омаслена свещ

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318is, 1995 м42

омаслена свещ

Мнение от ивчо3 » 13 Мар 2008, 12:03

На какво може да се дължи омасляването на свещта на втори цилиндър? За 7000 км пробег, който направих с мойта кола не съм имал никакво омасляване. Вчера реших да проверя състоянието на запалителните свещи и направо бях потресен: на първи, трети и четвърти цилиндър бяха сухи, а на втори беше толкова омаслена, все едно съм я топил в масло. Интересното е, че маслото не беше изгоряло, а съвсем прясно. Възможно ли е това да се дължи на скъсани гумички на клапаните, или има пукнатина на главата? Ако са гумичките не е ли нормално да има омасляване и на другите свещи?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от pepy_81 » 13 Мар 2008, 12:13

кажи къде е омаслена свеща цялата или в горния край на резбата ако е цялата лошо ако е в горния край е от гарнитерата на капака се води там са едни уплатнения на самите свещи :)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ивчо3 » 13 Мар 2008, 12:18

Цялата е омаслена. Даже капеше масло от нея. Когато си смених свещите бяха толкова сухи, че едва ги развих. Забелязах, че след смяна на термостата /стария беше блокирал в отворено положение и мотора не загряваше/, започна съвсем малко да се омасляват и другите свещи, но това е в границите на допустимото.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от pepy_81 » 13 Мар 2008, 12:25

[quote="ивчо3"]Цялата е омаслена.
тогава май е лошо ама не сам абсолютно сигорен :(
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ивчо3 » 13 Мар 2008, 12:27

pepy_81 написа:
ивчо3 написа:Цялата е омаслена.
тогава май е лошо ама не сам абсолютно сигорен :(

Благодаря за отговора. Имам съмнение, че влиза през клапаните, но възможно ли е да е от спукана глава, при положение, че преди не съм имал такъм проблем?

старши ентусиаст
Аватар

Re: омаслена свещ

Мнение от ивчо3 » 14 Мар 2008, 11:20

Разбрах от къде е този теч на маслото. Вчера извадих лулата за свещта и бръкнах с пръст в дупката. Целия беше пълен с масло. Оказа се, че след монтажа на капака на главата съм пропуснал да стегна единия от двата болта, които са по средата. Почти се беше развил този болт и изтичаше масло през гарнитурата и свещта, директно в цилиндъра.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mitak_88 » 14 Мар 2008, 12:02

ивчо3 написа:Разбрах от къде е този теч на маслото. Вчера извадих лулата за свещта и бръкнах с пръст в дупката. Целия беше пълен с масло. Оказа се, че след монтажа на капака на главата съм пропуснал да стегна единия от двата болта, които са по средата. Почти се беше развил този болт и изтичаше масло през гарнитурата и свещта, директно в цилиндъра.

евала...минал си съвсем тънко... :)

сбъркал колата, но не и форума
Аватар
Кара: е70

Мнение от someone » 15 Мар 2008, 14:01

Абе, днес тъкмо бях решил, че след посещението при газаджиите за смяната на филтрите за газта приключвам с пролетните профилактики и направо ми се е*а мамата на настроението - исках да види какво е състоянието на свещите, и к'во се оказва - на 1-ви и 2-ри цилиндър гнездата, до средата пълни с масло, 3-ти и 4-ти сухи... и сега не знам кво да я правя - трябва да пътувам утре, а и не са малко километри - около 1000 отиването и връщането и се чудя дали да не взема да тръгна с на жената колата (колкото и да е малка), пък моята в понеделник да я вкарвам в бокса и другото, което е - че нямам идея от какво може да е това - газаджиите викат, че било гарнитура на главата - ама ако е гарнитура на главата, няма ли да се смесват маслото и водата? :help:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: m52 e36
Мечтае да кара: е38 ;)
Детайли за колата: е36

Мнение от t0sh » 15 Мар 2008, 19:35

ивчо3 написа:Разбрах от къде е този теч на маслото. Вчера извадих лулата за свещта и бръкнах с пръст в дупката. Целия беше пълен с масло. Оказа се, че след монтажа на капака на главата съм пропуснал да стегна единия от двата болта, които са по средата. Почти се беше развил този болт и изтичаше масло през гарнитурата и свещта, директно в цилиндъра.

ми браво, продължавай да избягваш сервизите ;)

Назад към E36