има ли смисъл от чисто нов автомобил БМВ в БГ?и ако да защо?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар

има ли смисъл от чисто нов автомобил БМВ в БГ?и ако да защо?

Мнение от bu6men » 22 Мар 2008, 4:00

като гледам форумите,все говориме за некви проблеми и все за некви стари автомобили,дошли незнайно от къде...питането ми е некой от участниците притежава ли чисто нов автомобил,и има ли смисъл да купиш такъв на цената,на апартамент в софия,примерно,не знам изобщо за кво си говориме,и за кви БМВ маниаци става въпрос??? за мен лично е много интересно... първото БМВ си купих 1991г...
ако не можем да си помогнем,поне да не си пречим...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от MaXimal » 22 Мар 2008, 9:57

Има смисъл.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 2005 E61 525d
Мечтае да кара: просто да кара...
Детайли за колата: <3

Мнение от |`oTuH » 22 Мар 2008, 10:10

е каква е тая тема ве пич...
има ли смисъл?
еми то си е за тебе, все пак ти ще караш "евентуално" този нов автомобил. удоволствието ще си е за тебе.
въпроса е дали караш за удоволствие или за гъзария ;)
4 8 15 16 23 42

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 22 Мар 2008, 11:55

Като се замисля може и да няма смисъл.
От една страна купуваш ново БМВ, такова каквото искаш, "девствено", такова което първо е твое и е ново, просто мечта.
От друга страна въпроса е има ли смисъл да дадеш примерно 150 000лв за кола, която ще ти надерат от завист, някоя кака с нова книжка ще обели докато паркира покрай нея и ще разбивате по БГ пътищата които са под всякаква критика въпреки непрекъснато растящите данъци.
Май няма смисъл, поне според мен, варианта е взимаш си същата такава кола от Германия примерно за 80-100 000лв на около 1-2 години и си караш пак пачти нова кола която е в безупречен вид, но с парите които си спестил да дадеш за нова кола ти излиза безплатно всичко около нея, че и ти остават.

П.С. Говоря от гледна точка в която цената няма значение...
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ole » 22 Мар 2008, 12:37

ако човек има пари да го купи чисто нов автомобила и да го поддържа разбира се че има смисъл, ма ако едвам едвам си събрал пари за нов автомобил и после ще се чудиш как да събираш пари за поддръжка няма смисъл...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от McClane » 22 Мар 2008, 12:54

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 22 Мар 2008, 13:25

Dimo написа:Като се замисля може и да няма смисъл.
От една страна купуваш ново БМВ, такова каквото искаш, "девствено", такова което първо е твое и е ново, просто мечта.
От друга страна въпроса е има ли смисъл да дадеш примерно 150 000лв за кола, която ще ти надерат от завист, някоя кака с нова книжка ще обели докато паркира покрай нея и ще разбивате по БГ пътищата които са под всякаква критика въпреки непрекъснато растящите данъци.
Май няма смисъл, поне според мен, варианта е взимаш си същата такава кола от Германия примерно за 80-100 000лв на около 1-2 години и си караш пак пачти нова кола която е в безупречен вид, но с парите които си спестил да дадеш за нова кола ти излиза безплатно всичко около нея, че и ти остават.

П.С. Говоря от гледна точка в която цената няма значение...

Мммм много интерсено - дори цената ще падне повече , а й ще ти направят разработката (20 000 - 30 000 км) и дори ще ти я направят по-разумно , а не като някой от нас - на 3 тия ден със 300 км/ч
Пак във ауто билд бяха измерили разход и ускорения на кола на 0 на 100 000 и на 200 000 км . Познайте - данните на 0 и на 200 000 км бяха еднакви , а на 100 000 най-малко гореше и най-бързо се ускоряваше . Естетсвено разликите са минимални ...

ентусиаст
Аватар
Кара: Без книжка.
Мечтае да кара: Тунинг Голф 2-ка с PK номер.
Детайли за колата: Ускорител на елементарни частици.

Мнение от t060 » 22 Мар 2008, 13:48

Пич, освен пътишата, зависта и простотията, имай в предвид и това. Има едно златно правило: като ще си купуваш кола, трябва да ти останат още толкова след като я вземеш, че да нямаш проблеми ТИ сам си рашаваш от тук нататък!
П.С. не агитирам никой, изказвам лично наблюдение над ситуацията
Изображение
От тогава русото не е на мода.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: да го карат

Мнение от ITK » 22 Мар 2008, 15:09

Според мен има смисъл само ако имаш фирма си я купуваш на фирмата да скатаеш некой лев....иначе не...
Говоря за каквато и да е марка, принципно, дали ще е Сеат или Мерцедес все така стоят нещата за мен.....

ентусиаст
Аватар
Кара: 320i

Мнение от k1k0 » 22 Мар 2008, 15:57

Ако живееш в България не е добре да имаш чисто нова кола това е положението :(
Beautiful Mechanical Wonder

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 330Ci convertible

Мнение от vitamincpp » 23 Мар 2008, 12:18

Е той смисълът е според парите които изкарваш. Не е идеята в имането на някаква сума вече събрана. Едва ли има идиоти дето събират пари и когато имат вече 150к и отиват и си вземат нова кола. А ако имате адекватен доход няма да ви е никакъв проблем това с надраскването на колата и с разбиването по дупките, дори хората с нови БМВта имат много по-нормално отношение към колите си отколкото тия с по 5к лева кредит за 5 години и готина е36 92 година. Все пак колата си е една вещ и като такава би трябвало тя да ни служи а не ние да сме и роби :)
А иначе бях гледал по Топ гиър мисля правеха анализа за това колко се обезценават колите и се оказа че най-малко обезценяващите се коли на 3тата година струват 50% от цената на която са купени. Имаше и марки и модели които падат до 30% и мисля 7 серия беше от тях. Идеята е просто дали може човек да приеме тая обезценка като разход за тия 3 години и като цена на това да кара кола в гаранция и девстена както Димо се изрази :)

ентусиаст
Аватар
Кара: '99 E46 318i; '01 E53 3.0i

Мнение от Joro_Paveto » 23 Мар 2008, 13:06

Смисъл има само в детската градина...в БГ... :mhihi:
Лека нощ, добър ден, пак съм с моя...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 23 Мар 2008, 13:36

vitamincpp написа:Е той смисълът е според парите които изкарваш. Не е идеята в имането на някаква сума вече събрана. Едва ли има идиоти дето събират пари и когато имат вече 150к и отиват и си вземат нова кола. А ако имате адекватен доход няма да ви е никакъв проблем това с надраскването на колата и с разбиването по дупките, дори хората с нови БМВта имат много по-нормално отношение към колите си отколкото тия с по 5к лева кредит за 5 години и готина е36 92 година. Все пак колата си е една вещ и като такава би трябвало тя да ни служи а не ние да сме и роби :)
А иначе бях гледал по Топ гиър мисля правеха анализа за това колко се обезценават колите и се оказа че най-малко обезценяващите се коли на 3тата година струват 50% от цената на която са купени. Имаше и марки и модели които падат до 30% и мисля 7 серия беше от тях. Идеята е просто дали може човек да приеме тая обезценка като разход за тия 3 години и като цена на това да кара кола в гаранция и девстена както Димо се изрази :)

Зависи най-вече от двигателя обезценяването - големите бензинови лами , мноооого бързо губят цена - за 4 годин 12 цилиндровите лимузини губят около 70 % от цената си . Малките коли като цяло държат най-много на цена , защото койти иска 7ца ще има пари за нова и хич няма да гледа старото , а феновете на 3ката са предимно неособено заможни като нас и най-често търсят малката кола , с малкия дизел и евтината подръжка.За това и Е46 е на цената на Е38 :)
А пък за тия със Е36 - ами хората са почнали от някъде - на Е36 ще навлезнат в света на БМВ , ще се понаучат да карат , ще се набеснеят и вероятно един ден ще си вземат нещо по-добро (Е46 или Е90 дал бог) и ще се оженят за колата :P

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мел

Мнение от ///vlado » 23 Мар 2008, 19:24

MaXimal написа:Има смисъл...........

...... до като е в гаранция :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: X5 3.0d '13
Мечтае да кара: М-power

Мнение от Biggy » 23 Мар 2008, 19:40

Всичко зависи от кинтите, които човек си докарва. Ако има кинти, има втора кола, има спортна кола. А ако няма - смята и до където са възможностите. Има много хора с възможности, които избягват първоначалното поевтиняване и купуват автомобили на 0.5-1год.

Следваща

Назад към Извън Темата