За или против новите коли!
Модератор: Общи модератори
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
- zlobicar
- младши ентусиаст
-
- Кара: x5 e70 3.0d,е46 318i
Точно това му е хубавото на новата кола че ти си поръчваш екстрите които искаш,сядаш вътре и знаеш че е точно това което си искал да караш. И се кефиш максимално. Имаш достатачно средства ,че вобще не ти пука че ще загубиш 40% от цената за първата година и не мислиш какво е можело да си купиш с тези пари защото всъщност ти вече си си ги купил.
обичам BMW
- emo_pld
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '08 730d
zlobicar написа:Точно това му е хубавото на новата кола че ти си поръчваш екстрите които искаш,сядаш вътре и знаеш че е точно това което си искал да караш. И се кефиш максимално. Имаш достатачно средства ,че вобще не ти пука че ще загубиш 40% от цената за първата година и не мислиш какво е можело да си купиш с тези пари защото всъщност ти вече си си ги купил.
Евала майна ! Един от малкото трезвомислещи хора !
Точно това и аз се опитвам да ви кажа, за насладата от това ти да си избереш интериора - цвета на кожата , типа на седалки (спортни или комфортни), най-удобния за теб волан , цвета на тавана , вида на дървото по таблото, големината и вида на джантите , оборудването отвътре и всичко да е точно по твоя вкус ! Да знаеш, че тази кола е съзадедена специално за теб и има точно това което искаш, а не да викаш - добре че тоя преди мен е поръчал тва или онова или да та е яд, че нещо не е по твой вкус...
- ditko1
- старши ентусиаст
-
- Кара: Bmw x5 4.4
- Мечтае да кара: Муха
Еми всъщност, ако си много много богат какво ти пука, че губиш пари от някакъв кеф както ние губим като си вземем колите като им набием пари по тях, важното е удоволствието и не мисля, че като има челен удар ще се съсипеш защото отиваш за нова в магазина и си взимаш по нов модел, но е за малцина това удоволствие..
- Evelin Cotsev
- старши ентусиаст
-
Моето мнение е , че да си купиш кола от магазина си е кеф , но пък губиш доста пари , а като е купиш на старо не можеш да бъдеш 100 процента сигурен как е подържана и т.н. Според мен всеки си знае за него как е наи добре и всеки си прави избора според собственния мироглед. Мисля , че мнения да опрекваш някои , че е избрал кола на 1 година вместо нова кола и да му казваш , че било кисело гроздето без да го познаваш е малко глупаво ( става въпрос за емо_плд за репликата към скиса) не искам никои да обидя , просто ми направи лошо впечатление. Колега (емо_плд) не си мисли , че си единствения в тоя форум които може да си купи ново бмв и го даваи малко по спокоино с репликите. П.С.нищо лично просто ме издразни.
It`s party time !
- gotcha
- младши ентусиаст
-
- Кара: Diamantschwarz coupe
Еми аз мойта печка я свалих от витрината и кво са нема продаване
(верно не е бмв де то тва е основния проблем:))
Иначе скоро нова кола пак няма да си купя, даже не бих го направил освен, ако така парите не са ми проблем... Скисата е прав от икономична гледна точка! Колата на 1-2 години ще и сменяш консумативи още поне толкова и няма да набиваш пари. Дъртата кола пък яко набиваш за ремонти, доработки и т.н. Така, че най-изгодно е това. Аз лично до сега на мойта кола само консумативи съм сменял, ако я бях взел и на 1-2 години щеше да си е направо далавера
Ако обаче изключим напълно финансовия въпрос не мисля, че ще има разногласия

Иначе скоро нова кола пак няма да си купя, даже не бих го направил освен, ако така парите не са ми проблем... Скисата е прав от икономична гледна точка! Колата на 1-2 години ще и сменяш консумативи още поне толкова и няма да набиваш пари. Дъртата кола пък яко набиваш за ремонти, доработки и т.н. Така, че най-изгодно е това. Аз лично до сега на мойта кола само консумативи съм сменял, ако я бях взел и на 1-2 години щеше да си е направо далавера

Ако обаче изключим напълно финансовия въпрос не мисля, че ще има разногласия

Mens sana in corpore sano
Новата кола има едно готино качество-мирише на ново!
А сега сериозно,мисля че е глупаво да се спори по въпроса.Човек знае сам за себе си каква кола да си купи,лично според мен нова кола е по правилният отговор но САМО ако струва до 40000лв,ново БМВ струва прекалено много и загубата на пари е доста голяма,но всеки си преценява сам за себе си.Като в България дилърите на нови коли не са на ниво отиваш до Германия и си я взимаш от там.Смяната на масло и консумативи били скъпи на новата кола,да не би някой който си е купил чисто ново БМВ за 70000-80000лв. ще му сменя консумативите в някое квартално гаражче,а не при вносителя.
Темата е безмислена и няма да има еднакви мнения никога.
Иначе Е30 срещу Е90.(правилният отговор е и двете)Все пак е 2008 и не може да отказваме новите технологии!

А сега сериозно,мисля че е глупаво да се спори по въпроса.Човек знае сам за себе си каква кола да си купи,лично според мен нова кола е по правилният отговор но САМО ако струва до 40000лв,ново БМВ струва прекалено много и загубата на пари е доста голяма,но всеки си преценява сам за себе си.Като в България дилърите на нови коли не са на ниво отиваш до Германия и си я взимаш от там.Смяната на масло и консумативи били скъпи на новата кола,да не би някой който си е купил чисто ново БМВ за 70000-80000лв. ще му сменя консумативите в някое квартално гаражче,а не при вносителя.
Темата е безмислена и няма да има еднакви мнения никога.
Иначе Е30 срещу Е90.(правилният отговор е и двете)Все пак е 2008 и не може да отказваме новите технологии!
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
винаги има финансов въпрос!!! няма такова нещо,дето хич да не те интересува колко струва...! нека гроздето е кисело... здраве да е. докарал съм коли на хора,които може да се каже,че....нямат проблеми с парите....! ...,ма никакви! и си взеха коли от германия на по няколко месеца сигурно щот им е кисело гроздето. сега вече купуват нови,но мисля,че е щото минават на лизинг,щото вече е въпрос на имидж,а не щото си струва. на вальо златев докарахме преди доста време,когато стана шеф на лукойл едно черно кубче Г500 и няколко аудита за служебни/А8-първото и няколко А6ци от първите/ и човека си ги взе на 7-8 месеца ,щото се ибмитяваха на конски сили ,а не на фактура и се спестяваха доста пари. единствено за кубчето не пожела да чака 11дни да стане на 6 месеца и го грабна ,че бързаше да се качи. другите поседяха две седмици в склад под митн. контрол и се обмитиха на тънко мито. едва ли вальо и тогава е бил опрял до тия пари,но си е направил сметката . въпроса не е колко имаш ,а с това ,което остава какво можеш да направиш!!! примерно със спестеното е взел още една кола на някой мениджър във фирмата. да помиришеш пръв колата от витрината едва ли струва 40% от колата...!!! някакси не се връзва. не знам колко още примера мога да дам!!!
в мобилето има толкова предложения,че няма как да не си харесаш някоя с всичко ,квото душа ти иска. особено скъпите марки и най-вече високият клас на марките се обезценяват зверски първите години.
не промивам мозъци - говоря от опит и наблюдения толкова години!! ако бях видял,че не струва да си вземеш кола на старо/ което старо е няколко години/ щях да се замисля и сигурно и аз щях да ида в камор да купя. ама не може толкова народ да е глупав ,а аз да съм "най-умният"!!
...та така!
в мобилето има толкова предложения,че няма как да не си харесаш някоя с всичко ,квото душа ти иска. особено скъпите марки и най-вече високият клас на марките се обезценяват зверски първите години.
не промивам мозъци - говоря от опит и наблюдения толкова години!! ако бях видял,че не струва да си вземеш кола на старо/ което старо е няколко години/ щях да се замисля и сигурно и аз щях да ида в камор да купя. ама не може толкова народ да е глупав ,а аз да съм "най-умният"!!
...та така!
- emo_pld
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '08 730d
Както и да е , това ми е последно мнение (ако пак няма преки упреци към мен) , имам 2 гаранцонни коли (кола и джип) и докато им изтече гаранцията ще им спра тока(в буквалния смисъл), а веднага след това ще ги махна... При мене братлета няма разработване (то си е разработено в завода) , жалене , дупки и други глупости , за това е гаранцията , пък дано някой не му се падне кола 2-ра употреба от шофъор като мен...
- zlobicar
- младши ентусиаст
-
- Кара: x5 e70 3.0d,е46 318i
Добре SKISA тези на запад луди ли са ,че си купуват нови коли ,които ние да можем да купуваме после. Ти мислиш ли ,че те незнаят колко ще и падне цената за 1-2години.То по тази логика никои няма да купува нова кола която ние да караме след 1-2 или 5години.Аз мисля ,че е въпрос на манталитет при нас ,защото постоянно гледаме да не се прецакаме с нещо.Като уточнявам ,че това важи само ако имаш достатачно средства да си я позволиш.
обичам BMW
- gotcha
- младши ентусиаст
-
- Кара: Diamantschwarz coupe
Бате на запад карат точно колата докато има гаранция от производителя, след като мине отиват при него и казват - земи тая дай нова, тъй нареченото Buy back
и така цял живот си изплащат...
В България мантелитета е друг и трудно ще се промени, но проблема не е само до манталитет... за съжаление, тука всичко ни е с главата на долу и тази система трудно ще пробие. Аз лично не съм си и помислил да си върна колата на аутотехника

В България мантелитета е друг и трудно ще се промени, но проблема не е само до манталитет... за съжаление, тука всичко ни е с главата на долу и тази система трудно ще пробие. Аз лично не съм си и помислил да си върна колата на аутотехника

Mens sana in corpore sano
- SKISA
-
-
zlobicar написа:Добре SKISA тези на запад луди ли са ,че си купуват нови коли ,които ние да можем да купуваме после. Ти мислиш ли ,че те незнаят колко ще и падне цената за 1-2години.То по тази логика никои няма да купува нова кола която ние да караме след 1-2 или 5години.Аз мисля ,че е въпрос на манталитет при нас ,защото постоянно гледаме да не се прецакаме с нещо.Като уточнявам ,че това важи само ако имаш достатачно средства да си я позволиш.
на зарад взимат около 10 пъти по-високи доходи от наще...!!!цените на колите ,обаче са същите-даже по-ниски за тях. плюс това в БГ дилъра на марката ше гледа да те прецака с изкупуването обратно и пак ше си вътре...!! ясно ,е че най-добрата кола е новата-просто ситуацията , в която живеем не позволява същото отношение ,както в белите страни. и понеже ние говорим за наще условия-аз смятам ,че в тях това е най-доброто решение. кат се родя немец другият живот ше стане по друг начин...!!!

- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
emo_pld написа:Както и да е , това ми е последно мнение (ако пак няма преки упреци към мен) , имам 2 гаранцонни коли (кола и джип) и докато им изтече гаранцията ще им спра тока(в буквалния смисъл), а веднага след това ще ги махна... При мене братлета няма разработване (то си е разработено в завода) , жалене , дупки и други глупости , за това е гаранцията , пък дано някой не му се падне кола 2-ра употреба от шофъор като мен...
Не съм аз този който ще си купи нова кола ( било то от магазина или на 1-2-3 години ) близките 10г. поради липсата на финанси и май не върви да питам, ама...
Ти нормален ли си

Разбирам да купуваш с намерение да караш поне 5-6 години една кола- взимаш я нова за да знаеш, че грижи през тоя период няма да имаш, но да купиш нова и след 2 години да я разкараш не го разбирам, ама хич... Или аз съм идиот, или неправилно съм разбрал на какво се казва "неразумна инвестия" и неща от тоя род- ако нещо съм в грешка нека някой да ми обясни като на идиот...
Само не ми обяснявайте, че "гроздето е кисело"- знам, че е кисело, но не е това въпроса...
ПС: Нищо лично...
- McClane
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10
emo_pld написа:zlobicar написа:Точно това му е хубавото на новата кола че ти си поръчваш екстрите които искаш,сядаш вътре и знаеш че е точно това което си искал да караш. И се кефиш максимално. Имаш достатачно средства ,че вобще не ти пука че ще загубиш 40% от цената за първата година и не мислиш какво е можело да си купиш с тези пари защото всъщност ти вече си си ги купил.
Евала майна ! Един от малкото трезвомислещи хора !
Точно това и аз се опитвам да ви кажа, за насладата от това ти да си избереш интериора - цвета на кожата , типа на седалки (спортни или комфортни), най-удобния за теб волан , цвета на тавана , вида на дървото по таблото, големината и вида на джантите , оборудването отвътре и всичко да е точно по твоя вкус ! Да знаеш, че тази кола е съзадедена специално за теб и има точно това което искаш, а не да викаш - добре че тоя преди мен е поръчал тва или онова или да та е яд, че нещо не е по твой вкус...
Абсолютно съм съгласен.
Стига да имам пари хич не бих се замислил да си поръчам нова кола.
Но за момента Е36

- SKISA
-
-
ms написа:emo_pld написа:Както и да е , това ми е последно мнение (ако пак няма преки упреци към мен) , имам 2 гаранцонни коли (кола и джип) и докато им изтече гаранцията ще им спра тока(в буквалния смисъл), а веднага след това ще ги махна... При мене братлета няма разработване (то си е разработено в завода) , жалене , дупки и други глупости , за това е гаранцията , пък дано някой не му се падне кола 2-ра употреба от шофъор като мен...
Не съм аз този който ще си купи нова кола ( било то от магазина или на 1-2-3 години ) близките 10г. поради липсата на финанси и май не върви да питам, ама...
Ти нормален ли си2 нови коли, скъпи при това и ще ги разкараш след изтичане на гаранцията? Щом едната е 7-ца, джипа едва ли е КИА или нещо подобно, нали... Караш 2-3 години, според гаранцията разбира се, спираш им тока и въпреки, че едва ли им има нещо ( освен може би голямата цифра изминати км. ) ги разкарваш на огромна загуба... 3а да преглътнеш ей така, като едното нищо загуба на едни 80-100-на хил. лв. за 2-3 години само заради единят кеф да си първият пръднал в коженият салон трябва да си поне едно от следните неща: луд за връзване с доста пари, мултимилионер (поне) и се чудиш къде да харчиш кинти, или "добре облечен бизнесмен"...
Разбирам да купуваш с намерение да караш поне 5-6 години една кола- взимаш я нова за да знаеш, че грижи през тоя период няма да имаш, но да купиш нова и след 2 години да я разкараш не го разбирам, ама хич... Или аз съм идиот, или неправилно съм разбрал на какво се казва "неразумна инвестия" и неща от тоя род- ако нещо съм в грешка нека някой да ми обясни като на идиот...
Само не ми обяснявайте, че "гроздето е кисело"- знам, че е кисело, но не е това въпроса...
ПС: Нищо лично...
не се заричай ,че нема да можеш близките 10г.

и като станат Х6ците на 2-3г па ше си зема и да видим кое грозде е кисело...!!!аз обясних по няколко начина защо това е най-доброто решение в наще условия ,но всеки си има мнение и никой не може да налага своето...