ЗАГРЯВА ---Проблема решен
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- cucko
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530d touring
hristo4 написа:sachs написа:и отново никой не позна къф е проблема![]()
![]()
![]()
този в момента не е за твойта кола или е фира и е замасил
И аз имам едни съмнения за това и ще го проверя.Мерси колега.
Ако си сменил датчика и няма ефект най-вероятно мисля че са ти прецакали таблото....другите уреди как показват?!(само на температурата ли е проблемът?)
- hristo4
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 1.9 *W210 320 CDI *206 1.4 hdi
cucko написа:hristo4 написа:sachs написа:и отново никой не позна къф е проблема![]()
![]()
![]()
Ако си сменил датчика и няма ефект най-вероятно мисля че са ти прецакали таблото....другите уреди как показват?!(само на температурата ли е проблемът?)
Само температурата.Но с друго табло показва същото,а ноето на друга работи
- cucko
- старши ентусиаст
-
Търси проблема като почнеш от таблото(там казаш не е от таблото)продължавай нататък...виж датчика(ако не си го сменил)после термостата към радиатора и т.н....не бързай да бъркаш вътре по двигатела...но най-добре е диагностиката...
- hristo4
- кандидат ентусиаст
-
cucko написа:Търси проблема като почнеш от таблото(там казаш не е от таблото)продължавай нататък...виж датчика(ако не си го сменил)после термостата към радиатора и т.н....не бързай да бъркаш вътре по двигатела...но най-добре е диагностиката...
Сменено; виско съединител,термостат,антифриз,водна помпа с чугунови витла,червен и черен датчици на двигателя,табло с такова на работещо.Диагностика съм правил не веднъж.На 4 км.,и в Бова.На 4 км ми каза гарнитура,а на Бова вдигат раменете и след преинсталиране на таблото./май така казаха/.
- cucko
- старши ентусиаст
-
А пъво смени ли течността?!...не знам и аз не съм чак такъв спец. но все пак се опитвам да ти помогна..всички заедно!
И ако успееш да намериш къде е бил дефекта го сподели да знаем и ние!
И ако успееш да намериш къде е бил дефекта го сподели да знаем и ние!
- vitamincpp
- ентусиаст
-
- Кара: e46 330Ci convertible
Това сменено всичко абсолютно нищо не означава колега. Тук се продават толкова ментета части че понякога са по-зле от тия които подменяме. Аз така си бях сложил термостат за 45лв и стрелката на температурата не стоеше винаги на едно место - понякога на 12 понякога до 2мм надясно. Отидох и го смених пак с оригинален който се оказа 100лв и нямам проблеми оттогава.
hristo4 написа:cucko написа:hristo4 написа:sachs написа:и отново никой не позна къф е проблема![]()
![]()
![]()
тоя датчик дет са ти го сложили е оранжев с едно краче,а този дето е за твойта е черен с 2 крачета.по старите бмв-та са с първия вариянт.просто са го объркали в магазина
- hristo4
- кандидат ентусиаст
-
sachs написа:hristo4 написа:cucko написа:hristo4 написа:sachs написа:и отново никой не позна къф е проблема![]()
![]()
![]()
тоя датчик дет са ти го сложили е оранжев с едно краче,а този дето е за твойта е черен с 2 крачета.по старите бмв-та са с първия вариянт.просто са го объркали в магазина
Ще го проверя.Благодаря
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
hristo4 написа:Alexi написа:казваш като дадеш на контакт при непален днес двг е извън синьото ? на диагностика колко реални градуса излиза двг като е близо до червеното да речем ?може би стрелката не работи добре .. от виско не може да е не се заминавай с него то не влияе извънградско както и при температури като в момента 10-20 градуса .. между другото читавото виско сработва за момент при студен старт понеже силикона се е стекъл долу който твърди че това не е нормално да си смени виското щото е сдухано .. ако стрелка/датчици работят нормално и колата наистина загрява над 100 градуса смени радиатора може и от него да е
На диагностиката показва ,че преди червеното в двигателя е 92,а в радиатора е 90,и сработва виското.
значи стрелката на таблото не работи коректно ,мотора не загрява реално ,92 градуса трябва да е на средата а като не е в движение виското е нормално да зацепи .. проблема е жичкаджийски ,може би е това което казва колегата Sachs
- hristo4
- кандидат ентусиаст
-
Alexi написа:hristo4 написа:Alexi написа:казваш като дадеш на контакт при непален днес двг е извън синьото ? на диагностика колко реални градуса излиза двг като е близо до червеното да речем ?може би стрелката не работи добре .. от виско не може да е не се заминавай с него то не влияе извънградско както и при температури като в момента 10-20 градуса .. между другото читавото виско сработва за момент при студен старт понеже силикона се е стекъл долу който твърди че това не е нормално да си смени виското щото е сдухано .. ако стрелка/датчици работят нормално и колата наистина загрява над 100 градуса смени радиатора може и от него да е
На диагностиката показва ,че преди червеното в двигателя е 92,а в радиатора е 90,и сработва виското.
значи стрелката на таблото не работи коректно ,мотора не загрява реално ,92 градуса трябва да е на средата а като не е в движение виското е нормално да зацепи .. проблема е жичкаджийски ,може би е това което казва колегата Sachs
Не съм ходил на ел.техник,но ще го направя.А възможно ли е да е от компютъра?Да подава грешна информация
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
информацията за стрелката не се подава от компютъра ,той си има отделен датчик за температурата и не го интересува какво показва на таблото
- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
sachs написа:sachs написа:и отново никой не позна къф е проблема![]()
![]()
![]()
Колегата ти каза

- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
- hristo4
- кандидат ентусиаст
-
Alexi написа:информацията за стрелката не се подава от компютъра ,той си има отделен датчик за температурата и не го интересува какво показва на таблото
ok