Гражданска отговорност...въпрос!?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Гражданска отговорност...въпрос!?

Мнение от SKISA » 09 Мар 2008, 23:57

да питам,че нещо не ми е много ясно!
трябва ли да се носи самата полица за гражданска отг. и то в оригинал в колата при положение,че има лепенка на стъклото и талонче-зелено в колата и там си пише всичко-номер на полица,кола,до кога важи....!!!
щото оня ден некви катили-куки / олио да ги попари дано/ написали акт на жена ми ,щото не си носила полицата-оригинал за гражданската. некъв тъпак я ударил отзад на колелото на четвърти км и като дошли куките и шибнали акт и не и дали протокола за ПТПто...!!! казали да ходи в КАТ и да обжалва и.....! бе напрао сме невероятна страна...!! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

всичко ,което направил куката било да каже ,че нема да дойде на местопроизшествието ,въпреки че киснели с другия търбух на 20м от ударените коли ,щото "...треа да ни се обадат от централата!!!" и като им се обадили - дошъл,ма казал ,че много не му било приятно да се занимава, " тая па кола от кво е направена,че нищо и нема!?!?" /щото оня от маздата се набил под джипчето отзад и се направил на къщичка с изтекли води , и още: " като ти гледам ЕГНто .... ква шофьорка си!?!?" .......... просто бех адски далече по време на случката-на 500км и се опитвах по телефона да ръководя събитията ,иначе такова ЕГН щех да му дам точно за 3 мин. ми е пътя до 4ти от офиса. мамицата им недоподкупена нещастна...!!!!
Последна промяна SKISA на 10 Мар 2008, 0:23, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от agent smit » 10 Мар 2008, 0:20

Да колега за съжаление трябва да се носи полицата оригинал. Куките при проверка гледат нея, талончето за минат тех. преглед, талона на колата, книжката и талона на шофьора. И то стана едно тесте документи, неудобни за носене особено през лятото, че не достигат джобове, а пък не е добре се оставят и в жабката на колата, че ако не дай си Боже стане беля и документите заминават. Мен като са ме проверявали гледат само тези документи и никой не обръща внимание на по цигански излеждащите ваденки по стъклото.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 10 Мар 2008, 0:38

а неможе ли да се пусне жалба срещу тия простаци с фуражки,майка им шибана :twisted:
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 10 Мар 2008, 0:41

полицата е задължителна за носене, а и на нея се нанасят вноските по гражданска и тн :)

драфтаджия
Аватар
Кара: '93 316ix Touring
Мечтае да кара: далеч
Детайли за колата: Хубавица =)

Мнение от bigmurzi » 10 Мар 2008, 1:21

е хубаво де, то ако е на вноски (на мен на фиестата ми е така) и си ми цъкат лепенката за тримесечие, както са и вноските...? а ако си платиш наведнъж пък изобщо не виждам смисъла от още една хартийка, която да си мачкаш в джоба.. :roll:
Изображение
Е30 на десен завой бензин НЯМА!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Мнение от bam-bam » 10 Мар 2008, 3:09

полицата ВИНАГИ е била задължителна да се носи в колата ... не знам кои ти е казал че може да не се носи ... еби него а не куката ;)
Изображение

Аватар

Мнение от SKISA » 10 Мар 2008, 21:35

куката трябва да се ебе не заради полицата ,а заради отношението към човек,който е пострадал при пътно транспортно произшествие и трябва да отиде да види кво е станало на кръстовището ,а не да мае манджа у белия луноход. шото на педрото шапкарски му плащам заплатата аз и като съм пострадал или някой от семейството ми е пострадал ,или който и да е човек е пострадала-работата му е да иде да помогне и да опише произшествието,а не да намира маана за глупости,да пита кой набор е жена ми и защо точно па толкова и е здрава колата ,та не се е разпаднала като кадет-93та и да не обяснява ,че точно са не му се занимава с тва.....!!! е за тва куката требва да бъде ебан!!!!!!!! и жалба е пусната ,ма както всяка такава ше иде у кръглата папка-кошче ,ма дори само една да ги стигне тия нещастници ше ходят сакати цел живот!!!!!! и най-малкото не е тръгнал да се прави на мъж на некой като нас-дето ше му се изрепчи ,а на жена с дете в колата ,дето на мравката път прави и и е станало лошо от нерви и напражение и я е болял гърба от удара ,та е ходила в пирогов на прегледи,а скапаното говедо не е помогнало с нищо.....!!!!
и полицата е платена наведнъж и нема никакви вноски и в талончето в колата пише абсолютно същите работи и цялата информация като в полицата.
та не разбрах точно кой требва да е ебан.....!!!!!!! щото ако попита некой по-ербап що му е толкова здрава колата може и да получи отгово : щото е направена от нещо като главата ти!!..а може и да пробва дали му е толкова здрава главата!!щото респекта към полицая се добива не от това ,че носи оръжие ,а от това ,че представлява държавната власт и хората от тази държава могат да разчитат на него да бъде спазен закона. за мен ,обаче полицаите са си една допълнителна мутренска структура ,като всяка рекетьорска структура и отношението ми към тях е същото като към всички останали "бизнесмени"!! правим бизнес докато ми е изгодно-ако ли не се оправяме кой както може. и не знам дали бих се притекъл на помощ на полицай ако видя да го млатят трима мъже на улицата ,защото не е сигурно точно какъв "бизнес" не са се разбрали и много вероятно хората да са си в правото да го бият....!!! тва в бела държава нема как да се случи!!!

Аватар

Мнение от SKISA » 10 Мар 2008, 22:14

много ми е интересно също защо единият участник в ПТПто да не може да види пробата за алкохол на другия!?!?!? т.е. разчита само на честността и непокупността на ченгето!!! било незаконно... щото и казах да види като духа оня дали е пил и ченгето казало ,че не може. ми аз така ше изшибам некой отзад на 6 ракии и като си платя на фуражката - другият шофер ше има да чака да ме улепат за алкохол.....!! тва сигурно некой умник депутат-алкохолик го е предложил и гласувал ,та да си върже гащите предварително по закон....!!! :evil: :evil: :evil:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30 31? , E34 525 TDS , E34 525 IX

Мнение от ///MILEN » 10 Мар 2008, 22:40

А тия лепенки и талончета за къъв к.... ги лепим по стъклата???

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 11 Мар 2008, 0:12

ми аз нося копие, проверявали са ме, но нищо не казват, когато ме удариха им дадох копието и пак нищо не казаха :roll:
Изображение

Аватар
Кара: акцизни М-паркети от острова
Мечтае да кара: много неща

Мнение от ///MapTo » 11 Мар 2008, 2:38

миналия януари,когато ме удариха,искаха да ми пишат акт,че не съм си носил полицата..казах на нашите да я вземат,когато идват шото ушевия ми изцепи"ако полицата я няма,докато приключим с огледа ти трескам акта без да ми мигне"
питах го,ок къв е проблема,ето го стикера,на него пише до кога е валидна ГО-то..."ми да ама не пише от кога е валидна"
казах си на ум колко тъп трябва да си ако не можеш да върнеш една година назад и си замълчах,че щеше бая храна да отнесе тоя :roll:
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

Аватар

Мнение от SKISA » 11 Мар 2008, 10:29

ми нормално е щом вече е в тебе талончето вече да важи...!! ебати нещастниците!!! и си пише до кога важи! търсят под вола теле само и само да изкарат некой кинт! е немаше как да литна от варна и да донеса полицата до 20мин ,за да може шапкарското копеле да си прочете квот му требва. днеска сме в кат да видим кво ше стане,а най-тъпото е ,че немам протокол за ПТПто и не мога да си искам парите за капака на резервната гума от застрахователите ,а там има некъв срок 3 дни от произшествието и не мога да си заведа щетата....!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1985 BMW E30 M10B18

Мнение от ivantchoG » 11 Мар 2008, 12:53

Изрично искаха да има "мокър" печат на застрахователя на копието (факсово ;)). Е, имаха го. След няколко км газ из града. Да са живи и здрави мобилните телефони :mhihi: . "Ти знаеш ли, че мога да ти изкарам всякакъв документ на принтер?!"... Само не знам как различават "мокрия" печат от цветното мастило на принтера :roll:

Обаче също изрично ме накараха да видя какво показва дрегера на другия шофер и накараха другия да види, какво показва на мен :roll:
".....Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо....." К.Иречек, 13.12.1881
Бате Сашо - Пази имената!
Изображение

Аватар

Мнение от SKISA » 11 Мар 2008, 13:30

ivantchoG написа:Изрично искаха да има "мокър" печат на застрахователя на копието (факсово ;)). Е, имаха го. След няколко км газ из града. Да са живи и здрави мобилните телефони :mhihi: . "Ти знаеш ли, че мога да ти изкарам всякакъв документ на принтер?!"... Само не знам как различават "мокрия" печат от цветното мастило на принтера :roll:

Обаче също изрично ме накараха да видя какво показва дрегера на другия шофер и накараха другия да види, какво показва на мен :roll:

е на нея ,па изрично и казали ,че не може да види какво показва дрегера на другият шофер , щот било нарушаване на правата му....!!!
тия са просто култови анимационни герои!!!!! :evil:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
Мечтае да кара: 5GT 535 xd

Мнение от SaSo » 11 Мар 2008, 18:06

Малеее брат тия са се изгаврили с жена ти да е..а гадните мангали...Виж им имената в акта и им направи неква мизерия... Все ще се намерят кои са...

Другото което е... Погледни акта ...Мизерното ченге сигурно е писал колегата си за свидетел в акта... ОСПОРВАЙ задължително...Нямат право ама го правят масово...

Да е..а мангалите как се гаврят с хората направо като го видя на стъклото ми да се показва и ми е черен пред очите и директно почвам да се карам с него...
Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата