GAZ t.e AGU

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от атоматик » 20 Мар 2008, 19:01

Разхода ли е главната причина да сменяш изпарителя, колега IAV? При мен се наложи наскоро смяна. Колата има проблем на газ - като паднат оборотите клати и гасне. Та едната причина можеше да е от пробити клапи на изпарителя. Моя беше на 7 години. Сменихме го целия с нов и ... нищо. Нито разхода падна, нито спря да гасне. На стария клапите бяха като гьон и с балончета вътре.
Обвързването с БМВ стана случайно... и явно ще е трайно!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528iA

Мнение от IAV » 20 Мар 2008, 19:28

проблема не е толкова в рахода колкото не ми харесва как върви колата и как рабпти мотора все пак е М50В25 а имах същата но В20 и трябва да кажа че тази наистина върви повече но нещо не ми харесва как работи а гаста не съм я слагал аз а така я взех и има неща с който не съм много съгласен и не ми харесват!

БМВманиачения
Аватар
Кара: ПЕЧКА понавървяваща
Мечтае да кара: на ядене и пиене

Мнение от bmwfena » 20 Мар 2008, 19:30

Wenzy написа:Оставете ме на бира!!! Черджетата са си мой :P - не че ме кефят, ама не ми и пречат
Говорим за отработено и прецедено олио - 80ст. на литър гимиш с нафта и става яка комбинация за всяка ситуация :D
40л х 2.30 = 92лв.
40л х 80 =32лв.
Цялата работа е малко преправка + нагревател = 60лв ЛЕСС за резервоар, не споменавам , че ако има и нафта аванта ... ;)
Два резервоара и жената е щастлива - има нови ботуши, баси кефа ...
Търсим варианти за алтернативно гориво - нещо не ми е присърце тая работа, но като вдигнат нафтата пак ще се позамисля, малко ми трябва :evil:
Венци и тука има такива дето карат с такова нещо...един 190 Д от сума си време нафта не е видял :mhihi: :mhihi: една Астра изузу матор и тя :mhihi: а ве баая ся-купуват от заведенията старото олио и плющят яко :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 М51Д25

Мнение от Wenzy » 20 Мар 2008, 19:42

:yes:
Имам откъде да вземам по 80ст. , хич не ме е еня, че ще чуя приказки от сорта
дизелово БМВ на олио - предател, същото е като бензинов агрегат на газ или метан ... дреми ми на келестирката дет се вика :mhihi:
Въпроса е , че трябва да си го доизкусуря, пък и плочката ми малко се ебе към момента - тя е на дневен ред :(
После слагам холивото и всеки , който иска да кара на картофки и ребърца да заповяда за разяснения - ест. срещу СКРООООМНА почерпка
- 115кг. съм не ям, не пия и не пуша - когато няма :mhihi: :mhihi: :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от атоматик » 20 Мар 2008, 20:16

Аз също взех мойта с газовата. Поставена е била в Италия и покарах с нея. Като цяло съм доволен, но... настана нова ера. Ще слагам инжекцион и въче съм се спрял на Фобус. Изпарителят, обаче, ще ползвам от тази, също и бутилката. Старата беше Ланди Ренцо, но с дросели. Аз и сега мога да карам с нея, но само извънгардско - на високи обороти. Искам да кажа, че не отдавам голямо значение на изпарителя. Май там е въпрос на късмет на какъв ще попаднеш :lol:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от IAV » 20 Мар 2008, 20:39

а какво ще ти струва перформънса?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от атоматик » 20 Мар 2008, 20:40

около 1000 лв.

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Тежка

Мнение от Ненко Вранков » 20 Мар 2008, 20:55

:roll: цифра са... ще си заслужава ли... за колко време ще си ги "избиеш"... какви планове имаш с този автомобил за напред... защо не помислиш само за ремонт на сегашната уредба?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от IAV » 20 Мар 2008, 21:17

мисля че е множко за 4цилиндрова на мен за нова за 6така ми искаша 1800 с някви нечовешки отстъпки!
Но според мен е инвестиция почти невъзвратима според мен!Все пак не е кола на 3 или 5 години която да можеш да се замислиш да караш поне още 5!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от атоматик » 20 Мар 2008, 21:21

Мисля, че да. Неща стоят така. Вече карам на бензин, нищо, че имам стикер "газ". Това означава 100 лв. повече за пътни всеки месец. Аз по толкова карам, не е много, но не е и малко. Чакам бебе. Дали да давам тези 100 лв за памперси и играчки или да ги давам на бензинаджията. Аз мисля за децата. ;) За 10 месеца ще си я избия. Е, верно, с 1000 лв се купуват много памперси, но като минат 10 месеца нещата се обръщат, пък ние нали сме хора, правим си планове за по-дълог период. Ако бяхме животинки нямаше да постъпваме така ;)
Не ме разбирай грешно, не ми се дават :mhihi: Мислех да не ги давам :mhihi: пък и тепърва ще ги събирам :confused:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от атоматик » 20 Мар 2008, 21:30

Малко бавно отговарям, казвам, че си струва тази инвестиция на въпроса на dj_ennsy_1. След много опити се отказах да ремонтирам старата. Ремонта ще ми струва между 500 и 1000 лв. Няма смисъл за морално остаряла уредба.
За IAV: Мисля, че не е много скъпо, защото ако не ползвам възли от старата ще е още по-скъпо :mhihi:. За мойта пълна инсталация е 1400 лв.

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Тежка

Мнение от Ненко Вранков » 20 Мар 2008, 21:50

Нещо немога да схвана идеята... какъв е този ремонт 500-1000 :shock: Питай SaSo колко му струва газовата... колкото и моята, при това сме с М50... невиждам ремонта на кое ще излезе толкова много :roll: та ти имаш бутилка, 2 клапана, изпарител и копчето с релето... незнам ти си решаваш... Успех все пак!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от атоматик » 20 Мар 2008, 22:01

Отговорът е прост - дроселите се купуват само нови, не намерихме стари. Двата са в комплект с леглата им и струват 500. Не може да се разбере дали са те ако не се поставят други. За да се поставят други искат да ги купя. Ако ги купя и не са те отиваме към компютъра, който също струва 500. Сигурно се обърка :mhihi: Това е параграф 22. Затова ще направя само един опит за прегледам компютъра за студени спойки и .... ще слагам дюзи.
Благодаря, дано имам успех!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от атоматик » 20 Мар 2008, 22:07

dj_ennsy_1, Saso, колко ви струват газовите и какви са?

БМВманиачения
Аватар
Кара: ПЕЧКА понавървяваща
Мечтае да кара: на ядене и пиене

Мнение от bmwfena » 20 Мар 2008, 22:18

атоматик написа:dj_ennsy_1, Saso, колко ви струват газовите и какви са?
540 лв е моята и сам много доволен
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E34