За или против новите коли!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 18 Мар 2008, 0:56

ако е нова Е32-ка хич няма и да се замисля да я взема направо от витрината :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: x5 e70 3.0d,е46 318i

Мнение от zlobicar » 18 Мар 2008, 1:05

Точно това му е хубавото на новата кола че ти си поръчваш екстрите които искаш,сядаш вътре и знаеш че е точно това което си искал да караш. И се кефиш максимално. Имаш достатачно средства ,че вобще не ти пука че ще загубиш 40% от цената за първата година и не мислиш какво е можело да си купиш с тези пари защото всъщност ти вече си си ги купил.
обичам BMW

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '08 730d

Мнение от emo_pld » 18 Мар 2008, 1:11

zlobicar написа:Точно това му е хубавото на новата кола че ти си поръчваш екстрите които искаш,сядаш вътре и знаеш че е точно това което си искал да караш. И се кефиш максимално. Имаш достатачно средства ,че вобще не ти пука че ще загубиш 40% от цената за първата година и не мислиш какво е можело да си купиш с тези пари защото всъщност ти вече си си ги купил.

Евала майна ! Един от малкото трезвомислещи хора !
Точно това и аз се опитвам да ви кажа, за насладата от това ти да си избереш интериора - цвета на кожата , типа на седалки (спортни или комфортни), най-удобния за теб волан , цвета на тавана , вида на дървото по таблото, големината и вида на джантите , оборудването отвътре и всичко да е точно по твоя вкус ! Да знаеш, че тази кола е съзадедена специално за теб и има точно това което искаш, а не да викаш - добре че тоя преди мен е поръчал тва или онова или да та е яд, че нещо не е по твой вкус...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw x5 4.4
Мечтае да кара: Муха

Мнение от ditko1 » 18 Мар 2008, 2:32

Еми всъщност, ако си много много богат какво ти пука, че губиш пари от някакъв кеф както ние губим като си вземем колите като им набием пари по тях, важното е удоволствието и не мисля, че като има челен удар ще се съсипеш защото отиваш за нова в магазина и си взимаш по нов модел, но е за малцина това удоволствие..
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Evelin Cotsev » 18 Мар 2008, 2:47

Моето мнение е , че да си купиш кола от магазина си е кеф , но пък губиш доста пари , а като е купиш на старо не можеш да бъдеш 100 процента сигурен как е подържана и т.н. Според мен всеки си знае за него как е наи добре и всеки си прави избора според собственния мироглед. Мисля , че мнения да опрекваш някои , че е избрал кола на 1 година вместо нова кола и да му казваш , че било кисело гроздето без да го познаваш е малко глупаво ( става въпрос за емо_плд за репликата към скиса) не искам никои да обидя , просто ми направи лошо впечатление. Колега (емо_плд) не си мисли , че си единствения в тоя форум които може да си купи ново бмв и го даваи малко по спокоино с репликите. П.С.нищо лично просто ме издразни.
It`s party time !

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Diamantschwarz coupe

Мнение от gotcha » 18 Мар 2008, 9:26

Еми аз мойта печка я свалих от витрината и кво са нема продаване :mhihi: (верно не е бмв де то тва е основния проблем:))
Иначе скоро нова кола пак няма да си купя, даже не бих го направил освен, ако така парите не са ми проблем... Скисата е прав от икономична гледна точка! Колата на 1-2 години ще и сменяш консумативи още поне толкова и няма да набиваш пари. Дъртата кола пък яко набиваш за ремонти, доработки и т.н. Така, че най-изгодно е това. Аз лично до сега на мойта кола само консумативи съм сменял, ако я бях взел и на 1-2 години щеше да си е направо далавера :mhihi:
Ако обаче изключим напълно финансовия въпрос не мисля, че ще има разногласия ;)
Mens sana in corpore sano

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от drift » 18 Мар 2008, 10:10

Новата кола има едно готино качество-мирише на ново! ;)
А сега сериозно,мисля че е глупаво да се спори по въпроса.Човек знае сам за себе си каква кола да си купи,лично според мен нова кола е по правилният отговор но САМО ако струва до 40000лв,ново БМВ струва прекалено много и загубата на пари е доста голяма,но всеки си преценява сам за себе си.Като в България дилърите на нови коли не са на ниво отиваш до Германия и си я взимаш от там.Смяната на масло и консумативи били скъпи на новата кола,да не би някой който си е купил чисто ново БМВ за 70000-80000лв. ще му сменя консумативите в някое квартално гаражче,а не при вносителя.

Темата е безмислена и няма да има еднакви мнения никога.
Иначе Е30 срещу Е90.(правилният отговор е и двете)Все пак е 2008 и не може да отказваме новите технологии!

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 18 Мар 2008, 11:52

винаги има финансов въпрос!!! няма такова нещо,дето хич да не те интересува колко струва...! нека гроздето е кисело... здраве да е. докарал съм коли на хора,които може да се каже,че....нямат проблеми с парите....! ...,ма никакви! и си взеха коли от германия на по няколко месеца сигурно щот им е кисело гроздето. сега вече купуват нови,но мисля,че е щото минават на лизинг,щото вече е въпрос на имидж,а не щото си струва. на вальо златев докарахме преди доста време,когато стана шеф на лукойл едно черно кубче Г500 и няколко аудита за служебни/А8-първото и няколко А6ци от първите/ и човека си ги взе на 7-8 месеца ,щото се ибмитяваха на конски сили ,а не на фактура и се спестяваха доста пари. единствено за кубчето не пожела да чака 11дни да стане на 6 месеца и го грабна ,че бързаше да се качи. другите поседяха две седмици в склад под митн. контрол и се обмитиха на тънко мито. едва ли вальо и тогава е бил опрял до тия пари,но си е направил сметката . въпроса не е колко имаш ,а с това ,което остава какво можеш да направиш!!! примерно със спестеното е взел още една кола на някой мениджър във фирмата. да помиришеш пръв колата от витрината едва ли струва 40% от колата...!!! някакси не се връзва. не знам колко още примера мога да дам!!!
в мобилето има толкова предложения,че няма как да не си харесаш някоя с всичко ,квото душа ти иска. особено скъпите марки и най-вече високият клас на марките се обезценяват зверски първите години.
не промивам мозъци - говоря от опит и наблюдения толкова години!! ако бях видял,че не струва да си вземеш кола на старо/ което старо е няколко години/ щях да се замисля и сигурно и аз щях да ида в камор да купя. ама не може толкова народ да е глупав ,а аз да съм "най-умният"!!
...та така!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '08 730d

Мнение от emo_pld » 18 Мар 2008, 12:28

Както и да е , това ми е последно мнение (ако пак няма преки упреци към мен) , имам 2 гаранцонни коли (кола и джип) и докато им изтече гаранцията ще им спра тока(в буквалния смисъл), а веднага след това ще ги махна... При мене братлета няма разработване (то си е разработено в завода) , жалене , дупки и други глупости , за това е гаранцията , пък дано някой не му се падне кола 2-ра употреба от шофъор като мен...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: x5 e70 3.0d,е46 318i

Мнение от zlobicar » 18 Мар 2008, 12:40

Добре SKISA тези на запад луди ли са ,че си купуват нови коли ,които ние да можем да купуваме после. Ти мислиш ли ,че те незнаят колко ще и падне цената за 1-2години.То по тази логика никои няма да купува нова кола която ние да караме след 1-2 или 5години.Аз мисля ,че е въпрос на манталитет при нас ,защото постоянно гледаме да не се прецакаме с нещо.Като уточнявам ,че това важи само ако имаш достатачно средства да си я позволиш.
обичам BMW

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Diamantschwarz coupe

Мнение от gotcha » 18 Мар 2008, 12:46

Бате на запад карат точно колата докато има гаранция от производителя, след като мине отиват при него и казват - земи тая дай нова, тъй нареченото Buy back :winky: и така цял живот си изплащат...
В България мантелитета е друг и трудно ще се промени, но проблема не е само до манталитет... за съжаление, тука всичко ни е с главата на долу и тази система трудно ще пробие. Аз лично не съм си и помислил да си върна колата на аутотехника :mhihi:
Mens sana in corpore sano

Аватар

Мнение от SKISA » 18 Мар 2008, 16:17

zlobicar написа:Добре SKISA тези на запад луди ли са ,че си купуват нови коли ,които ние да можем да купуваме после. Ти мислиш ли ,че те незнаят колко ще и падне цената за 1-2години.То по тази логика никои няма да купува нова кола която ние да караме след 1-2 или 5години.Аз мисля ,че е въпрос на манталитет при нас ,защото постоянно гледаме да не се прецакаме с нещо.Като уточнявам ,че това важи само ако имаш достатачно средства да си я позволиш.

на зарад взимат около 10 пъти по-високи доходи от наще...!!!цените на колите ,обаче са същите-даже по-ниски за тях. плюс това в БГ дилъра на марката ше гледа да те прецака с изкупуването обратно и пак ше си вътре...!! ясно ,е че най-добрата кола е новата-просто ситуацията , в която живеем не позволява същото отношение ,както в белите страни. и понеже ние говорим за наще условия-аз смятам ,че в тях това е най-доброто решение. кат се родя немец другият живот ше стане по друг начин...!!! ;)

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 18 Мар 2008, 17:24

emo_pld написа:Както и да е , това ми е последно мнение (ако пак няма преки упреци към мен) , имам 2 гаранцонни коли (кола и джип) и докато им изтече гаранцията ще им спра тока(в буквалния смисъл), а веднага след това ще ги махна... При мене братлета няма разработване (то си е разработено в завода) , жалене , дупки и други глупости , за това е гаранцията , пък дано някой не му се падне кола 2-ра употреба от шофъор като мен...

Не съм аз този който ще си купи нова кола ( било то от магазина или на 1-2-3 години ) близките 10г. поради липсата на финанси и май не върви да питам, ама...
Ти нормален ли си :?: 2 нови коли, скъпи при това и ще ги разкараш след изтичане на гаранцията? Щом едната е 7-ца, джипа едва ли е КИА или нещо подобно, нали... Караш 2-3 години, според гаранцията разбира се, спираш им тока и въпреки, че едва ли им има нещо ( освен може би голямата цифра изминати км. ) ги разкарваш на огромна загуба... 3а да преглътнеш ей така, като едното нищо загуба на едни 80-100-на хил. лв. за 2-3 години само заради единят кеф да си първият пръднал в коженият салон трябва да си поне едно от следните неща: луд за връзване с доста пари, мултимилионер (поне) и се чудиш къде да харчиш кинти, или "добре облечен бизнесмен"...
Разбирам да купуваш с намерение да караш поне 5-6 години една кола- взимаш я нова за да знаеш, че грижи през тоя период няма да имаш, но да купиш нова и след 2 години да я разкараш не го разбирам, ама хич... Или аз съм идиот, или неправилно съм разбрал на какво се казва "неразумна инвестия" и неща от тоя род- ако нещо съм в грешка нека някой да ми обясни като на идиот...
Само не ми обяснявайте, че "гроздето е кисело"- знам, че е кисело, но не е това въпроса...

ПС: Нищо лично...
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от McClane » 18 Мар 2008, 21:54

emo_pld написа:
zlobicar написа:Точно това му е хубавото на новата кола че ти си поръчваш екстрите които искаш,сядаш вътре и знаеш че е точно това което си искал да караш. И се кефиш максимално. Имаш достатачно средства ,че вобще не ти пука че ще загубиш 40% от цената за първата година и не мислиш какво е можело да си купиш с тези пари защото всъщност ти вече си си ги купил.

Евала майна ! Един от малкото трезвомислещи хора !
Точно това и аз се опитвам да ви кажа, за насладата от това ти да си избереш интериора - цвета на кожата , типа на седалки (спортни или комфортни), най-удобния за теб волан , цвета на тавана , вида на дървото по таблото, големината и вида на джантите , оборудването отвътре и всичко да е точно по твоя вкус ! Да знаеш, че тази кола е съзадедена специално за теб и има точно това което искаш, а не да викаш - добре че тоя преди мен е поръчал тва или онова или да та е яд, че нещо не е по твой вкус...

Абсолютно съм съгласен.
Стига да имам пари хич не бих се замислил да си поръчам нова кола.
Но за момента Е36 :bowdown:

Аватар

Мнение от SKISA » 18 Мар 2008, 22:05

ms написа:
emo_pld написа:Както и да е , това ми е последно мнение (ако пак няма преки упреци към мен) , имам 2 гаранцонни коли (кола и джип) и докато им изтече гаранцията ще им спра тока(в буквалния смисъл), а веднага след това ще ги махна... При мене братлета няма разработване (то си е разработено в завода) , жалене , дупки и други глупости , за това е гаранцията , пък дано някой не му се падне кола 2-ра употреба от шофъор като мен...

Не съм аз този който ще си купи нова кола ( било то от магазина или на 1-2-3 години ) близките 10г. поради липсата на финанси и май не върви да питам, ама...
Ти нормален ли си :?: 2 нови коли, скъпи при това и ще ги разкараш след изтичане на гаранцията? Щом едната е 7-ца, джипа едва ли е КИА или нещо подобно, нали... Караш 2-3 години, според гаранцията разбира се, спираш им тока и въпреки, че едва ли им има нещо ( освен може би голямата цифра изминати км. ) ги разкарваш на огромна загуба... 3а да преглътнеш ей така, като едното нищо загуба на едни 80-100-на хил. лв. за 2-3 години само заради единят кеф да си първият пръднал в коженият салон трябва да си поне едно от следните неща: луд за връзване с доста пари, мултимилионер (поне) и се чудиш къде да харчиш кинти, или "добре облечен бизнесмен"...
Разбирам да купуваш с намерение да караш поне 5-6 години една кола- взимаш я нова за да знаеш, че грижи през тоя период няма да имаш, но да купиш нова и след 2 години да я разкараш не го разбирам, ама хич... Или аз съм идиот, или неправилно съм разбрал на какво се казва "неразумна инвестия" и неща от тоя род- ако нещо съм в грешка нека някой да ми обясни като на идиот...
Само не ми обяснявайте, че "гроздето е кисело"- знам, че е кисело, но не е това въпроса...

ПС: Нищо лично...

не се заричай ,че нема да можеш близките 10г. ;) да не мислиш ,че кат карахме москвичи сме си мислили за БМВ-та!?!? и да знаеш от опит,че дори и купена на 2-3г колата при добра поддръжка изкарва още 5! поне БМВ го прави! предишната ми Е39ка я взех на 3г и я карах 5!! как па едно болче не и се прееба на тая кола!!! много здраво комби тва!! Е61цата се прецака на първите 10 дена главина на предно ляво у Варна ,ма се надявам тва да и е през следващите 5г.
и като станат Х6ците на 2-3г па ше си зема и да видим кое грозде е кисело...!!!аз обясних по няколко начина защо това е най-доброто решение в наще условия ,но всеки си има мнение и никой не може да налага своето...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата