигурно ще отида и аз на компресор.
- i4koo
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520 M52
- Мечтае да кара: M5
Колеги ,и при мен след диагностика ,проверка на съпротивленията,подадохме директно ток през буксата,се оказа че перката е за смяна ,цената на оригиналната е доста висока според мен ,има ли читави алтернативи ,или може и с ремонт както колега е писал по горе ,мерси за идеите 

Нищо лично ,Просто бизнес !
- asasin18
- ентусиаст
-
- Кара: е70 sd
hellbull написа: може ли обаче паради липса на охлаждане да се е получило голямо налягане и част от фреона да е излязал
точно така се е получило, има 2 клапанчета който са сложени с тази цел, като се вдигне налягането да изпуска от там а не да прецаква системата