омаслена свещ
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
омаслена свещ
На какво може да се дължи омасляването на свещта на втори цилиндър? За 7000 км пробег, който направих с мойта кола не съм имал никакво омасляване. Вчера реших да проверя състоянието на запалителните свещи и направо бях потресен: на първи, трети и четвърти цилиндър бяха сухи, а на втори беше толкова омаслена, все едно съм я топил в масло. Интересното е, че маслото не беше изгоряло, а съвсем прясно. Възможно ли е това да се дължи на скъсани гумички на клапаните, или има пукнатина на главата? Ако са гумичките не е ли нормално да има омасляване и на другите свещи?
- ивчо3
- старши ентусиаст
-
Цялата е омаслена. Даже капеше масло от нея. Когато си смених свещите бяха толкова сухи, че едва ги развих. Забелязах, че след смяна на термостата /стария беше блокирал в отворено положение и мотора не загряваше/, започна съвсем малко да се омасляват и другите свещи, но това е в границите на допустимото.
- ивчо3
- старши ентусиаст
-
pepy_81 написа:ивчо3 написа:Цялата е омаслена.
тогава май е лошо ама не сам абсолютно сигорен
Благодаря за отговора. Имам съмнение, че влиза през клапаните, но възможно ли е да е от спукана глава, при положение, че преди не съм имал такъм проблем?
- ивчо3
- старши ентусиаст
-
Re: омаслена свещ
Разбрах от къде е този теч на маслото. Вчера извадих лулата за свещта и бръкнах с пръст в дупката. Целия беше пълен с масло. Оказа се, че след монтажа на капака на главата съм пропуснал да стегна единия от двата болта, които са по средата. Почти се беше развил този болт и изтичаше масло през гарнитурата и свещта, директно в цилиндъра.
- mitak_88
- младши ентусиаст
-
ивчо3 написа:Разбрах от къде е този теч на маслото. Вчера извадих лулата за свещта и бръкнах с пръст в дупката. Целия беше пълен с масло. Оказа се, че след монтажа на капака на главата съм пропуснал да стегна единия от двата болта, които са по средата. Почти се беше развил този болт и изтичаше масло през гарнитурата и свещта, директно в цилиндъра.
евала...минал си съвсем тънко...

- someone
- сбъркал колата, но не и форума
-
- Кара: е70
Абе, днес тъкмо бях решил, че след посещението при газаджиите за смяната на филтрите за газта приключвам с пролетните профилактики и направо ми се е*а мамата на настроението - исках да види какво е състоянието на свещите, и к'во се оказва - на 1-ви и 2-ри цилиндър гнездата, до средата пълни с масло, 3-ти и 4-ти сухи... и сега не знам кво да я правя - трябва да пътувам утре, а и не са малко километри - около 1000 отиването и връщането и се чудя дали да не взема да тръгна с на жената колата (колкото и да е малка), пък моята в понеделник да я вкарвам в бокса и другото, което е - че нямам идея от какво може да е това - газаджиите викат, че било гарнитура на главата - ама ако е гарнитура на главата, няма ли да се смесват маслото и водата? 

- t0sh
- старши ентусиаст
-
- Кара: m52 e36
- Мечтае да кара: е38 ;)
- Детайли за колата: е36
ивчо3 написа:Разбрах от къде е този теч на маслото. Вчера извадих лулата за свещта и бръкнах с пръст в дупката. Целия беше пълен с масло. Оказа се, че след монтажа на капака на главата съм пропуснал да стегна единия от двата болта, които са по средата. Почти се беше развил този болт и изтичаше масло през гарнитурата и свещта, директно в цилиндъра.
ми браво, продължавай да избягваш сервизите

9 мнения
• Страница 1 от 1