КАРАНЕ НА халогени

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mitak_88 » 13 Мар 2008, 12:43

st.George написа:При намалена видимост под 50м.

Иначе добре че в моя град като си къпя с халогени, единственото предопреждение от куките е с премигване на фаровете....

В ГОРНА МОЖЕ ДА Е ТАКА НО ЕЛА ВЪВ ВТ ПРИ ГУСИН СОКОЛОВ ИЛИ ПО ИЗВЕСТЕН КАТО МАНЕКЕНА...ЛЕЛЕ ТОЯ КАТО МЕ ВИДИ И ЩЕ СИ СТРОШИ КРАКАТА ДА МЕ СПРЕ!!!ТА ЗА ХАЛОГЕНИТЕ...ПРИ ВИДИМОСТ НАД 50 М Е ЗАБРАНЕНО КАРАНЕТО С ВКЛИУЧЕНИ ХАЛОГЕНИ!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от blackgod » 13 Мар 2008, 12:49

mitak_88 написа:ТА ЗА ХАЛОГЕНИТЕ...ПРИ ВИДИМОСТ НАД 50 М Е ЗАБРАНЕНО КАРАНЕТО С ВКЛИУЧЕНИ ХАЛОГЕНИ!!!

Имаш два цитата на закона в темата, пак ги прочети...
И виж за кое се отнасят 50-те метра.

Аватар
Кара: със спомени

Мнение от sonny » 13 Мар 2008, 12:53

Аз си пердаша на Халегени, само ги спирам като минавам през каруулката или там където знам, че има враг. А иначе искаха да ми пишат един път акт на входа на София при Мъгла, ама като ги понапсува жената и ми върнаха документите :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от tankishev » 13 Мар 2008, 12:59

Каранете с халогенни фарове е забранено освен при намалена видимост. Карането с дневсни светлини е разрешено. Халогените не са дневни светлини - така наречените DRL (Daytime Running Lights). Карането с включени халогени е разрешено само при заплащане на съотвентата сума на всеки контролен орган който ви е спрял.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 13 Мар 2008, 13:52

аве то си е описано при каква точно намалена видимост "поради мъгла, снеговалеж, дъжд или други подобни условия" тази при здрач явно не важи, щом не е описана в абзаца за условията при които може да се кара на халогени.

П.С. къв е тоя мерак да карате на халогени на мен ми е малко селско "дай колкото лампи има сичките да ги напущаме и да ни видат че имаме - се едно и аварийните да пуснете"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Всичко що е BMW , баничарки
Мечтае да кара: M1

Мнение от laviatan » 13 Мар 2008, 14:33

абе мерака е затова-че колкото и да е готин ксенона- и да се вижда с него халогена свети долу ниско и доста по добре се виждат дупките по нашите мили-родни улици 8)
Последна промяна laviatan на 13 Мар 2008, 16:22, променена общо 1 път

FiRe WaLK WiTh Me !
Аватар
Кара: винаги с усмивка :)
Детайли за колата: 316is touring - Виолетка

Мнение от SpUd3r » 13 Мар 2008, 14:50

laviatan написа:абе мерака е затова-че колкото и да е готин ксенона- и да се вижда с него халогена свети доло ниско и доста по добре се виждат дупките по нашите мили-родни улици 8)

:yes:
Tux0 Ca !
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от robert1975 » 13 Мар 2008, 16:20

laviatan написа:абе мерака е затова-че колкото и да е готин ксенона- и да се вижда с него халогена свети долу ниско и доста по добре се виждат дупките по нашите мили-родни улици 8)

и аз това имам в предвид-това е като инвестиция за по малко разходи по ходовата час......
BMW-маниак
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530xd, LCI

Мнение от Anthony_J » 13 Мар 2008, 16:39

На мен също ми изглежда доста селско, особено като видя някой с габарити + халогени. Това за виждането на дупките е пълна глупост и е време да си го признаете с ръка на сърцето. Халогените светят ниско, но на късо разстояние. Като видиш дупката обикновенно вече си в нея, освен ако не караш с 20 км/ч.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е34
Мечтае да кара: е32

Мнение от BeXTMaN » 13 Мар 2008, 16:44

извинявам се че питам тук ама да не пускам друга тема .. карах със 113 при ограничение 50 ( мислех че не съм в града ) някой да знае последствията :roll:

Ценко изложбения
Аватар
Кара: дългия да си плати входа !!!

Мнение от rtzankov » 13 Мар 2008, 16:53

laviatan написа:абе мерака е затова-че колкото и да е готин ксенона- и да се вижда с него халогена свети долу ниско и доста по добре се виждат дупките по нашите мили-родни улици 8)

Във възражението на акта писах точно това, че допълнителните светлини са ми били пуснати с цел по добра видимост на разруженото покриетие на асфалтовия път на кръговото в надежда :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
Изображение
R.I.P Landikar

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от blackgod » 13 Мар 2008, 17:17

Anthony_J написа:..... Халогените светят ниско, но на късо разстояние....

Тогава какво ти пречат на теб? Или ще кажеш, че те заслепяват?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '03 E53 X5, '00 E38 730d

Мнение от datcho » 13 Мар 2008, 17:33

blackgod написа:
Anthony_J написа:..... Халогените светят ниско, но на късо разстояние....

Тогава какво ти пречат на теб? Или ще кажеш, че те заслепяват?

:mhihi:
Fall in love or fall in hate. Get inspired or be depressed. Make babies or make art. Speak the truth or lie and cheat. Dance on tables or sit in the corner. Life is divine chaos. Embrace it. Forgive yourself. Breath. And enjoy the ride...

ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530xd, LCI

Мнение от Anthony_J » 13 Мар 2008, 17:37

На мен хич не ми пречат. Както не ми пречат и сините диоди в чистачките или фаровете, агнешката кожа върху седалките или зарчетата на огледалото. Даже са много секси :) Заради тях ще стана таксиджия някой ден.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от robert1975 » 13 Мар 2008, 17:50

Anthony_J написа:На мен хич не ми пречат. Както не ми пречат и сините диоди в чистачките или фаровете, агнешката кожа върху седалките или зарчетата на огледалото. Даже са много секси :) Заради тях ще стана таксиджия някой ден.

:mhihi: :mhihi: :mhihi:
относно селянията- братя немци-не слагаите халогени на колите си щото е селско -а за мен е селяния да си накачиш колата с някакви илиенски китаиски боклуци и да ги насвяткаш всичките- каква селяния е да си ползваш халогените-ако са добре регулирани не пречат на насрещно движещите се и не е вярно че вече като попаднеш в дупката виждаш с тях-ама хора различни мнения различни..... ;)
BMW-маниак
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата